BenQ GV30 – En ryddig bærbar projektor – automatisert hjem

Aug 13, 2022 | Smarthus


Da studenten vår gjorde seg klar til å reise hjem, var det på tide å sette opp hiet ovenpå. Timingen kunne ikke vært bedre fordi BenQ tok kontakt og spurte oss om vi ville legge til en av deres bærbare projektorer til Automated Home.

Hva er det?

Beskrevet som ‘Verdens første bærbare 2,1-kanals lydprojektor’, er GV30 en alt-i-ett-projektor med lyd, omtrent 12 cm x 20 cm x 2 cm og veier inn på 1,6 kg. Den bruker en DLP-brikke for å produsere sitt opprinnelige 720p-bilde (1280 x 720) og kan håndtere opptil en 4K UHD-inngang (3840 x 2160).

Med en lysstyrke på 300 ANSI Lumens trenger du et mørkt rom for å få mest mulig ut av GV30. BenQ oppgir levetiden til LED-lyskilden til 20 000 i normal modus. For å si det i den virkelige verden, hvis du brukte projektoren i 5 timer om dagen, 6 dager i uken, bør den vare i over 12 år.

Støynivået til kjøleviften er svært lavt for ikke å forstyrre handlingen, og de toppmonterte knappene gir enkel kontroll over enheten. Det er 3 høyttalere ombord, en 4 watt enhet for hver av venstre og høyre kanal, pluss en tredje 8 watt basshøyttaler for noen lavere frekvenser. Det betyr at denne bærbare løsningen med én boks gir et 2.1-kanals oppsett.

Høyttalerne skaper en lyd som er et skritt over mange flatskjerm-TV-er, og den er mye høy. Det er også en 3,5 mm lydutgang hvis du vil mate lyden inn i et eksternt system. Med innebygd Bluetooth kan du også sende deg musikk fra telefonen osv. og bruke den som en Bluetooth-høyttaler.

Som en del av oppsettsprosessen bruker du et lite gitar-pick-formet verktøy for å skille dekselet fra hverandre og installere BenQ QS01 Android TV Dongle på den interne HDMI. Dekselet klikker tilbake og gir et rent utseende uten at noe stikker ut av enheten.

Det er en annen HDMI på siden (1.4b/HDCP1.4) hvis du vil bruke din egen strømmepinne eller annen enhet. USB-C-kontakten kan også brukes som DisplayPort-inngang.

Den sirkulære projektoren sitter deretter på en magnetisk base, slik at den kan rotere til ønsket vinkel. Fjerning av den magnetiske basen avslører en nyttig stativkontakt, som gjør det enda enklere å montere hvis du har en for hånden.

På kino

Når persiennene er lukket kommer bildet til live, sammen med wow-faktoren som et stort projisert bilde gir. Vi projiserer bildet på en vanlig malt vegg, som fungerer veldig bra uten noen spesiell maling eller en “riktig” skjerm.

Det er ingen zoomfunksjon på GV30, så bildestørrelsen bestemmes av hvor langt unna du plasserer den fra veggen. BenQ anbefaler et bilde mellom 30″ og 120″, og med sin 135° projeksjonsvinkel kan du plassere det nesten hvor som helst. På et salongbord, en hylle, eller til og med på gulvet. Alle som har brukt en bærbar projektor før, vil sannsynligvis kjenne igjen scenariet der du leter etter en stabel med bøker, akkurat i riktig høyde, men denne enkle, men smarte svingbasen betyr at den er enkel å justere. På rommet vårt ble den beste bildestørrelsen/kvaliteten oppnådd ved å sette enheten bak sofaen som ga oss 118-tommers diagonal på bildet ovenfor.

Det er autofokus og en vertikal keystone-funksjon som retter opp disse trapesene til rektangler automatisk (+/- 40°), og det er 6 bildemoduser – lys, kino, dagtid, stue, sport og spill med en inndataforsinkelse på 51 ms ([email protected]).

Streaming media, lokale filer

Noe av det beste med BenQ GV30 er den innebygde Android TV, sammen med den trådløse streamingen som Wi-Fi ombord bringer (802.11 a/b/g/n/ac 2.4G og 5G).

Du kan caste fra mobilenheten til projektoren, eller spille direkte fra Android-apper. For å installere Netflix først, må du hente «Apps Manager» fra Google Play-butikken. Deretter åpner du appbehandlingen og finn og installer “Aptoide” og bruk den til å laste ned “Netflix”.

Det innebygde batteriet betyr at du vil bli fristet til å ta filmene dine på farten, eller til og med prøve det utendørs eller kanskje til og med på en campingtur. Du kan spille av dine egne medier ved å koble en minnepinne til USB-C-porten hvis du også er utenfor nettet. I testing fikk vi rundt 2 timers bruk på batteristrøm. Projektoren kommer også med en veldig fin bæreveske som inneholder den medfølgende fjernkontrollen og strømledningen.

Kjennelse

Vi har prøvd noen bærbare projektorer i løpet av årene, og denne er et trinn over. Selv om det koster litt mer enn noen av de billigere alternativene rundt, er det etter vår mening vel verdt det ekstra.

Den bærbare GV30 føles godt bygget og har fordelene med den innebygde Android TV-en og fleksibiliteten som den innebygde batteristrømmen gir også.

Det har allerede gitt timer med underholdning og har raskt blitt et fast inventar i hiet vårt. Når du først har sett en film på en stor skjerm, er det vanskelig å gå tilbake til en vanlig TV!

Tilgjengelig fra Amazon: BenQ GV30

Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...