Arduino Library bringer Rtl_433 til ESP32

Jan 14, 2023 | Smarthus


Hvis du har en RTL-SDR-kompatibel radio, er det en utmerket sjanse for at du har hørt om rtl_433-prosjektet, som lar deg motta og dekode signaler fra en stadig voksende liste over støttede enheter i ISM-radiobåndene. Det er en utrolig nyttig programvare, men det faktum at det krever en ekstern programvaredefinert radio og en fullverdig datamaskin for å kjøre, dikterte hva slags prosjekter den realistisk sett kunne brukes til.

Men takket være rtl_433_ESP Arduino-biblioteket utviklet av [NorthernMan54], er vi nå i stand til å pakke denne funksjonaliteten inn i en mye mindre pakke. Alt du trenger er en ESP32 mikrokontroller og en CC1101 eller SX127X transceiver modul. Hvis du leter etter en nøkkelferdig maskinvareplattform, noterer dokumentasjonen at LILYGO LoRa32 V2-kortet inkluderer nødvendig maskinvare, pluss en praktisk OLED-skjerm og microSD-spor. Det skal bemerkes at rekkevidden til disse radioene ikke kan sammenlignes spesielt godt med en RTL-SDR-enhet i full størrelse, men det kommer nok ikke så mye overraskende.

Biblioteket overfører en stor del av rtl_433-prosjektets kode til den mindre og mindre kraftige plattformen, som [NorthernMan54] har nyttig dokumentert ved å liste opp kildefilene som ble brakt over ordrett, samt de som trengte litt ekstra oppmerksomhet.

Som du kanskje forventer, måtte det gjøres noen innrømmelser i arbeidet: forutsatt at dokumentasjonen er oppdatert, kan rtl_433_ESP-biblioteket dekode mindre enn halvparten av enhetene som støttes av rtl_433. Men igjen, med tanke på de enorme forskjellene i kapasitet mellom maskinvaren prosjektet opprinnelig ble designet for og en mikrokontroller som koster noen få dollar, er det vanskelig å klage.

Vi ble tipset om dette prosjektet av [1technophile], som forteller oss at han har integrert rtl_433_ESP-biblioteket i OpenMQTTGateway-prosjektet sitt. Dette gir mikrokontrolleren muligheten til å hente data fra trådløse sensorer fra hele hjemmet og publisere de resulterende dataene via MQTT slik at de kan plukkes opp av Home Assistant, OpenHAB eller hvilken som helst automatiseringspakke du har kjørt. Det er et triks vi har sett gjort før med en RTL-SDR-dongle og en datamaskin, men å kunne utføre den samme oppgaven på en mindre og mer energieffektiv plattform høres absolutt ut som fremgang for oss.
Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...