Alt du trenger å vite om materie

Apr 3, 2023 | Smarthus


Matter, en ny industriprotokoll laget av hundrevis av ledende og innovative selskaper (inkludert Samsung), markerer en ny æra for det smarte hjemmet og dets brukere. Med et oppdrag om å forenkle den tilkoblede boopplevelsen, gjør Matter det enkelt for brukere å kjøpe, sette opp og kontrollere smartenheter. Og mens den nye protokollen vekker mye buzz, lurer mange på “hvordan fungerer det?”

Vår markedsførings- og strategikonsulent, Daniel Moneta, som også er en av lederne i Matter-arbeidsgruppen, forteller oss alt du trenger å vite om Matter (og hvordan du sannsynligvis allerede er forberedt på å bruke det!).

Takk for at du pratet med oss, Daniel. Kan du forklare materie i én setning eller mindre til noen som aldri har hørt om det?

Sikker! Matter er et åpent standard, felles språk for smarthjemenheter som gjør det mye enklere å få dem satt opp og til å fungere sammen.

Hvilke enheter kobles til Matter?

Matter støtter mange av dagens vanligste smarthuskategorier, med flere på vei i fremtiden! Se etter lys, plugger, persienner, dørlåser, termostater, sensorer og andre enheter som har Matter-logoen.

Det er spennende! Er Matter en ny type radioteknologi?

Nei. Matter er et “applikasjonslag”, som betyr at det kan kjøre over teknologier som allerede er i hjemmene dine eller enhetene dine – som Wi-Fi eller Thread. Tenk på det slik: du og jeg kan begge ha samme radio, men med mindre vi snakker samme språk, kan vi egentlig ikke gjøre noe interessant sammen. Teknologier som Wi-Fi og Thread lar deg koble til enhetene dine, og Matter er språket de snakker med hverandre.

Hva er tråd, og hvordan er det relatert til materie?

Matter-enheter kan snakke med hverandre over Ethernet (kablet nettverk), Wi-Fi, en ny teknologi kalt Thread, eller en hvilken som helst kombinasjon.

Thread er en ny, trådløs nettverksteknologi. I likhet med Wi-Fi er Thread basert på Internet Protocol (eller IP), så Thread-enheter kobler seg til hjemmenettverket ditt akkurat som alle andre typer enheter. Tråd er lavt strømforbruk, og bruker mesh-nettverk for å utvide enhetens rekkevidde, så det er ofte funnet i batteridrevne enheter eller de som kan være plassert lenger unna hjemmeruteren.

For å bli med i nettverket ditt, kobler Thread-enheter seg til gjennom en “Thread Border Router”, en slags broenhet som kobler Thread-nettverket til Wi-Fi eller kablet nettverk (akkurat som et tilgangspunkt eller ruter gjør for Wi-Fi) . Trådkantrutere fra alle merker kan brukes til å koble til trådenheter, og mange er innebygd i enheter, inkludert smarthushuber, smarthøyttalere og belysning. De nyeste SmartThings Hub, SmartThings Station, Samsung TVer og Samsung Family Hub kjøleskap har trådkantrutere innebygd.

Hvordan vil Materie påvirke livene til mennesker som bruker flere smarte hjemmeenheter på daglig basis?

Matter gjør smarthusenheter mer responsive og pålitelige fordi enheter kobles til hverandre direkte i hjemmet i stedet for å gå gjennom skyen. Og den enkle, standard oppsettsprosessen gjør det enkelt og konsekvent å legge til nye enheter i hjemmet ditt, uansett merke.

Må Matter installeres, eller vil eksisterende smarthusenheter oppdateres for å støtte protokollen?

Sjansen er at du allerede er klar for Matter! Store smarthusplattformer – inkludert SmartThings selvfølgelig – har allerede oppdatert de fleste huber (eller produkter med huber i seg som TV-er eller smarthøyttalere) for å støtte nye Matter-enheter.

Når det gjelder enhetene, kan en rekke eksisterende smarthusenheter oppdateres til Matter. Sjekk med favorittmerkene dine for å finne ut hvordan. Men ikke bekymre deg: dine eksisterende ikke-Matter-enheter slutter ikke å fungere, og du kan fortsatt kontrollere og automatisere Matter og ikke-Matter-enheter sammen i SmartThings.

Fortell oss mer om smarthus-huber. Trenger brukere et knutepunkt for å bruke Matter?

Ja, men du har sannsynligvis allerede en! Matter-enheter kobles til lokalt, så du trenger en kontroller (eller “hub”) fra din favoritt smarthusplattform for å koble til og kontrollere enheter når du er hjemme eller borte. De fleste smarthusplattformer – inkludert SmartThings selvfølgelig – har allerede oppdatert enheter som huber, TV-er og smarthøyttalere for å være Matter-kontrollere for brukerne sine.

Takk, Daniel. Besøk nettstedet vårt for å lære mer om Matter og hvordan det fungerer med SmartThings.

Kategori:

Utvalgte, historierHer er kilden til saken

Hack Enkel | Hackaday

Her på Hackaday elsker vi definitivt å feire de harde hackene: de vanvittige bragdene med omvendt konstruksjon, de fysikk-trossende fantasiene eller misbruket av banebrytende teknologi. Men i dag vil jeg gjerne heve et retorisk glass til hyllest av de enkle...

Hexed Home Assistant overvåker 3D-skrivere

Du kan være barnevakt for 3D-printeren 100 % av tiden, eller du kan krysse fingrene og håpe at alt fungerer. Noen overvåker skriverne sine ved hjelp av webkameraer, men [Simit] har en mer stilig metode for å holde oversikt over seks 3D-skrivere. Ideen er å...