2023: Hjemmeassistentens år for stemme

Dec 21, 2022 | Smarthus


TL;DR: Det er vårt mål for 2023 å la brukere styre Home Assistant på sitt eget språk. Mike Hansen, skaperen av Rhasspy, har sluttet seg til Nabu Casa for å lede dette arbeidet. Vi starter med å bygge en samling setninger som samsvarer med hensikter på alle språk.

Vanligvis er desember måned ment å reflektere tilbake. Imidlertid gjorde vi det allerede forrige måned da vi var vertskap for State of the Open Home 2022. Vi reflekterte ikke bare, vi kunngjorde også vårt fokus for neste år: 2023 kommer til å bli stemmens år.

Det er vårt mål for 2023 å la brukere styre Home Assistant på sitt eget språk.

Det er et stort og dristig mål, men oppnåelig gitt de rette begrensningene. Mengden arbeid som er lagt ut for oss kan oppsummeres som følger:

Talte språk ganger mulige handlinger

Vår første prioritet er å støtte forskjellige språk. Det er nok prosjekter der ute som prøver å lage en engelsk stemmeassistent. Men for oss stopper det bare ikke. Folk må kunne snakke på sitt eget språk, siden det er det mest tilgjengelige og eneste akseptable språket for en stemmeassistent for smarthjemmet.

For å holde mengden arbeid som ligger foran oss håndterbar, skal vi begrense antall mulige handlinger og fokusere på det grunnleggende om samhandling med ditt smarte hjem. Ingen nettsøk, ringing eller talespill. Og definitivt ingen “forresten”!

Vi skal starte med noen få handlinger og bygge opp språkmodellene rundt det. Home Assistant støtter 62 forskjellige språk i brukergrensesnittet. Og det er vårt mål å støtte alle disse språkene med stemme. Vi tror at vi kan oppnå det ved å utnytte Home Assistants sterkeste ressurs: samfunnet vårt.

Vår historie med stemmeassistenter

Hvis du følger med på nyhetene, kan det høres ut som stemmeassistenter har mislyktes. Amazon er satt til å tape 10 milliarder dollar på Alexa i år og planlegger permitteringer. Også Google reduserer støtten for Google Assistant ettersom den prøver å kutte kostnader. Sannheten er at stemmen, som den neste dataplattformen som genererer milliarder av dollar i ekstra inntekter, har mislyktes. I stedet bruker brukerne hovedsakelig sine stemmeassistenter til å administrere handlelister, stille inn tidtakere, spille musikk og kontrollere hjemmene sine. Voice har ikke vært en inntektskilde, den har ikke sviktet brukerne.

Med Home Assistant har vi alltid vært interessert i stemme. Vi pleide å jobbe med Snips på den tiden, men de ble anskaffet og lagt ned. Vi jobbet med Stanford på deres Almond/Genie-plattform, men det er et forskningsdrevet prosjekt som aldri ble produksjonsklar. Og ja, du kan bruke Home Assistant til å sende alle dataene dine til skyene til Google og Amazon for å utnytte deres stemmeassistenter, men du bør ikke måtte gi opp personvernet ditt for å slå på lysene med stemmen.

Det mest lovende prosjektet der ute er Rhasspy, laget av Mike Hansen. Et prosjekt som lar folk bygge sin egen lokale stemmeassistent, som også kan knyttes til Home Assistant. Rhasspy skiller seg ut fra andre åpen kildekode-stemmeprosjekter fordi Mike ikke fokuserer på bare engelsk. I stedet er målet hans å få det til å fungere for alle. Dette går bra siden Rhasspy allerede støtter 16 forskjellige språk i dag.

Med Home Assistant ønsker vi å gjøre et privatliv og lokalt fokusert smarthus tilgjengelig for alle. Mikes tilnærming til Rhasspy stemmer overens med Home Assistant, og derfor er vi glade for å kunngjøre at Mike har sluttet seg til Nabu Casa for å jobbe heltid med stemme i Home Assistant.

Iterering i det fri

Med Home Assistant foretrekker vi å få tingene vi bygger i brukerens hender så tidlig som mulig. Selv grunnleggende funksjonalitet lar brukere finne ting som fungerer og ikke fungerer, slik at vi kan ta retningen hvis nødvendig.

En stemmeassistent har mange forskjellige deler: gjenkjenning av varme ord, tale til tekst, intensjonsgjenkjenning, hensiktsutførelse, tekst til tale. Å lage hvert verk på hvert språk er mye arbeid. Den viktigste delen er intensjonsgjenkjenning og hensiktsutførelse. Vi må være i stand til å forstå kommandoene dine og utføre dem.

Vi begynte å samle disse kommandosetningene i vårt nye intents-repository. Den vil snart drive den eksisterende samtaleintegreringen i Home Assistant, slik at du kan bruke appen vår til å skrive og si kommandoer.

Samtaleintegreringen eksponeres i Home Assistant via et serviceanrop og er også tilgjengelig via en API til eksterne applikasjoner eller skript. Dette lar utviklere eksperimentere med å sende kommandoer fra forskjellige kilder, som en telegram chatbot.

Skjermbilde av samtaledialogen i Home Assistant

Hvordan du kan hjelpe

For hvert språk samler vi inn setninger med kommandoer som styrer smarthjemmet ditt i intent-lageret vårt. Hver setning må merkes med intensjonen.

Ta for eksempel setningen: Turn on the bedroom lights. Skriv det opp som Turn on the {area} lights og det blir en generisk kommando for å slå på alle lysene i et bestemt område. Nå må vi også samle alle de andre variantene.

Vi har laget et YAML-basert format for å deklarere og teste disse setningene. Neste steg er at vi trenger deg 🫵

For hvert språk trenger vi en eller flere språkledere. Språkledere har ansvar for å gjennomgå bidragene på sitt språk og forsikre seg om at de er grammatisk korrekte. Ønsker du å søke om å bli språkleder, bli med oss #devs_voice på Discord eller åpne et problem i intents-depotet vårt.

Vi trenger også folk som ønsker å bidra med setninger til språket deres for å bidra til å bygge ut samlingen vår. Se vårt intensjonsregister om hvordan du kommer i gang.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...