2023.1: Godt nytt år for stemmen!

Jan 4, 2023 | Smarthus


Godt nytt år! 🍾

Vi ønsker deg, og alle dine kjære rundt deg, alt godt for 2023! 🥂

2023: For et spennende år dette blir; Stemmens år! Og ikke bare det, mange spennende ting er ventet i år. Flere spoilere finner du i State of the Open Home 2022-opptak på YouTube.

Starter dette fantastiske året med: Home Assistant Core 2023.1! 🎊

En ganske liten utgivelse, siden vi alle nøt ferien. Likevel er de første sporene av stemmeprosjektet allerede synlige: støtte for enhetsaliaser!

Likevel inneholder denne utgivelsen over 800 endringer, hvorav de fleste er kvalitetsforbedringer, feil- og stabilitetsrettinger og andre mindre forbedringer. Den perfekte utgivelsen å starte året med, en enkel oppgradering verdt å gjøre.

Nyt utgivelsen!

../Frenck

PS: Visste du at Home Assistant nå også er på Mastodon?

Ikke glem å bli med på livestreamen vår for releasefest på YouTube 4. januar 2023, kl. 12.00 PST / 21.00 CET!

Stemmens år!

Du burde ha hørt om det nå; 2023 er hjemmeassistentens år for stemme! Det er vårt mål for 2023 å la brukere styre Home Assistant på sitt eget språk. Som dekket av The Verge, ArsTechnica og mange andre.

Arbeidet med stemme har allerede startet med å samle hensikter på alle de forskjellige språkene vi ønsker å støtte. Hensikter beskriver brukerens intensjon med det de har sagt (eller skrevet), slik at Home Assistant kan forstå hva de skal gjøre, for eksempel handlingen som skal utføres og hvilke enheter som er involvert.

Alle de forskjellige mulige hensiktssetningene blir nå samlet i Intents for Home Assistant GitHub-depotet, og vi ser etter bidrag! Så, hopp gjerne inn og hjelp til!

En oversikt over gjeldende status for alle hensikter og språk finner du på denne siden. Siden gir innsikt i delene vi trenger hjelp til.

Til slutt søker vi også etter språkledere! Hvert språk vedlikeholdes av en eller flere språkledere. Språkledere er ansvarlige for å gjennomgå språkets bidrag og sørge for at de er grammatisk korrekte.

Alle kan søke om å bli det. Hvis du vil søke om å bli språkleder, bli med oss ​​i #devs_voice på Discord eller åpne en sak.

Enhetsaliaser for taleassistenter

Den første lille tingen relatert til stemmeprosjektet funnet i Home Assistant: Aliaser for enhetsnavn kan nå konfigureres via brukergrensesnittet.

Foreløpig brukes konfigurerte aliaser av Google Assistant og kan selvfølgelig senere brukes av vår egen stemmeassistent.

Disse aliasene er nyttige i tilfelle du ringer den samme enheten med flere navn eller når du bruker en stemmeassistent på flere språk samtidig.

Skjermbilde som viser aliasredigeringsmulighetene lagt til mer info-dialogen til enheter

Den nye aliasfunksjonen finner du i hver enhets dialogboks for mer informasjon i innstillingsfanen i den avanserte delen. Hvis du bruker Home Assistant Cloud, kan du også administrere enhetsaliasene dine (og enhetene som skal eksponeres for Google Assistant) i Home Assistant Cloud-innstillingene.

Flerspråk kan være en viktig faktor når du bruker Google Assistant, da de kan konfigureres til å støtte to språk samtidig. For eksempel engelsk og nederlandsk samtidig. Aliaser lar deg oppgi navn for oversettelser som et alias. For eksempel har jeg lagt til “Woonkamer stofzuiger” (nederlandsk) som et alias til stuen min.

Skjermbilde som viser å legge til flere språk som aliaser via Home Assistant Cloud-skjermen for administrering av enheter

Det var tidligere mulig å konfigurere Google Assistant-spesifikke aliaser også via YAML, og dette fungerer fortsatt. Du kan bruke enten YAML eller enkelt administrere dem via brukergrensesnittet.

Fremgang på materie

Sist utgivelse i desember introduserte vi Matter-støtte, og fremgang har vært gjort siden den gang. Kodebasen har sett mange rettelser og forbedringer, og det er lagt ned mye arbeid i å legge til flere automatiserte tester og kvalitetssikring.

Det er også bemerkelsesverdige forbedringer; igangkjøring Matter-enheter har blitt forbedret (og fikset). Så det å legge til din første Matter-enhet til Home Assistant bør være en mye bedre opplevelse nå.

Til slutt har Home Assistant Companion-appen for Android med støtte for sammenkobling av Matter-enheter blitt utgitt! Takket være det fantastiske arbeidet til @jpelgrom på Android-appen, er idriftsettelsesopplevelsen nå enda bedre! Her er en rask video som viser hvordan det fungerer:

Dette krever at Android-enheten din oppdateres med Matter-støtte som Google ruller ut i Google Home-appen i nyere Android-versjoner.

Det jobbes med støtte for sammenkobling av Matter-enheter ved hjelp av iOS Companion-appen vår.

Utvidelse av kalenderstøtte

Den siste utgivelsen introduserte den lokale kalenderen, som inkluderte muligheten til å administrere kalenderhendelser fra Home Assistant. Disse funksjonene er nå lagt til i Google Kalender-integrasjonen også!

Det betyr at du nå kan opprette en ny begivenhet i Google-kalenderen din, rett fra Home Assistant. Ryddig!

Videre er den lokale kalenderen utvidet til å gi redigeringsstøtte for eksisterende arrangementer 🤘

Skjermbilder som viser den nye redigeringshendelsen og månedlige gjentakelse av hendelser

Til slutt er det lagt til støtte for månedlige variasjoner i gjentakelsesreglene. Dette inkluderer repetisjoner som: på den 20. dagen eller den første onsdagen i måneden. Sistnevnte er selvfølgelig nyttig for å sette utgivelsesdagen for Home Assistant i kalenderen din 😉

Oversettelsesforbedringer for enheter

Støtten for oversettelser for entiteter har blitt forbedret, spesielt de for entitetsattributter! En relativt liten endring som forbedrer UI-opplevelsen ganske mye.

Noen enheter gir tilleggsegenskaper, for eksempel gir klimaenheter forhåndsinnstillinger eller viftemoduser. Integrasjoner kan nå tilby oversettelser for disse attributtverdiene.

I tillegg kan tekstsensorenheter nå gi en liste over mulige tilstander de kan være i, som selvfølgelig også kan gis oversettelser for nå.

Skjermbilder som viser effekten av å ha oversatt enhetsattributter

I skjermbildet ovenfor, til venstre, kan du se hvordan forhåndsinnstillingene til termostaten min nå vises fint i et menneskelest format (i stedet for for eksempel “anti_frost” i tidligere utgivelser).

Til høyre, månesensoren som brukes i en automatiseringstrigger, kan Home Assistant nå foreslå tilstander du kan bruke i disse tilfellene. Disse forslagene vil også bli oversatt til språket du bruker.

Andre bemerkelsesverdige endringer

Det er mye mer juice i denne utgivelsen; her er noen av de andre bemerkelsesverdige endringene denne utgivelsen:

  • @epenet la til en haug med nye enhetsklasser for sensorer! Vi har nå støtte for datastørrelse, datahastighet, irradians, lydtrykk og atmosfærisk trykk.

  • Shelly-integrasjonen støtter nå Shelly Plus WallDimmer US, takk @thecode!
  • Konfigurasjonsfeil for automatiseringer og skript med enhetsautomatisering har blitt betydelig forbedret, og gir deg mye mer detaljer for å hjelpe deg med å fikse problemet. Takk, @emontnemery!
  • @AngellusMortis la til en tekstenhet til UniFi Protect, slik at du nå kan angi meldingen som vises på ringeklokken. Rått!

  • Google Translate har blitt utvidet med dialektstøtte, takk @toddejohnson!

  • Yale Access Bluetooth har nå støtte for batteristatus, takk @bdraco!

  • Tre fine nye tillegg til SwitchBot, @konikoni428 la til støtte for strømmonitor for veggplugger, @bdraco la til startluftfukterstøtte, og @dsypniewski la til støtte for SwitchBot-låser! Rått!
  • @FuzzyMistborn, lagt til støtte for ecobee Smart Enhanced termostater, takk!

  • KNX expose har nå et nedkjølingsalternativ, som kan brukes til å begrense bussbelastningen. Takk, @farmio!

Nye integrasjoner

Vi ønsker følgende nye integrasjoner velkommen i denne utgivelsen:

Trenger hjelp? Bli med i fellesskapet!

Home Assistant har et flott fellesskap av brukere som alle er mer enn villige til å hjelpe hverandre. Så bli med oss!

Vår veldig aktive Discord chat-server er et utmerket sted å være på, og ikke glem å bli med i våre fantastiske fora.

Har du funnet en feil eller et problem? Rapporter det i problemsporingen vår for å få det fikset! Eller sjekk hjelpesiden vår for veiledning for flere steder du kan gå.

Er du mer interessert i e-post? Registrer deg for vårt Building the Open Home-nyhetsbrev for å få siste nytt om funksjoner, ting som skjer i samfunnet vårt og andre nyheter om å bygge et åpent hjem; rett inn i innboksen din.

Bryte endringer

Hvis du er en tilpasset integrasjonsutvikler og ønsker å lære om nye endringer og nye funksjoner som er tilgjengelige for integreringen din: Sørg for å følge utviklerbloggen vår. Følgende er de mest bemerkelsesverdige for denne utgivelsen:

Farvel til følgende

Følgende integrasjoner er heller ikke lenger tilgjengelige fra og med denne utgivelsen:

  • Deutsche Bahn har blitt fjernet. Den var avhengig av nettskraping, som ikke lenger er tillatt.

Alle endringer

Selvfølgelig er det mye mer i denne utgivelsen. Du finner en liste over alle endringer som er gjort her: Full endringslogg for Home Assistant Core 2023.1Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...