Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Mar 31, 2023 | Smarthus


Home Assistant-logo med «Android Companion 2023.3»-tekst

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og kontroller for forskjellige servere 🎉

I tillegg er en forhåndsvisning av Home Assistant-appen nå tilgjengelig via Amazon Appstore på Windows 11, som lar deg raskt koble datamaskinen til Home Assistant.

Det er også andre endringer som tilfører litt polering til appen og forbedrer støtten for funksjoner i de siste Home Assistant-utgivelsene, så la oss grave i oppdateringen!

Konfigurer flere Home Assistant-servere

Noen ganger er ikke én hjemmeassistentforekomst nok. Du liker Home Assistant så godt at du bestemmer deg for å hjelpe noen andre med å komme i gang, det er et andre hjem i livet ditt, eller du besøker regelmessig et annet sted der de bruker Home Assistant.

Før denne oppdateringen, hvis du ønsket å få tilgang til mer enn én server, var det litt av et problem. Bytte apper, lage bokmerker og bruke forskjellige profiler. Enn si å koble Android-enheten din til flere servere for funksjoner som sensorer og varsler.

Dette problemet tilhører nå fortiden, siden det er et nytt alternativ i Innstillinger >
Medfølgende app for å konfigurere en annen server, og en annen etter det, og en til… De vil alle dukke opp i appen, og du kan bruke alle funksjonene du har forventet, som mange sensorer for enheten din og støtte for push-varsler. Hver av dem får individuelle innstillinger, så hvis du ikke vil dele trinntellingen din og aktivere posisjonssporing overalt, er det OK.

Skjermbilder av en telefon som viser forskjellige instrumentbord i appen, en av dem viser en popup med tittelen

Det er ikke alt – du kan også bruke alle servere utenfor appen, blande og matche servere når du bruker snarveier, varsler, widgets, fliser og kontroller. Veksle lys fra tre forskjellige hjem side ved side? Ikke noe problem!

Merk: Wear OS-appen støtter ennå ikke flere servere.

Nå tilgjengelig på Windows 11 (forhåndsvisning)

Home Assistant Android Companion-appen er nå tilgjengelig via Amazon Appstore på støttede Windows 11-enheter. Selv om det allerede er gode alternativer for å integrere datamaskinen din fra fellesskapet der ute, gjør Companion-appen det enkelt å starte og drar nytte av alt arbeidet med Android-appen, og legger ofte til nye funksjoner.

Skjermbilde av Home Assistant Android-appen på en Windows 11-enhet

Windows gir ikke alltid korrekt informasjon til appen og kan stenge bakgrunnsarbeid, inkludert sensorer, etter flere minutter, og det er grunnen til at vi slipper Windows 11-støtte for appen som en forhåndsvisning. Android-støtte i Windows 11 fortsetter å bli bedre, og vi har til hensikt å gjøre justeringer for å forbedre opplevelsen i fremtiden.

Foredling av Wear OS

Home Assistant-appen har vært tilgjengelig i over et år nå på Wear OS-klokker og fortsetter å bli bedre. Tidligere i år ble innledende støtte for Assist lagt til, og i denne oppdateringen gjorde @dshokouhi det enklere å få tilgang ved hjelp av en urskivekomplikasjon. Nå er Assist bare et trykk unna!

Har du mange enheter og ønsker å skjule rotet på klokken din? Du kan allerede legge til favoritter som vil bli vist øverst i appen, men det vil fortsatt laste inn alle enhetene under dem. Nå er det et alternativ å bare vise favoritter for å redusere det som lastes inn og forhindre tilfeldige endringer. Prøv det og gi oss beskjed hvis du foretrekker denne mer fokuserte opplevelsen!

Skjermbilder av en Wear OS-enhet, som viser en Assist-komplikasjon, en urskive, oppdatert startskjerm og startskjerm for kun favoritter

@SkechyWolf og @dshokouhi jobbet også med utseendet og følelsen til appen for å få den til å passe bedre sammen med andre moderne Wear-apper.

Andre bemerkelsesverdige endringer

Det er mer i denne oppdateringen, her er noen høydepunkter:

  • Enhver sensor med en plassering tilkoblet vil nå vises for navigering når du bruker Android Auto. Fin en, @dshokouhi!
  • @jpelgrom la til innledende støtte for den nye trådintegrasjonen i 2023.3. Takk skal du ha!

  • @Adi146 og @dshokouhi jobbet for å gjøre Beacon Monitor mer pålitelig når den er i bakgrunnen og når du slår den på og av, hyggelig å se forbedringer!

  • Legge mye arbeid i et tilpasset dashbord, bare for å få det til å gå i stykker på telefonen din på grunn av tekst som er litt for liten eller uønsket automatisk rotasjon? Ikke mer, ettersom @dmiales justerte innstillingene for å forhindre at dette skjer!
  • Har du et varsel som bare skal vises på klokken din? I forrige oppdatering ble det lagt til støtte for varsler til Wear OS-appen, og i denne oppdateringen fortsetter arbeidet med @dshokouhi, med appen som nå støtter TTS-varsler.

Enda flere mennesker jobbet med å fikse feil i denne oppdateringen, som @Suxsem og @JBassett. Takk til alle som har bidratt. Hvis du har en god idé om å forbedre appen eller har funnet en feil å fikse, kan du gjerne bli med oss ​​på forumene eller bidra på GitHub.

Alle endringer

Du kan finne en fullstendig liste over alle endringer som er gjort for denne oppdateringen her: Full endringslogg for Home Assistant Android 2023.3.0.Her er kilden til saken

Hack Enkel | Hackaday

Her på Hackaday elsker vi definitivt å feire de harde hackene: de vanvittige bragdene med omvendt konstruksjon, de fysikk-trossende fantasiene eller misbruket av banebrytende teknologi. Men i dag vil jeg gjerne heve et retorisk glass til hyllest av de enkle...

Hexed Home Assistant overvåker 3D-skrivere

Du kan være barnevakt for 3D-printeren 100 % av tiden, eller du kan krysse fingrene og håpe at alt fungerer. Noen overvåker skriverne sine ved hjelp av webkameraer, men [Simit] har en mer stilig metode for å holde oversikt over seks 3D-skrivere. Ideen er å...