6 enkle måter å øke bil MPG

Aug 29, 2022 | Elbil og elbil ladere


Tips for å avdekke skjult drivstoffeffektivitet

Ettersom vi i fellesskap opplever økningen i prisingen av hverdagsvarer, er det naturlig å se etter nye måter å spare penger på.

Den nåværende inflasjonen påvirket definitivt ikke bare prisen på dagligvarene våre – ettersom diesel og gass også ble dyrere.

Heldigvis kan du øke drivstofføkonomien ved å inkludere bare noen få vaner i hverdagen. Med disse seks enkle måtene å øke drivstoffeffektiviteten på, sparer du penger og slipper også ut færre utslipp til luften.

Kjøretips
Hvordan du kjører betyr noe

1. Gjør mer på én tur

En av de raskeste og mest effektive måtene å øke bilens drivstoffeffektivitet på er å planlegge turene fremover.

Ved å gjøre mer på bare én tur, reduserer du tidene bilen din må gjøre en kaldstart. Dette bruker mye drivstoff, omtrent dobbelt så mye som bare å gjøre flere ærend på en tur vil.

Hvis du jobber med fleksible timer, bør du forutse tidsrammene med høy trafikk slik at du kan unngå å bli sittende fast i trafikken. Planlegg også turene dine fremover slik at du kan oppnå flere ting på bare én gang.

2. Fjern lastebæreren

De fleste tror at dette ikke har noe å gjøre med å øke en bils drivstoffeffektivitet.

Imidlertid er overvekt som lastekurven legger på bilen din vanligvis ikke det som får bilen til å bruke mer drivstoff. Det er det faktum at kjøretøyet ditt trenger mer kraft for å kutte gjennom luftmotstanden skapt av transportøren.

Når det er sagt, bare fordi sykkelen din er lett, bør den fortsatt ikke forbli festet til bilen din når du ikke trenger den.

3. Sjekk dekktrykket

En studie fra National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) beviste at underoppblåste dekk øker drivstofforbruket.

2021 Chevrolet Corvette Stingray Coupe
Hold øye med dekktrykket ditt

Den viste hvordan så lite som 10 % reduksjon i dekktrykket fører til 2 % høyere drivstofforbruk.

For lite luft i dekkene fører til dårlig bremseytelse og økt rullemotstand. Begge disse gjør at motoren jobber hardere, noe som brenner mer drivstoff.

Dekkene på bilen din trenger ikke engang å se for lavt ut for å være det. Derfor er det alltid best å sjekke dem ved hjelp av en dekkmåler.

4. Kjør jevnt

Kjørestilen din kan i stor grad påvirke drivstoffeffektiviteten.

Det er studier som viser dette. Hvis du varierer hastigheten opp og ned mellom 45 og 52 mph hvert 18. sekund, øker dette drivstofforbruket med 20 %.

Hastighet dreper også drivstofføkonomien. Du bruker 20 % mer drivstoff hvis du kjører bilen i 75 mph i stedet for 62 mph.

Den beste måten å omgå dette på er å respektere og overholde fartsgrensene. Et annet triks er å bruke tyngdekraften. Når du går nedoverbakke, bruk den til å få tilbake farten mens du kjører.

5. Pakk kun det som er nødvendig

Ved å redusere antall ting du har i bilen, reduserer du også drivstofforbruk og utslipp. Det er til og med en studie som beviser dette.

Lastelagring
Pakk bare det du trenger – og ta det ut når turen er over

For hver reduksjon på 22 pund sparer du 104 dollar i drivstoffkostnader, og for hver reduksjon på 220 pund sparer du 1040 dollar i drivstoffkostnader. Dette er de estimerte drivstoffkostnadsbesparelsene på over 125 000 miles (levetiden) for en bil.

Dette er den desidert enkleste og raskeste måten å øke drivstoffeffektiviteten på. Alt du trenger å gjøre er å tømme bilen for unødvendige gjenstander du har i bagasjerommet.

6. Regelmessige motorkontroller

Sist, men ikke minst, er det viktig å være på toppen av din vanlige bilvedlikeholdsrutine for å øke drivstoffeffektiviteten.

Det er under disse vanlige bilkontrollene du legger merke til hvilke ting som må forbedres, og du merker dem i tide.

Med regelmessig service på motoren og riktig oppblåst dekk, vil bilen din kjøre mer effektivt uten å måtte bruke overflødig drivstoff.

Siste ord

Ved å forbedre drivstofføkonomien sparer du ikke bare mer penger, men reduserer også skadelige karbonutslipp til luften. Ved å inkludere disse gratis seks enkle måtene å øke bilens drivstoffeffektivitet på, vil du få bilen til å kjøre uanstrengt igjen.Se Kilden