Bilitis 3-hjulede elektriske tuk-tuk utvider leveringsrollene med stil

Oct 7, 2022 | Elbil og elbil ladere


BILITI Electric har slått seg sammen med e-handelsselskapet JUMIA for å distribuere sine trehjulede elektriske varebiler for pakkelevering.

California-baserte kommersielle elektriske kjøretøyprodusenten BILITI Electric og den panafrikanske e-handelsgiganten JUMIA inngikk nylig et partnerskap som vil se disse elektriske trehjulingene rulle ut først i Kenya.

Der vil de elektriske tuk-tukene bli integrert i JUMIAs eksisterende flåte av leveringsbiler.

Mens vi ofte ser prangende nye elektriske kjøretøy lanseres i USA eller Europa, er mange områder av verden som ofte er avhengige av mindre (og færre hjul) kjøretøyer tvunget til å spille andrefiolin.

I Afrika har elektrifiseringen ofte ført til at tradisjonelle firehjulede biler og lastebiler er rettet mot noen av de mest fordelaktige kjøretøyene: to- og trehjulinger.

I dette tilfellet vil BILITIs elektriske trikes vise seg å være potente verktøy for å hjelpe JUMIA med å redusere utslippene fra leveringsflåten.

Kenya er også unikt posisjonert for å hjelpe til med å kickstarte denne typen elektriske kjøretøyadopsjon. I 2020 ble over 90 % av elektrisiteten brukt i landet generert fra fornybare kilder som vannkraft, geotermisk energi, solenergi og vind. Et år tidligere reduserte Kenya også importavgiften for helelektriske kjøretøyer, etterfulgt av utgivelsen av en omfattende strategi for å øke bruken av elbiler.

Som administrerende direktør i JUMIA Kenya forklarte Juan Seco:

«Å utnytte teknologi for å forbedre hverdagen i Afrika er den første pilaren i JUMIAs bærekraftstrategi. Vi er forpliktet til å bygge en forsyningskjede som vil minimere miljøpåvirkningen av vår virksomhet. Introduksjonen av disse elbilene til vår siste mile leveringsflåte på 3000+ varebiler er en integrert milepæl i vår reise mot å realisere ESG-målene våre.»

Nyheten kommer etter den vellykkede gjennomføringen av et pilotprogram fra JUMIA, som resulterte i større kjøp av flere BILITI Electric varebiler.

Og som BILITI Electrics medgründer og co-CEO Rahul Gayam fortsatte, handler det om å spare kostnader like mye som å spare på utslipp:

“Vi er begeistret over dette partnerskapet ettersom JUMIA er en voksende enhet på sin vei mot lønnsomhet. Last mile-leveringskostnadene utgjør 53 % av de totale fraktkostnadene. Elbiler bidrar til å spare store kostnader sammenlignet med ethvert kjøretøy med forbrenningsmotor.»

En BILITI Electric Taskman designet for USA-import

De aktuelle kjøretøyene, BILITI Electric Taskman kommersielle varebiler, er designet med store batteripakker som kan byttes.

De tilbyr en rekkevidde på 100 km (62 miles) per lading, og deretter kan batteriet byttes ut på et depot på mindre enn ett minutt for et nyladet batteri.

Kjøretøyene kjører i hastigheter på 50 km/t (31 mph) og kan bære store nyttelaster på opptil 500 kg (1100 pund).

På tvers av hele BILITIs produksjon har Taskman fullført over 35 millioner kilometer (22 millioner miles) og levert over 24 millioner forsendelser over hele verden.

Kjøretøyene brukes for tiden av store selskaper som Amazon, Walmart, BigBasket, Zomato, JioMart, Wasoko og andre. De er for tiden i bruk i over 15 land, inkludert USA, Frankrike, Storbritannia, Portugal, Tyskland, Japan, Uganda, Kenya, Dubai og India.

Innbyggere i Miami, Florida kan til og med ha sett noen blå BILITI Electric Taskmans rulle rundt med The Rounds bærekraftig levering av hjemmevarer etter å ha fått sin amerikanske debut på fjorårets LA Auto Show.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.


Abonner på Electrek på YouTube for eksklusive videoer og abonner på podcasten.Se Kilden