Amerikanske tilsynsmyndigheter må slutte å prøve å få Elon Musk til å tie

Aug 14, 2022 | Elbil og elbil ladere


Amerikanske regulatorer må slutte å forsøke å få Elon Musk til taushet. TechCrunch rapporterte nylig at amerikanske verdipapirtilsynsmyndigheter sa at de har myndighet til å stevne Tesla-sjefen om sine tweets og presser en føderal dommer til å ikke la Elon «komme unna med å tvitre med oppgivelse».

Tidligere i år kalte Elon Musk handlingene til US Securities and Exchange Commission (SEC) for trakassering og uberettiget handling. Selv om han tok et oppgjør med SEC i 2018 på grunn av “420”-tvitren, spurte han sine følgere i fjor om han skulle selge 10% av sin eierandel i Tesla, noe som ifølge artikkelen førte til at Teslas aksjer falt kraftig. Etter at Elon Musk solgte aksjer for rundt 16 milliarder dollar (11 milliarder dollar for skatter og de andre 5,7 milliarder dollar donert til veldedighet), utstedte SEC en stevning fordi den ønsket å forsikre seg om at Elon Musk fulgte forliket.

Elon Musks fullstendige uttalelse om SECs trakassering er som følger:

«Denne uberettigede handlingen fra SEC gjør meg dypt trist og skuffet. Jeg har alltid tatt grep for sannhetens, åpenhetens og investorernes beste interesse. Integritet er den viktigste verdien i livet mitt, og fakta vil vise at jeg aldri kompromitterte dette på noen måte.»

Siden den gang har Elon prøvd å enten avslutte eller endre samtykkedekretet fra 2018. SEC-regulator Melissa Armstrong skrev følgende i en innlevering til den føderale domstolen på Manhattan:

“I 2018, for å avgjøre SECs sak mot ham, gikk Musk med på å overholde Teslas obligatoriske prosedyrer som krever forhåndsgodkjenning av visse av hans Tesla-relaterte offentlige kommunikasjoner.

“Musk kan nå ikke forkaste den endrede endelige dommen bare fordi han har funnet det mindre praktisk å følge Teslas prosedyrer enn han hadde håpet, eller fordi han ønsker at SEC ikke ville undersøke om Teslas avsløringskontroller og prosedyrer faktisk blir opprettholdt og fulgt. ”

Når det gjelder Elon Musks anklage av SEC for å straffe ham for å ha utøvd sin konstitusjonelle rett til ytringsfrihet under den første endringen, så vel som andre klager, skrev Armstrong:

“Men Musks egen kronologi over påståtte krav er både underveldende og reflekterer legitime henvendelser om ny potensielt krenkende oppførsel fra Tesla og Musk – inkludert oppførselen som ga opphav til SECs håndhevingshandlinger i 2018.

«Så lenge Musk og Tesla bruker Musks Twitter-konto for å avsløre informasjon til investorer, kan SEC lovlig undersøke saker knyttet til Teslas avsløringskontroller og prosedyrer, inkludert Musks tweets om Tesla, samt nøyaktigheten av Teslas offentlige uttalelser om kontrollene og kontrollene. prosedyrer.”

Amerikanske regulatorer er fokusert på feil ting

Jeg føler at disse amerikanske regulatorene er ganske harde mot Elon her. Jeg har sett ekstreme Tesla-kritikere (spesielt de som identifiserer seg som “TSLAQ”) bruke manipulerende taktikker på Twitter for å påvirke Teslas aksjekurs negativt. Jeg har sett noen få mainstream-medier forsterke disse stemmene. Denne gruppen har forfulgt og målrettet Tesla-eiere og -supportere en stund nå. Når jeg ser tilbake, er det tydelig å se at Elons tweets ikke er selve problemet etter min mening.

En unik posisjon

Elon Musk og Tesla er i en ganske unik posisjon. At Tesla ikke betaler for reklame og ikke har noe PR-team. Nå er ikke dette nødvendigvis en dårlig ting – Elon har sagt før at han heller vil se Tesla bruke pengene til å utvikle produktene sine enn å kaste bort penger på reklame og PR.

Dette har imidlertid gjort Elon Musk til Teslas frittstående PR. Selv om jeg har blitt anklaget flere ganger for å være en betalt Tesla PR eller hemmelig PR-person både på Twitter, og noen ganger til og med i kommentarene til noen av artiklene mine, er jeg ikke det, og det er heller ikke de andre Tesla-eierne og/eller -supporterne som ofte samhandler med Elon på Twitter.

Jeg tror at Elon svarer på spørsmål av to hovedgrunner: han bryr seg oppriktig om behovene til kundene og støttespillerne sine, og når han ser et spørsmål som gjelder informasjon som bør offentliggjøres, svarer han på det. Når det gjelder hvorfor han stort sett svarer på noen få Tesla-eiere – jeg tror det hele skyldes Twitter-algoritmen, ærlig talt. Jeg er imidlertid ingen ekspert på det, og dette er bare mine meninger.

Når det er sagt, setter dette selve Elon Musk i en veldig unik posisjon. Legg til millioner av følgere og du ser hvorfor Tesla ikke trenger reklame eller PR. Selv før han hadde over 70 millioner følgere, fant Elon alltid en måte å gjøre stemmen sin hørt på.

Og nå gjør SEC sitt beste for å få ham til å tie. Dette er på grunn av posisjonen Elon er i. De amerikanske regulatorene ønsker ikke at en enkelt person skal ha så mye innflytelse som Elon gjør. Men jeg tror de må trekke seg tilbake. Hvis de er kule med “TSLAQ” som forfølger og trakasserer folk på Twitter bare for å påvirke aksjen på en eller annen måte, så bør Elon få lov til å tweete fritt i henhold til rettighetene hans til første endring. Igjen, dette er bare min mening.


Se Kilden