Alt du trenger å vite om elbilforsikring

Oct 13, 2022 | Elbil og elbil ladere


Komme forbi utfordringene for å forsikre elbilen din

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker

Det er mange fordeler med å eie en elbil, men alt som er bra vil ha sine underganger. Å få forsikringsdekning på elbilen din er kanskje ikke så lett som du tror. Det blir ikke billigere enn det du har vært vant til å betale for på et sammenlignbart kjøretøy med forbrenningsmotor (ICE).

I tillegg har mange forsikringsselskaper ikke omfavnet ideen. Heldigvis forstår noen større selskaper at elbiler er fremtiden for bilforsikring, så de har utmerket informasjon og dekning tilgjengelig for alle elbiler.

Det gode er at med en EV, sparer du på de grunnleggende årlige eierkostnadene, spesielt hvis du holder tritt med det foreslåtte vedlikeholdet. Du får også noen skattelettelser på de fleste områder på slutten av året fordi regjeringen støtter overgangen fra fossilbiler til elektriske slektninger.

å forsikre en EV
Alt om en elbil – bortsett fra drivstoff og vedlikehold – kan være dyrt

Ser på hvorfor elbilforsikring er dyrere

Hvis kjøretøyet ditt går i stykker eller du er i en ulykke som krever at et krav skal inngis, vil du forstå hvorfor kostnadene for å forsikre en elbil er høyere. La oss ta en rask titt for å vite hvorfor premiumprisene er dyrere.

  • Deler – Mange av reservedelene til en elbil koster betydelig mer enn noen av delene til eldre ICE-modeller, spesielt hvis du snakker om å bytte ut noen av de teknologiske delene og delene i bilen. Dette er imidlertid å forvente, fordi hver nyere modell vil koste mer rett og slett fordi den er ny. Jo lenger den er på markedet, desto lavere blir prisene på delene. Dette vil igjen bidra til å redusere kostnadene for forsikringen din.
  • Batterier – En av de dyreste delene av en elbil er batteriet. Ett batteri kan koste opptil 1 000 dollar eller mer, og noen nettsteder oppgir at de kan koste så mye som 10 000 dollar (batterier varierer sterkt i størrelse og kompleksitet i elbiler. Det er en anstendig endringsbit for de fleste av oss, som er en av de største grunnene til at elbilforsikringen din vil koste mer enn du forventet.
  • Reparasjonsverksteder – En av de andre tingene du må forstå om elbilforsikringen din, er kostnadene ved å få utført reparasjonen. Ikke alle kan jobbe med elbiler, så ikke alle verksteder vil være villige til å jobbe med dem. Hvis de gjør det, er de kanskje ikke opplært nok til å fullføre oppgaven riktig. De beste forsikringsselskaper vet dette, og de fleste vil kreve at reparasjonene utføres av en person som er sertifisert til å arbeide på dem. Dette kan koste mye mer i arbeid, og kostnadene for deler og deler som kan være nødvendig vil være mer.

Hva du kan gjøre med kostnadene

Forsikring av en EV
Du kan redusere kostnadene for elbilforsikring

Kostnaden for å forsikre en elektrisk elbil vil være høyere – for nå uansett. Når teknologien og opplæringen tar igjen etterspørselen etter EV-tjenester, vil kostnadene gå ned. Foreløpig kan du gjøre et par ting for å sikre at du får det beste tilbudet på elbilforsikringen din.

  • Shoppe rundt – Det viktigste du kan gjøre er å shoppe rundt. Aldri godta ditt første tilbud som det beste, og aldri føl at du er forpliktet til å holde deg til din nåværende operatør.
  • Rabatter – Noen forsikringsselskaper vil tilby deg rabatter, spesielt hvis du er en ny kunde. Det beste du kan gjøre er bare å spørre. Hvis du har mer enn én type forsikring, for eksempel liv eller helse, samle dem i én paraplypolise. Dette vil spare deg penger på alle, ikke bare bilforsikringen din.
  • Trygg kjøring – Mange forsikringsselskaper tilbyr rabatter for en trygg sjåfør. Du må bevise det med en enhet de sender deg eller en applikasjon som kan lastes ned på mobilenheten din. På denne måten sporer de hvordan du kjører og tilbyr policyene deres deretter. (TIPS: Hvis du liker å kjøre bilen din som du eier den, er dette kanskje ikke gunstig.)

Det er omtrent alt du trenger å vite om elbilforsikring. Det er ikke annerledes enn å få en policy for en bil med forbrenningsmotor, bortsett fra kostnadene. Hvis du har flyttet inn i fremtiden og gått all in med EV-trendene over hele verden, må du ganske enkelt forstå at du må betale mer på bilforsikringen din til tjenestene innhenter teknologien.Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...