2024 Hyundai Sonata Hybrid refresh vil omfavne sporty side

Mar 27, 2023 | Elbil og elbil ladere


Hyundai forhåndsviste på søndag retningen for en midtsyklus-oppdatering som skulle foregå for mellomstore Sonata sedan – og Sonata Hybrid – for 2024-modellen, med ytterligere detaljer som skal avsløres 30. mars.

Hyundai beskriver oppfriskningen som «mer enn en enkel ansiktsløftning for den nåværende generasjonen av mellomstore Sonata-sedan, som kom tidlig i 2020 i Sonata Hybrid-drakt, etter en ganske konservativt stil tidligere generasjons Sonata som hadde kommet for 2016.

Med dette nye utseendet blir super-aero-utseendet litt mer aggressivt, ifølge Hyundai, med et eksteriør påvirket av bilprodusentens ytelsesorienterte N-linje, som maksimerer det lavtliggende utseendet og den lave fronten.

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

Nøkkelen til å få 2024 Sonata Hybrid til å se frisk ut fra utsiden ser ut til å være den tynne stripen av fremtredende horisontal belysning foran – og et trekk fra det trapesformede grillutseendet som har kjennetegnet Sonata de siste generasjonene. Med den følger en utvidet horisontal vektlegging av belysningen bak.

Ved siden av kjøretøyet er den innbygde ventilen en merkelig designdetalj, men den passer inn som en pekepinn som åpner seg mot beltelinjen som strekker seg til baksiden av kjøretøyet.

Fra et grensesnittsynspunkt er den mest bemerkelsesverdige endringen Hyundais beslutning om å flytte girspaken bak rattet – for å skape mer plass i midtkonsollen, står det. Aktivert av dette får konsollen en ny håndleddstøtte for sjåføren, som forlenger armlenet, samt en stor koppholder og brett. Men like bemerkelsesverdig er det at Hyundai ikke har gjort unna en rekke harde knapper for det viktigste – eller en volumknapp.

Sonataen får en ny vri på merkets 12,3-tommers doble skjermer, med et panoramisk buet grensesnitt, og under skjermrommet fremhever instrumentpanelet det horisontale.

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

Hyundai bemerker også at kupeen har blitt oppgradert med nye fargekombinasjoner for å understreke de sporty og premium sidene av Sonata på en gang.

Siden denne generasjonen av Sonata Hybrid ble utgitt, har ikke konkurransen endret seg mye. Primære rivaler inkluderer fortsatt Toyota Camry Hybrid, selv om en ny 2023 Honda Accord Hybrid er en potensiell forstyrrelse. 2023 Sonata Hybrid tjener en EPA kombinert 47 mpg kombinert – og vi har observert at motorveiseffektivitet er en forte.

2024 Hyundai Sonata

2024 Hyundai Sonata

Innvendig og utvendig er det koblinger til Hyundais Ioniq 6 elektriske sedan – kanskje en indikasjon på at bilprodusenten ikke ser EV- og ICE-design som gjensidig utelukkende.Se Kilden