AEVA presenterer elektriske kjøretøy i Australias hovedstad −

Aug 30, 2022 | Elbil og elbil ladere


Australian Capital Territory (ACT) var vertskap for Australian Electric Vehicles Associations (AEVA) årlige konferanse tidligere denne måneden. Arrangementet pågår fra 5. til 7. august og inkluderer en konferanse med gallamiddag og 2 dager med utstillinger, og ble designet for å gi kunnskap om nåværende og nye elektriske kjøretøy på markedet. Lånere og gjester fikk tilgang til ledende EV-bedrifter og -ledere samt overgangsstøtteorganisasjoner fra både Australia og rundt om i verden. De ble informert om fordelene som kan oppnås for miljøet, hoftelommen og vår livsstil.

AEVO Expo

En elbil kan slepe campingvognen din, vil ikke ødelegge helgen din! Foto med tillatelse av Sam Moran.

AEVA er den eldste, den eldste, kontinuerlig aktive eierforeningen for elektriske kjøretøy i verden, dannet i 1973. De har tidligere organisert vellykkede konferanser og utstillinger i Brisbane (2018) med over 7000 gjennom porten og Sydney (2019) hvor over 1000 individuelle tester kjøringer fant sted, med sjåfører som opplevde EV-gliset.

Deltakerne ble ønsket velkommen av ACT-ministeren for energi og utslippsreduksjon Shane Rattenbury. Han bemerket at ACT har det høyeste antallet elbiler per innbygger i Australia. Dette er sannsynligvis på grunn av Miljøpartiets progressive politikk med: null stempelavgift, to års avgiftsregistrering og nullrentelån opp $15 000 ved kjøp av et nullutslippskjøretøy. ACT-regjeringen har nylig annonsert at den vil forby salg av nye ICE-kjøretøyer innen 2035. Dette territoriet har satt et eksempel som alle australske stater snart kan følge.

Over 30 utstillere presenterte produkter som spenner fra lette kjøretøy og ladeløsninger til campingvogner og hageutstyr. Med festmiddag, paneler og gjesteforelesere var det rikelig med muligheter til å nettverke og søke informasjon.

AEVO Expo

Blast elektrisk klipper. Foto med tillatelse av Sam Moran.

I løpet av de to dagene utstillingen varte, deltok ca. 8000 mennesker. Profesjonaliteten til organisasjonen bidro til at arrangementet ble vellykket. Konferansen ledet direkte inn i utstillingen og informasjonsmøter fortsatte hele veien.
Politikere snakket fra hjertet med lidenskap om behovet for å øke antallet elbiler på australske veier, og hva som kan gjøres.

AEVO utstilling

Noen av elbilene som er tilgjengelige i Australia i dag. Foto med tillatelse av Sam Moran.

Sam Moran fra Noodoe deltok i paneldiskusjonene, og la til sin ekspertise i å møte utfordringene med infrastruktur for stratatitle-lading. Sam kommenterte: “Jeg var imponert over at så mange velutdannede, talentfulle og intelligente mennesker jobber med å løse problemene og fjerne barrierene for lading og opptak av elbiler.”

Neste år planlegger AEVA å holde sin konferanse i Perth. Kanskje vi sees der?


Se Kilden