5 punkter å huske når du kjører elbil i snø

Nov 28, 2022 | Elbil og elbil ladere


Kjøretips for å navigere vinteren i elbilen din

Med den travle høytiden og lengre netter, gir vinteren høyere risiko for ulykker. Værforholdene kan være forræderske, med snø og is som gjør kjøringen mye vanskeligere.

Å navigere på veiene kan være utfordrende når du kjører et elektrisk kjøretøy (EV) – spesielt for nye eiere. Husk disse fem punktene når du kjører elbil på snødekt vei.

Hold bilen varm

Elbilsjåfører bør huske å holde bilene sine varme før de kjører ut på veien. De fleste kjøretøy trenger å varmes opp for å hjelpe motoren og girkassen til å få væskene til å gå riktig. Lignende protokoller gjelder for elbiler.

Teslaer i snø

Batteridrevne kjøretøy må holde seg varme fordi kaldere temperaturer tvinger dem til å jobbe hardere. Å starte elbilen din om morgenen når temperaturen fortsatt er kald betyr at batteriet jobber hardt for å varme opp.

Bilen tapper energi, så det er mindre tilgjengelig for kjøreturen. Lading av en elbil bør ha høy prioritet om vinteren. Sjåfører bør rense snø og is av kjøretøyene sine eller hold dem inne i en klimakontrollert garasje.

Forbered deg selv og elbilen din

Et annet tips før du kjører på veien er å forberede deg selv og bilen. Start med sjekker veiforholdene, enten av lokale medier, National Weather Service eller dine egne øyne. Du kan også forhåndsbehandle elbilen din ved å varme den opp mens den er koblet til og lades.

Denne metoden sparer tid og sparer energien du trenger når du kjører.

Oppretthold en jevn hastighet

Sjåfører bør utvise enda mer forsiktighet enn vanlig når kjølige forhold rammer. Snø og is kan redusere trekkraften, noe som øker sannsynligheten for ulykker. Det beste rådet elbiloperatører kan ta er å kjøre saktere. Reduksjonen i grep betyr bremsing og svinging er vanskeligere enn om sommeren. Ett aggressivt trekk kan få bilen til å snurre.

Tesla kjører i snøen

Å kjøre i jevn hastighet om vinteren er kritisk i en elbil fordi batteriet igjen kommer inn i bildet. Den jobber hardere for å varme opp under kalde forhold og må gjøre det samme når du kjører. Høyere hastigheter betyr å begrense rekkevidden til elbilen din og kan føre til problemer på veien. Det siste du ønsker er å sette seg fast i snøen i ukjent territorium.

Skaff deg en varmepumpe

Elbilsjåfører kan hjelpe bilene sine ved å bruke en varmepumpe, som erstatter det konvensjonelle klimaanlegget (AC) og bruker mindre strøm. De har eksistert siden 2013 og kan være til stor nytte for disse kjøretøyene.

Varmepumper bruker en kjølekrets og absorberer varme fra atmosfæren for å blåse inne i kabinen. Disse enhetene kan utvide rekkevidden til elbiler om vinteren mens du holder sjåfører og passasjerer varme.

Monter vinterdekk

En ulempe for elbiler er vekten. Batteriet til dette tunge maskineriet gir flere kilo til kjøretøyet, og reduserer dermed veigrepet ytterligere. Denne faktoren kan være skadelig i snøvær, og en måte å lindre denne bekymringen på er å skaffe vinterdekk.

Helårsversjoner kan fungere, men vinterdekk har en mykere blanding som kjører godt på glatte veier. Å bruke dem betyr at det er mindre sjanse for å spinne ut.

Kjør trygt i snøen

Elbiler symboliserer bærekraft på reise. Om vinteren bør du ta ekstra skritt for å sikre at du kjører trygt i et av disse kjøretøyene. Husk disse fem punktene før du suser gjennom snøen.

Noen elbiler verdt et kast i snøen

Veiprøve: 2022 Ford F-150 Lightning EV

Minnepenn: 2023 Volkswagen ID4 AWD

Nyheter: 2024 Chevrolet Equiinox EVSe Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...