Alexa har fortsatt et ferdighetsproblem – Hijack Skills Edition

Sep 15, 2022 | Smarthus


“Alexa, god morgen.”

«God morgen, denne dagen i bla bla bla, gjorde noen viktige noe spesielt. Sett inn et morsomt ordspill.»

Hver morgen når vi tømmer oppvaskmaskinen, spør datteren min og jeg Alexa hvordan været kommer til å bli for dagen, og følger det opp med en “god morgen.” Hver morgen er den samme rutinen. Alexa spruter ut dagens morsomme fakta etterfulgt av en slags spøk. Det er banalt og grunnleggende, men datteren min elsker det, og noen ganger lærer jeg noe nytt. Dette skjer hver dag helt til forrige uke.

“Alexa, god morgen.”

“God morgen, du ser bra ut i dag.”

Jeg syntes det var rart, men det hadde kanskje ikke skjedd noe viktig denne dagen, eller kanskje serverne var dårlige og det var bare et standardsvar. Vi fortsatte med dagen vår. Helt til neste dag da det samme skjedde. Og neste dag, og neste. Jeg trodde ikke Amazon gjorde unna “på denne dag”-meldingene, siden de hadde vært der helt fra begynnelsen, så jeg tok ut appen min og begynte å se på historien. Visst nok var det installert en ny ferdighet kalt “God morgen” som hadde overtatt triggerordene mine.

Sånt hadde skjedd oss ​​før. En ferdighet oppkalt etter noe veldig ofte spurt om Alexa hadde blitt installert da hun feilhørte noe noen sa. Det er veldig enkelt, når Alexa hører noe litt avvikende fra det den forventer, hvis det er en ferdighet med det navnet, installerer den og aktiverer ferdigheten. Utviklere er godt klar over dette, og det er penger å tjene i Alexa-trafikken. Så noen utviklere med mindre enn fantastisk moral skaper ferdigheter designet for å kapre kommandoene dine og drive trafikk til ferdighetene deres, som igjen får dem betalt av Amazon.

På det tidspunktet jeg skriver dette, er det 4765 ferdigheter med “god morgen” i tittelen. Selv om jeg er sikker på at ikke alle disse utviklerne er oppe i noe grusomt, er det flere ferdigheter enn jeg kan telle bare kalt “god morgen” som gjør akkurat det samme, nesten hver og en av dem har mer enn 3,5 stjerner vurdering, og nesten hver 5-stjerners vurdering oser av tull. Jeg antar at når Alexa bestemmer seg for å aktivere en av disse ferdighetene, tar den enten den høyest rangerte, eller det er en slags round robin der den griper en tilfeldig. Det er tydelig at en rekke av disse utviklerne gjør akkurat det jeg forventet.

Dette er ikke første gang jeg har klaget på Amazons fullstendige mangel på rekkverk i Skills-butikken. I begynnelsen var det fullstendig mangel på søk eller kategorier. Så var det eksplosjonen av trivia-ferdigheter, som det større Alexa-fellesskapet sammenlignet med Apples fart-app-problem tidlig i appbutikkens liv. Nå et raskt søk gjennom ferdighetsbutikken, og det er tydelig å se at Alexa har et ferdighetsproblem … igjen.

Roten til dette problemet er at Amazon betaler utviklere basert på populariteten og brukerbasen til en bestemt ferdighet. Betalingsstrukturen er litt tåkete, men det er nok å si at hvis du får nok brukere, og den blir brukt nok, kommer du til å få en anstendig størrelse sjekk fra Amazon regelmessig. I en perfekt verden ville dette presse utviklere til å bygge ferdigheter som virkelig flytter grensene, eller gjør svært nyttige ting. Men dette er ikke en perfekt verden. Og mange mennesker som meg sier “god morgen” til deres Echo hver dag. Så det er mye lettere å slå sammen en liste over floskler, kalle det «god morgen» og lene seg tilbake mens de søte kjøttet (kyllingmør = kontanter) ruller inn.

Det er ingen god løsning på dette problemet, med mindre du tilfeldigvis er Amazon, i så fall kan du faktisk løse det. Med unntak av å slå ned på tull-apper og kaprere på ferdighetsbutikknivå, er alt vi brukere kan gjøre er å kontrollere våre egne installerte ferdigheter regelmessig, fjerne alle som har blitt aktivert ved en feiltakelse (i appen åpner du Mer, deretter Ferdigheter og spill, og deretter Dine ferdigheter).Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...