Amazon Fire Stick – hva er det og hvordan fungerer det?

Aug 20, 2022 | Smarthus


Antallet mennesker som strømmer filmer og TV-serier overgår raskt antallet kabel- og nettverks-TV-brukere – og det er med god grunn. I stor grad på grunn av at enheter som Amazons Fire Stick er så rimelige og allsidige.

Hvis du ikke har tatt steget til strømming, kan du spørre deg selv: “Hva er egentlig en Fire Stick?” eller “Hva gjør en Fire Stick til og med?”

Hvis det høres ut som deg, ikke bekymre deg. Du er ikke alene om å ha disse spørsmålene! Derfor skal vi i denne artikkelen fortelle deg alt du trenger å vite om Amazons Fire TV og Fire TV Stick.

Hva er en brannpinne?

En Fire Stick (eller Fire TV Stick) er en strømmeenhet som kobles til TV-ens HDMI-port, og effektivt konverterer enhver moderne TV til en smart-TV. Nedlastbare apper er tilgjengelige på Fire TV for alle de store strømmetjenestene og de fleste av de mindre kjente tjenestene.

Disse strømmeappene inkluderer Netflix, Hulu, Prime Video og Sling bare for å nevne noen. Med direkte TV-alternativer tilgjengelig gjennom noen av disse appene, kan mange brukere til og med erstatte kabelen fullstendig med Fire Stick.

Redaktørens merknad: Å erstatte kabel- eller satellitt-TV med strømmetjenester er også kjent som “Snorkutting“. Snorklipping har blitt en populær måte å spare penger på siden streaming-abonnementer er så rimelige. Jeg personlig, kutte ledningen for en tid siden, og jeg har aldri sett meg tilbake.

Hvordan fungerer en brannpinne?

En Amazon Fire Stick fungerer ved å tillate deg å streame filmer og TV-programmer over WiFi-nettverket ditt. Den kobles ganske enkelt til en hvilken som helst tilgjengelig HDMI-inngang på baksiden av TV-en og er sammenkoblet med en WiFi-fjernkontroll.

Ved første oppstart vil alle Fire TV-enheter lede deg gjennom et enkelt oppsett som krever at du velger ditt WiFi-nettverk og skriver inn et passord. Mange av de mest populære streaming-appene kommer forhåndsinstallert, men du kan raskt laste ned de som ikke er det.

Alle apper er gratis å laste ned, men generelt sett trenger du en konto hos hver enkelt strømmeleverandør for å se innholdet deres. Hvis du er en Prime-abonnent, vil du allerede ha Prime Video inkludert på kontoen din som har massevis av filmer, dokumentarer og TV-serier.

Fire TV Stick med Alexa Voice Remote (inkluderer TV-kontroller), HD-strømmeenhet

Er TV-en min kompatibel med Amazon Fire Stick?

Hvis TV-en din har en funksjonell HDMI-port, vil den være kompatibel med Amazons Fire TV Stick. HDMI-porter kommer som standard på omtrent alle TV-er produsert i løpet av det siste tiåret.

HDMI-port for Fire TV Stick
Dette bildet viser 3 HDMI-porter. En av dem kan enkelt brukes til å installere en Fire TV Stick.

Hva gjør en Firestick for en smart-TV?

Hvis du allerede har en smart-TV, vil du kanskje fortsatt kjøpe en Fire Stick. Begrepet “smart-TV” brukes veldig liberalt, og ikke alle smart-TVer er skapt like. Hvis du ikke er fornøyd med TVens nåværende funksjoner og muligheter, vil en Firestick være fordelaktig.

Hvis TV-en din har en internettforbindelse, en prosessor og et utvalg apper, så er det teknisk sett en smart-TV. Men har den stemmeassistentkompatibilitet, stemmefjernkontroll og lynrask utførelse? Har den alle appene ditt hjerte ønsker? Kan du se om noen er ved inngangsdøren din via ringeklokken din?

Dette er bare noen få grunner til at folk har Fire Sticks koblet til smart-TV-ene sine. Nå, hvis du er ute etter en ny TV, finnes det smart-TVer med innebygd Fire TV. I dette tilfellet er det ikke behov for en Fire Stick, fordi egenskapene er stort sett de samme.

Fire Stick-kanaler

Du kan få tilgang til praktisk talt alle kanaler på Fire TV Stick som du får tilgang til via kabel eller satellitt. Og det er til og med kanaler som du ikke nødvendigvis finner hos din lokale leverandør.

Du får tilgang til kanaler på Fire TV via apper. Noen kanaler har sine egne apper og noen apper lar deg få tilgang til innhold fra flere kanaler. Du kan ofte få tilgang til direktesendinger for disse kanalene, og nesten alltid streame innholdet deres på forespørsel.

Som et eksempel, la oss ta HBO. HBO har sin egen app kalt HBO Max. Du kan se på HBO programmering på forespørsel med appen deres hvis du abonnerer. Du kan enten abonnere direkte på appen gjennom HBOeller hvis du har HBO gjennom kabelleverandøren din vil du ha tilgang til HBO Max app gratis.

Men, kanskje du abonnerer på Hulu? Hulu har en app tilgjengelig på din Fireskryss av for, og du kan streame mange filmer og TV-serier på forespørsel. Du kan også legge til direktesendt TV-programmering til din Hulu konto, akkurat som du ville ha med kabel.

I tillegg, akkurat som med kabel, kan du legge til premiumkanaler – som HBO. Så i denne ene appen vil du ha tilgang til mer innhold enn du noen gang kunne håpe på å se alene. Og fordi du er en HBO abonnent (gjennom Hulu), har du også tilgang til alt på HBO Max app.

Det er bokstavelig talt tusenvis av apper tilgjengelig for din Fire Stick, så vi skal bare dekke noen av de mer relevante i denne artikkelen. Først skal vi svare på et par spørsmål som jeg ser ut til å få oftest, bare for å få dem ut av veien.

Er Amazon Prime gratis med Fire Stick?

Et Fire Stick-kjøp inkluderer for øyeblikket ikke et Amazon Prime-medlemskap. En standard Amazon-konto er imidlertid gratis, og det er alt du trenger for å betjene din nye Fire TV Stick.

Et abonnement på Amazon Prime vil gi deg gratis tilgang til Prime Video, som er en populær streaming-app som mange bruker. Et Prime-medlemskap gir deg også en hel rekke andre fordeler gjennom Amazon som musikkstreaming, frakt samme dag og levering av dagligvarer fra Amazon Fresh.

Denne Amazon-lenken gir deg en gratis 30-dagers prøveversjon til Amazon Prime, slik at du kan prøve den først.

Må du betale for Netflix med Amazon Fire Stick?

Det er et rykte som har fått noen til å tro at det er en gratisversjon av Netflix ved kjøp av Amazons Fire Stick. For å være helt nøyaktig, er Netflix-appen teknisk gratis å laste ned (akkurat som enhver Fire TV-app er), men du trenger et abonnement for å logge inn.

Netflix-abonnementer er imidlertid veldig rimelige. Du kan se planene deres her.

Topp Amazon Fire TV-apper og -kanaler

Igjen, du kan virkelig få hvilken som helst kanal du vil bruke din Firestick. Du vil kanskje bestemme hvilket innhold som er viktigst for deg før du bestemmer deg for hvilke apper du skal registrere deg for. Eller du kan starte med de gratis strømmetjenestene og deretter gå derfra.

Min anbefaling vil være å starte med vår topp 3. Men husk at du bare trenger én for å komme i gang, og ikke glem å sjekke ut gratislisten vår.

Våre topp 3 betalte Fire Stick-kanaler (apper):

 1. Netflix (kun streaming)
 2. Amazon Prime (kun streaming)
 3. Hulu (streaming og live TV-pakker tilgjengelig)

Topp 5 Fire Stick-apper for direktesendte TV-kanaler

 1. Hulu
 2. Sling TV
 3. YouTube TV
 4. Fubo TV
 5. Philo
Når du abonnerer på Live TV gjennom Fire Sticks Hulu-app, får du en kanalguide som fungerer omtrent som kabel. Den har mye mindre ventetid enn de fleste kabelbokser etter min erfaring.

Hvilke kanaler er gratis med Firestick?

Hver av de følgende vil gi mange kanaler verdt å strømme på Firesticken din:

 • påfugl
 • Pluto TV
 • Tubi
 • Roku-kanalen
 • Xumo
 • YouTube

Å se Apple TV + på Fire Stick er også veldig enkelt…

Trenger Amazons Fire Stick Internett?

Ja, Amazon Fire TV Stick vil absolutt kreve en solid internettforbindelse for å fungere ordentlig. Du kan imidlertid bruke en hotspot på telefonen hvis hjemmenettverket ditt går ned.

Nå, hvis WiFi-en din går ned, kan du teknisk sett fortsatt få tilgang til internett ved å koble til en Ethernet-kabel. Du trenger bare en Ethernet-adapter for Fire Stick.

Lær hvordan du bruker Fire Stick med datamaskinen…

Amazon Fire Stick-sammenligning

Lurer du på hvilken Fire Stick du bør kjøpe? Her er de 3 beste alternativene og de viktigste forskjellene mellom dem:

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Er en Firestick verdt det?

Amazons Fire TV Stick har endret streamingverdenen og gitt alle muligheten til å ha en smart-TV til en overkommelig pris. Fire TV-teknologien er uten tvil bedre enn andre konkurrerende smart-TV-teknologier og kommer inn til en brøkdel av prisen.

Jeg vil si at det i nesten alle tilfeller er verdt det å legge til en Firestick i arsenalet ditt. Fire TV vil endre måten du ser på TV på fremover. Når det er sagt, hvis du allerede har en flott smart-TV, vil du sannsynligvis ha det helt fint med det du har.

Forhåpentligvis har denne artikkelen ikke bare svart for deg hva en Fire Stick er, men du forstår nå hvordan den fungerer.Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...