Automated Home 2.0 – #46 Vårt Penn Elcom 19″ datastativ – Automated Home

Nov 21, 2022 | Smarthus


Da vi planla Automated Home 2.0, visste vi at vi trengte et 19-tommers datarack av høy kvalitet, og derfor henvendte vi oss til britiske eksperter Penn Elcom.

Dataskapet

Vi har en litt annen planløsning her enn i det gamle huset. Epitome Living-teamet kjørte alle data- og lydkabler til et Penn Elcom veggmontert skap i garasjen. R6425-12UK (video) er en 12U-enhet, 250 mm dyp med en låsende glassdør. Den er M6-gjenget og har kabelhåndtering og knock-outs på toppen, baksiden og bunnen.

Innvendig er høyttalerkablene fra hvert rom koblet til speakON-kontakter og datakablene termineres til modulære CAT6-keystones i et 1U patchpanel.

Alle kablene mellom dette skapet høyt på veggen, og 19-tommers stativet nedenfor, er pent innelukket i kabeltrekk med glidelås, og gir en pen navlestreng mellom begge enhetene. Dette utbruddsarrangementet har fordelen av at stativet kan kobles helt fra husets ledninger.

19-tommers stativ

Vi valgte 4086-V-42UK (video) datastativ for å sitte under veggmonteringsskapet. Dette er en 42U-enhet som også er M6-gjenget (så ingen irriterende burmuttere å forholde seg til). Det er et 600 mm bredt x 800 mm dypt gulvstativ, og vi har lagt til det valgfrie dobbelthjulet og fotoppsettet for å gjøre det enkelt å flytte. Vi valgte den låsende perforerte ståldøren for et kult utseende og en praktisk beskyttelse da enheten sitter i hjørnet av garasjen vår. Dørene og sidene er alle på hurtigutløser, så de kan tas av på sekunder uten verktøy. Dette gir all tilgang når du trenger det samtidig som det ser veldig pent ut når du er ferdig.

Over spesifikasjoner på stativhøyden betyr at vi har rikelig med ekstra plass inne. Dette gir mulighet for fremtidig utvidelse (vi har allerede brukt noe av den ekstra kapasiteten) og har den ekstra fordelen at det gir mer plass til kabelhåndtering og varmeavledning.

Tilbehør

Penn Elcom har sine egne produksjonsanlegg i Storbritannia og tilbyr et stort utvalg av tilbehør, med alt du trenger for å sette sammen ethvert stativprosjekt. Vi kjører fortsatt denne Synology NAS- og Mac mini-serverkombinasjonen, så vi fikk Penn Elcom R1498 Mac mini-tilpasset hylle med en magnetisk front og deres standard 4U-hylleenhet holder NAS-en.

EL-teamet laget et pent rackmontert DIN-skinnekabinett for Loxone Audio Server og utvidelser. 2U-hyllen under har 12-kanals forsterkeren for hele husets lydsystem, og en mesh-hylle over gir et hjem for vår HDHomeRun og myenergi og Airthings-hub, sammen med noen andre biter. Annet tilbehør vi brukte inkluderer noen 1U børsteplater, noen solide og ventilerte panelavstandsstykker, og 4 av disse PDU6-UK på baksiden for å fordele kraften. For å fullføre ting vil jeg gjerne bruke PEs tilpassede tjeneste for å lage et av disse laseretsede panelene som skal gå på toppen av stativet.

Er en rackbygging noen gang ferdig? Det føles alltid som et arbeid som pågår, bare venter på neste tillegg eller oppgradering. Men med denne maskinvaren av toppkvalitet fra Penn Elcom er vi klare for alt.

Husk å sjekke ut vår Instagram for å følge prosjektet, les resten av Automated Home 2.0-blogginnleggene og finn lenkene til alle produktene vi har brukt i vår egenbygging.

Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...