Alt du trenger å vite om kostnadene ved å eie en bil

Aug 13, 2022 | Elbil og elbil ladere


Legg sammen alle utgiftene for hjulene dine

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker.

Når det gjelder kjøp av bil, er det mer enn man ser. På overflaten kan det virke som om alt du trenger å bekymre deg for er kjøpesummen, men det er bare toppen av isfjellet. I virkeligheten er det mange kostnader som følger med å eie en bil. Hvis du ikke er forberedt på dem, kan de virkelig øke. Vi har satt sammen en omfattende guide for å hjelpe deg å forstå alle kostnadene forbundet med å eie et kjøretøy.

Vedlikeholdskostnader forbundet med bileierskap

Vedlikeholdskostnadene for kjøretøyet ditt avhenger av en rekke faktorer. Hvis du kjøper en bruktbil med titusenvis av mil, vil du ha høyere vedlikeholdskostnader enn en som kjøper en helt ny bil, siden brukte biler krever hyppigere reparasjoner og service.

Mazda MX-30 EV
En elbil, som denne Mazda MX-30, kan spare deg penger på vedlikehold

Bilens merke og modell påvirker også hvor mye du vil bruke på vedlikehold. For eksempel vil en tysk luksusbil koste mye mer å vedlikeholde enn en ny Chevrolet sedan. Hvis du kjøre en elektrisk kjøretøykan disse kostnadene være lavere siden det ikke er olje å skifte og færre bevegelige deler som kan gå i stykker.

Hvis du bor i et område med et tøft klima, vil det også bidra til høyere vedlikeholdskostnader, da bilen din vil være mer utsatt for slitasje. Alle disse faktorene tatt i betraktning, bruker den gjennomsnittlige sjåføren rundt $600 per år på vedlikehold av bilen. Imidlertid kan dette tallet svinge ganske mye avhengig av dine individuelle omstendigheter.

Forsikringskostnader

Bilforsikring kan være ekstremt dyrt, avhengig av kjørerekorden din, merke og modell på bilen din, og din alder og kjønn. Forsikringspriser kan også variere basert på selskapet du velger, og derfor bør du sjekke ut flere forsikringsselskaper på forhånd.

Spesielt unge sjåfører har en tendens til å betale mye for forsikring fordi de blir sett på som høyrisiko av forsikringsselskapene. Hvis du ønsker å holde forsikringskostnadene nede, er det viktig å handle rundt og sammenligne priser fra forskjellige selskaper.

Du bør også vurdere å øke egenandelen, som er beløpet du må betale ut av lommen før forsikringsselskapet ditt trer inn. Ved å gjøre dette kan du redusere den månedlige premien, selv om det er viktig å sørge for at du fortsatt har råd til å betale egenandel dersom du havner i en ulykke. Den gjennomsnittlige sjåføren bruker rundt $1630 per år på bilforsikring, som tilsvarer ca $135 per måned.

Plugget inn
Gass (eller elektrisitet) kostnader må tas med i den totale kostnaden

Bensinkostnader

Prisen på bensin varierer alltid, men det er noe du må ta hensyn til når du budsjetterer for bilen din. Hvis du har lang pendling eller kjører mye, kommer du til å ende opp med å bruke mer på bensin enn noen som bare kjører noen få mil hver uke. Den gjennomsnittlige sjåføren bruker rundt 200 dollar per måned på bensin, men dette tallet vil være høyere eller lavere avhengig av hvor mye du kjører. Hvis du må reise mye for jobb, skole eller familieforpliktelser, bør du budsjettere deretter.

Avskrivningskostnader

Avskrivninger er en av de største kostnadene forbundet med å eie en bil. Enkelt sagt er det verditapet bilen din opplever over tid. De fleste nye biler taper rundt 20 % til 30 % av verdien det første året alene. Etter det går avskrivningen ned, men stopper ikke. Når bilen din er fem år gammel, vil den sannsynligvis være verdt mindre enn halvparten av den opprinnelige verdien.

Tilpasninger

Hvis du vil legge til XK Glød neon, tilpassede karosserisett eller andre modifikasjoner på bilen din, må du være forberedt på å bruke litt penger. Disse typer tilpasninger kan være dyre, og de øker kanskje ikke engang verdien av bilen din når det er på tide å selge. Hvis du tenker på å tilpasse bilen din, sørg for at du gjør research og budsjett deretter.

Sluttnote

Å eie en bil er dyrt, men det trenger ikke å ødelegge banken. Ved å være klar over alle kostnadene forbundet med bileie og budsjettere deretter, kan du sikre at du er forberedt på hva som helst.Se Kilden