Audi Q8 E-Tron-anmeldelse, Rivian rekkeviddeøkning, Tesla-rabatt, ID.4 prisøkning: The Week in Reverse

Dec 25, 2022 | Elbil og elbil ladere


Hvordan er metallfolie løsningen for den siste brannrelaterte Chevy Bolt EV tilbakekallingen?

Hvordan kan Porsche Taycan-eiere halvere ladetiden i hjemmet?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 23. desember 2022.

Audi E-Tron SUV og Sportback har fått et større batteri, bedre effektivitet og raskere lading som en del av en oppussing som inkluderer navneendring. I en gjennomgang av Audi Q8 E-Tron-serien fra 2024, fant vi den reposisjonert midt i et landskap inkludert BMW iX, Cadillac Lyriq, Mercedes EQS SUV og Rivian R1S, blant andre.

2022 Kia EV6 GT-Line (RWD)

2022 Kia EV6 GT-Line (RWD)

Mens vi gikk gjennom våre fem finalister for Green Car Reports Best Car To Buy 2023 – med vinneren som kunngjøres 4. januar, tok vi en titt på hvordan Genesis GV60 bygger en ny vei for luksuriøse elbiler. Deretter undersøkte vi hvordan Kia EV6 skyver stanga litt høyere, med mye panache. Og Mercedes-Benz EQS SUV er ikke perfekt, men med tre seterader, en ekte offroad-modus og mer enn 300 miles rekkevidde i noen versjoner, er den en enestående.

Hyundai Kona-serien fra 2024 tok en bue tidligere denne uken, og Hyundai understreket denne gangen at det er en “EV-ledet design”, med en ny Kona Electric og en Kona hybrid blant modellene på vei. Se etter at den er større rundt, med lystemaer som er lånt fra Ioniq 5- og Ioniq 6-modellenes “parametriske piksel”-utseende.

2024 Hyundai Kona

2024 Hyundai Kona

2017-2023 Chevrolet Bolt har blitt tilbakekalt på grunn av brannproblemer – ja, nok en gang. Men denne gangen er det ikke batterirelatert eller på noen måte relatert til elektrisk fremdrift. Ifølge GM er de varme gassene bilbeltestrammerne kan produsere i en kollisjon nok til å antenne teppet. Og fiksen er folie.

Tesla har økt rabattene på Model 3 og Model Y til $7 500 – pluss 10 000 miles med gratis superlading. Men før du skynder deg for avtalen, vær oppmerksom på at ikke engang $7500 bringer Model Y-prisene tilbake der de var før alle prisøkningene det siste året.

På det nye året økes prisene på 2023 Volkswagen ID.4 med 1500 dollar, bekreftet VW torsdag. Den generelle prisøkningen gjelder for modeller bygget fra og med 4. januar, og det er på grunn av de økende kostnadene for batterimaterialer.

2023 Volkswagen ID.4

2023 Volkswagen ID.4

En oppgradering som tilbys på Porsche Taycan-modeller som går tilbake til 2020-modellåret kan potensielt halvere ladetiden for hjemmet deres. 19,2-kw innebygd laderoppgradering er ikke billig, og det vil kreve høyeffekts hjemmemaskinvare som er i stand til å levere det, men med den kan en full 240-volts lading skje på mindre enn fem timer.

Rivian har forbedret levedyktigheten i kaldt vær med en snømodus og forhåndskondisjonering for R1T og R1S elektriske lastebiler. Og gjennom en serie over-the-air oppdateringer har den forbedret rekkevidden til modellene nok til å garantere en ny test – noe som øker R1T og R1S til henholdsvis 328 og 321 miles. Det gjør R1T, med noen få mil, til den nye elektriske pickupen med lengst rekkevidde.

Rivian introduserer snømodus på R1T og R1S

Rivian introduserer snømodus på R1T og R1S

Det var ikke de eneste gode nyhetene for Rivian denne uken. Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) kunngjorde at Rivian R1T har oppnådd den høyeste Top Safety Pick+-utmerkelsen. Når det gjelder 2022 og 2023 R1T-modeller – men ikke R1S – bekrefter resultatene topp kollisjonstestresultater pluss toppvurderinger for sikkerhetsrelaterte funksjoner som frontlykter og kollisjonsforebyggende teknologi.

Med en plan på 2,9 milliarder dollar annonsert i forrige uke, planlegger California å doble antallet offentlige elbilladere i løpet av de neste årene, samt utvide ladeinfrastrukturen for elektriske busser og kommersielle lastebiler.

Det kom overraskende mye fra Washington, DC den siste uken. EPA kunngjorde endelige utslippsregler for tunge lastebiler, busser og varebiler. Selv om de er de tøffeste føderale reglene noensinne for sot- og smogdannende utslipp fra dieseleksos, er de ikke så strenge som California-reglene som holdes oppe i påvente av en EPA-fritak. Og US Postal Service har gjort en ny omvending fra planen sin om å kjøpe hovedsakelig forbrenningslastebiler til neste generasjons flåte. Nå planlegger den kun å kjøpe elbiler fra 2026 og fremover, med 75 % av den planlagte 60 000 kjøretøysparken som skal være helt elektrisk.

USPS neste generasjons leveringskjøretøy - Oshkosh Defense

USPS neste generasjons leveringskjøretøy – Oshkosh Defense

Forskning fra det amerikanske energidepartementet resulterte i en nylig artikkel som oppsummerer funnene om cybersikkerhet for ladeinfrastruktur for elbiler, og den finner en rekke sårbarheter – kanskje mer en oppfordring til handling for maskinvareprodusenter og nettverk, som de fleste slike sikkerhetsrapporter til nå har blitt sponset av selskaper med tjenester å selge.

2024 Chevrolet Equinox EV

2024 Chevrolet Equinox EV

Og bilprodusenter, forhandlere og kjøpere fortsetter å være forvirret over hvor mye elbilskattefradrag kjøpere kan være kvalifisert for å starte 1. januar, og for hvilken modell. Denne uken forsinket det amerikanske finansdepartementet utgivelsen av veiledning om skattefradrag for elbiler til mars 2023. Selv om taket på 200 000 enheter som har hindret GM- og Tesla-kjøpere fra å kreve kreditten vil løfte 1. januar, er det ennå ikke klart om det vil hold tilbake $3750 av den potensielle $7500 totale kreditten over en kritisk batterimineralinnholdsfaktor som ennå ikke er definert.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...