Automated Home 2.0 – #44 Loxone Touch Surface – Automated Home

Sep 6, 2022 | Smarthus


En av de kule kontrollene vi elsket å bruke under helgen vi bodde i Loxone Show Home i Østerrike, var “Touch Surface”.

Hva er det?

Dette er en kapasitiv berøringssensor som monteres opptil 30 mm under overflaten på kjøkkenbenken, bordplaten eller til og med bak baderomsfliser. Faktisk fungerer det bak de fleste overflater som stein, tre, keramikk eller glass (men ikke ledende materialer). Denne teknologien er ikke ny (sjekk denne fra 2002), men den er god teknologi og fungerer bra.

Installasjon

Loxone Touch overflatemal

Denne malen ble levert til Parkes Interiors, våre kjøkkendesignere for å sikre at Dekton-benkeplaten ble boret og etset på riktig måte.

Vi har brukt Loxone ‘Tree’-versjonen av denne sensoren som har en kablet 24v strømforsyning, men det er også en “Air”-versjon av enheten tilgjengelig for retro-pasninger som er batteridrevet.

I bruk

Når den er installert, lar den overflaten fungere som enhver annen Loxone 5-sone Touch-bryter. Det er også gjennomtenkt, slik at selv i travle områder som en kjøkkenbenk er det nesten umulig å aktivere den ved et uhell.

For å gjøre enheten live må du først trykke på aktiveringsknappen, de fem berøringspunktene på bryteren aktiveres deretter i 5 sekunder, og den gjenværende tiden vises gjennom aktiveringsindikatoren som teller ned lysdiodene til den går ut (du kan deaktivere denne aktiveringsbeskyttelsen hvis du foretrekker det).

Vi har den programmert til å styre lysstangen over kjøkkenbenken samt musikk og persienner i låven. Som med alle andre Loxone-brytere, vil et dobbelttrykk slå av rommet, slå av alle lysene, stoppe musikken, slå av TV-en osv.

Selvfølgelig er det fine med et Loxone smarthussystem at vi kan endre dette oppsettet delvis eller totalt. Hvis vi for eksempel bestemmer oss for at vi heller vil ha den i drift, si takvinduene rett over benkeplaten, så er det en enkel programmeringsendring.

Loxone Touch Surface

Husk å sjekke ut vår Instagram for å følge prosjektet, les resten av Automated Home 2.0-blogginnleggene og finn lenkene til alle produktene vi har brukt i vår egenbygging.

Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...