2024 BMW i5-detaljer, Volvo EX30 CO2, Stellantis og litium-svovel-batterier: Dagens bilnyheter

May 25, 2023 | Elbil og elbil ladere


Volvos kommende EX30 går for merkevarens minste karbonavtrykk noensinne. Stellantis ser litium-svovel-batteriteknologi i fremtiden. Og BMW i5 ser mye ut som en bensin 5-serie. Er det en god ting? Dette og mer, her på Green Car Reports.

2024 BMW i5 avslørt onsdag er i hovedsak en helelektrisk BMW 5-serie. Med en pris som starter på $67 795 og en rekkevidde for den inngangsmodellen på 295 miles på EPA-syklusen, hevder den å tilby samme passasjerplass som andre bensindrevne 5-seriemodeller.

Den kommende EX30 vil ha Volvos laveste karbonavtrykk noensinne i en produksjonsmodell fra merket, heter det. Volvo EX30 vil representere en reduksjon på 25 % i livssyklusens karbonutslipp sammenlignet med de allerede forbedrede XC40 Recharge og C40 Recharge, står det, med mange resirkulerte materialer og «100 % klimanøytral elektrisitet».

Og fremtidige Stellantis EV-er senere i tiåret – fra Jeep, Ram eller Chrysler, for eksempel – kan dra nytte av potensielt rekkeviddeøkende, vektreduserende litium-svovelbatteriteknologi. Gjennom Stellantis Ventures er det investert i Californias Lyten, som hevder “en vei for å oppnå de laveste utslippene EV-batterier på det globale markedet,” i en celletype som kan lages globalt. Men det er fortsatt fremgang å gjøre når det gjelder syklusliv og forringelse.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden