ABB utvider amerikansk produksjonsfotavtrykk med investering i et nytt EV-laderanlegg

Oct 16, 2022 | Diverse


ABB utvider amerikansk produksjonsfotavtrykk med investering i et nytt EV-laderanlegg

ABB E-mobility, en leder innen ladeinfrastruktur for elektriske kjøretøy (EV), har annonsert den fortsatte utvidelsen av sitt globale og amerikanske produksjonsfotavtrykk med ny produksjonsvirksomhet i Columbia, South Carolina.

Investeringen på flere millioner dollar vil øke produksjonen av ladere for elektriske kjøretøy, inkludert Buy America Act-kompatible, og skape over 100 arbeidsplasser. Det nye anlegget vil være i stand til å produsere opptil 10 000 ladere per år, fra 20 kW til 180 kW i kraft, som er ideelt egnet for offentlig lading, skolebusser og flåter.

Operasjonen bygger på ABB E-mobilitys eksisterende amerikanske produksjonsvirksomhet som produserer transittbussladere som varierer fra 150kW til 450kW. Denne utvidelsen vil øke responsen på etterspørselen fra det amerikanske markedet, skape en mer effektiv lokalisert forsyningskjede og redusere leveringstiden.

“Behovet for investeringer i den amerikanske e-mobilitetssektoren har aldri vært større, ettersom 18 millioner elbiler forventes å være på amerikanske veier innen 2030. Utvidelse av vår amerikanske produksjonsvirksomhet vil tillate oss å betjene kundene våre bedre og bidra til å fremme bruken av Elbiler fra private kjøretøy til offentlig transport og flåter, sier Bob Stojanovic, visepresident for ABB E-mobility i Nord-Amerika. “Vårt anlegg i South Carolina er et annet eksempel på hvordan vi driver den amerikanske e-mobilitetsøkonomien fremover med høykvalitets og pålitelige EV-ladeløsninger som oppfyller behovene til alle deler av et bærekraftig transportøkosystem.”

Den todelte infrastrukturloven og inflasjonsreduksjonsloven gjør transformasjonsinvesteringer i transportelektrifisering, inkludert personlige kjøretøy, skolebusser, transittbusser, kommersielle flåter og bygging av et nasjonalt nettverk av offentlige ladere. USA, sammen med bil-OEM-er, satte det ambisiøse målet om at halvparten av alle nye bilsalg i USA skal være elektriske innen 2030.

Med denne investeringen øker ABB E-mobility sine evner for å møte USAs mål om å bygge opp den innenlandske produksjonsbasen for lading av elbiler. EV-ladere produsert i South Carolina vil oppfylle Federal Highway Administrations (FHWA) foreslåtte Buy America Act-rammeverk for EV-ladere samt kravene til National Electric Vehicle Infrastructure (NEVI)-programmet.

Denne produksjonsutvidelsen er den siste i en serie av betydelige amerikansk fokuserte kunngjøringer fra ABB E-mobility med fortsatte investeringer planlagt for 2024 og utover. I tillegg til South Carolina-anlegget kunngjorde ABB E-mobility i juli 2022 lanseringen av et treningssenter i Sugar Land, Texas og et FoU-anlegg i Sør-California.

I år kjøpte ABB også en kontrollerende eierandel i selskapet for kommersielle ladeinfrastrukturløsninger for elbiler, InCharge Energy, som utvider ABBs smarte og tilkoblede elbiltilbud. I tillegg investerte ABB i programvareleverandøren for elbillading, ChargeLab.

Siden 2010 har ABB investert 14 milliarder dollar i USA med anleggsutvidelser, driftsforbedringer, toppmoderne utstyr, produkter og mennesker, noe som gjør det til selskapets største marked.

Med omtrent 20 000 ansatte i mer enn 40 produksjons- og distribusjonsanlegg, investerer, vokser og betjener ABB over hele Amerika gjennom industrier som skaper arbeidsplasser, oppmuntrer til innovasjon og oppnår en mer produktiv, bærekraftig fremtid.

Finn ut mer om ABB E-mobility herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...