83,7 % av bilene solgt i Norge i januar 2022 var elbiler −

Sep 10, 2022 | Elbil og elbil ladere


Det norske bilmarkedet i januar 2022 så mer elbilsalg og færre salg av gassbiler, dieselbiler og hybridbiler, rapporterte OFV i sin ferske analyse av bilsalget i Norge i januar. CleanTechnica publiserte også en rapport og originale diagrammer om disse resultatene.

Totalt ble det registrert 7.957 nye personbiler i Norge. Selv om dette er 2 344 færre enn januar 2021, var den laveste registreringssummen for januar tilbake i 2009. Husk også at årets første kvartal vanligvis er det svakeste når det gjelder salg.

Det som er mest bemerkelsesverdig er at av de 7.957 nye personbilsalgene, var 6.660 av disse nullutslippskjøretøyene. Dette markerte en økning på 21,9 % sammenlignet med januar 2021. Det var totalt 1 495 nye varebiler, hvorav 371 var nye nullutslippsvarebiler i både klasse 1 og 2.

Totalt var det kun 175 salg av gassbiler i Norge i januar, 212 salg av dieselmotorer, 910 salg av hybridbiler og 6 660 salg av batteri-elektriske kjøretøy. OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken) meldte at i januar var 19 av de 20 beste nybilsalgene elektriske. Artikkelen berørte også den nevnte nedgangen i totalt salg i januar 2022 sammenlignet med januar 2021, og la merke til at elbiler var unntaket i dette tilfellet.

Artikkelen bemerket også at av alle nye personbiler så langt i 2022, er 6,8 % ladbare hybrider. Året er fortsatt ungt, og det tallet kan vokse, men det vil kanskje ikke vokse mye hvis BEV-er fortsetter å ekspandere.

Øyvind Solberg Thorsen i OFV påpekte at det eneste kjøretøyet på topp 20 som ikke er en elbil er Toyota RAV4. OFV merket også at nybilregistreringer fortsetter å reflektere hvordan Norge er forskjellig fra resten av verden i elbilsammenheng. Selv om flere land har en økning i EV-salg, er det bare Norge som kan vise til en slik merke- og modelldistribusjon på topp 20 om en måned. Thorsen la til at de seks bestselgende kjøretøyene ikke fantes i Norge denne gangen i fjor.

Dette viser at norske nybilkjøpere kjøper det aller siste på samme måte som mange gjør med mobiltelefoner. Han la til at måten vi kjøper ny bil på er i ferd med å endre seg radikalt takket være at vi kan bestille og handle på nett før en ny bil hentes hos en forhandler. Thorsen bemerket at mange ikke prøvekjører den nye bilen slik de pleide.
Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...