5 elbilsjekker for en problemfri ferie

Jan 18, 2023 | Elbil og elbil ladere


5 elbilsjekker for en problemfri ferie

Planlegg å gjøre årets turer uforglemmelige

Du har lagt en stor plan for ferien i år, har forberedt familien og klar til å dra, og har planlagt reiseruten. Du er i ferd med å forlate oppkjørselen, og vedlikeholdslampen lyser akkurat i det øyeblikket. Ingenting kan ødelegge en ferie raskere enn en elektrisk bil som ikke fungerer, og det kan til og med være farlig å ignorere reparasjonsrøde flagg. Her er fem enkle trinn du kan ta før en ferie for å sikre at elbilen din er klar til å kjøre på veien.

Gjør det til en flott tur for alle

1. Planlegg hvor du skal lade elbilen din

Akkurat som en tradisjonell bil må gjøre regelmessige stopp på bensinstasjoner, vil elbilen din måtte fylle batteriene på ladestasjoner langs ruten din. Hvis du for eksempel planlegger en tur langs vestkysten, vil du finne ladere langs I-5. Hundrevis av likestrømsladere og tusenvis av nivå 2-ladeenheter er spredt utover motorveien, vanligvis med en avstand på 25 til 50 miles.

For det meste kan elbiler reise mellom 90 og 400 miles (selv om den øvre rekkevidden tilhører uoverkommelig dyre kjøretøy). For å være sikker bør du lade bilen din hver gang den kommer ned til 25 prosent; dette gir deg nok juice til å finne en ladestasjon.

2. Sørg for at du har reisedokumentene dine

Anta at du kjører til feriemålet ditt. I så fall må du sørge for at du er oppdatert på alle relevante papirer, inkludert gjeldende forsikring og registrering for elbilen din, sammen med et oppdatert førerkort. Unnlatelse av å ta med disse gjenstandene kan være katastrofalt for turen din; du trenger bare å være det stoppet av politiet én gang for å pådra seg en massiv bot, miste førerkortet eller til og med miste bilen.

Du trenger enda mer dokumentasjon for å krysse lovlig hvis du planlegger å reise over internasjonale grenser, som til Canada eller Mexico. Du trenger et pass eller forbedret ID for å krysse inn til våre naboer i nord eller sør. Et pass er vanligvis det bedre valget her, selv om det er litt dyrere enn en forbedret ID (et pass er $130, mens en forbedret ID er bare $30). Med pass kan du reise internasjonalt til land utenfor USA, Canada eller Mexico.

EV lastebil dekk
EV-dekk tar litt ekstra forsiktighet

3. Gjør en dekksjekk

På grunn av plasseringen av den interne mekanikken til elbiler, har dekkene en tendens til å slites på andre måter enn biler med forbrenningsmotor (ICE). Siden slitasjen kan være ujevn, bør du sjekke dekkene regelmessig for å sikre at de har riktig mengde trykk og slitebane. Du kan sørge for at dekkene dine vedlikeholdes ved å:

  • Gjøre en visuell inspeksjon: Sjekk dekket for unormalt, som uvanlig slitasje på den ene siden eller spiker som punkterer slitebanene.
  • Få dekkene dine regelmessig rotert: For å bekjempe ujevn slitasje på dekkene dine, bør du ta bilen inn med noen måneders mellomrom for å få dekkene rotert.
  • Sjekke lufttrykket: Du vil at en kvalifisert ekspert skal sjekke lufttrykket i dekkene dine en gang i måneden, for å sikre at de holder seg innenfor trykkområdet anbefalt av bilprodusenten.
  • Utføre en mønsterdybdesjekk: Hvis du ikke ønsker å få flatt på turen, sjekk mønsterdybden på dekkene. Du vil ha minst 2/32 av en tomme; Dette er imidlertid det absolutte minimum, og det ville være mye tryggere å ha mer dybde.

4. Sørg for at bremsene dine vedlikeholdes på riktig måte

Elbiler har en spesiell type bremsesystem som bruker regenerative bremser. I stedet for tradisjonelle bremsesystemer som bremser en bils hjul gjennom friksjon, kjører regenerative bremser den elektriske motoren i revers og snur den kinetiske energien fra å bremse til elektrisk energi som er lagret i batteriet.

Men du må fortsatt vedlikeholde bremseskivene og klossene. Det er vanskelig å si hvilket slitasjenivå bremsene dine er på uten å ta dem til en mekaniker. Før du drar på en lang tur, er det alltid best å få en flerpunktsinspeksjon for å sikre at elbilen din er egnet til å reise.

Bremse GM Originaldeler
Bremser trenger fortsatt oppmerksomhet

5. Sjekk nivåene på kjøretøyets væsker

Det er kanskje ikke så mange væsker å forholde seg til når du kjører elbil, men det er fortsatt noen få du ønsker å fylle på for en stor biltur. De tre viktigste væskene å bekymre seg for er:

  • Kjølevæske: Kjølesystemet i elbilen din kan bidra til å regulere temperaturen på batteripakken og andre elektroniske systemer. Å opprettholde et godt kjølevæskenivå er viktig for å forhindre at disse komponentene overopphetes.
  • Bremsevæske: Selv om du har regenerative bremser, trenger du hydraulikkvæske for å gi drivstoff til bremselinjene dine.
  • Vindusspylervæske: Tydelig sikt kan være farlig, så å holde vindusspylervæsken full kan bidra til å fjerne støv og rusk.

Ferier er morsomme, men sikkerhet bør være en prioritet

Alle vil ha en trygg ferie med familien. Ingen ønsker å stresse på ferie, og bilproblemer er en sikker måte å ødelegge ferien på. Du kan garantere at bilturen din vil gå uten problemer ved å sikre at ladepunktene dine er planlagt, og at elbilen din er riktig vedlikeholdt og forberedt.Se Kilden