Bør du installere et underskap i hjemmet ditt?

Aug 12, 2022 | Diverse

Det elektriske hovedpanelet ditt er en viktig del av hjemmet ditt, da det bærer den elektriske belastningen for hver lysarmatur, apparat og enhet som er koblet til stikkontaktene dine. Mens de fleste hjem kan fungere ordentlig med ett elektrisk panel, kan noen hjem kreve et underpanel for å sikre optimal sikkerhet og funksjonalitet. Som en ledende leverandør av elektriske boligtjenester, vet teamet hos Expert Electric hvor verdifullt et underpanel kan være for noen hjem. Det er derfor vi har samlet litt informasjon for å hjelpe deg med å finne ut om bør du installere et underpanel i hjemmet ditt. Vær oppmerksom på at denne typen jobb er ekstremt vanskelig og kan være potensielt farlig. Vi anbefaler på det sterkeste å ansette en erfaren og autorisert elektriker for å installere underpanelet ditt på riktig måte.

Lær om 4 elektriske forbedringsprosjekter for å øke boligens verdi.

2 vanlige grunner til å installere et underpanel for hjemmet ditt

Når det gjelder underpaneler, er de ofte installert på grunn av behov for økt sikkerhet eller ekstra elektrisk kapasitet. Følgende årsaker er blant de vanligste for å installere et underpanel:

1. Overfylte og usikre hovedpaneler

Hovedpaneler er ofte overfylte med forbindelser, noe som gjør det vanskelig for huseiere å forstå eller ta vare på dem. Siden disse panelene vanligvis ikke vedlikeholdes, kan de bli ekstremt farlige. Dette gjelder spesielt hvis dekselet mangler.

I tillegg til elektrisk sikkerhet i husholdningen, kan et overfylt panel være svært vanskelig for en elektriker å navigere dersom det skulle være behov for reparasjoner, noe som øker kostnadene for jobben. Hvis en elektriker opplever betydelige problemer med hovedpanelet ditt, kan de anbefale å installere et underpanel av hensyn til sikkerhet og bekvemmelighet.

2. Renoveringer/Tillegg

Enten du bygger en ekstra garasje eller ferdigstiller kjelleren, er det viktig å merke seg at de fleste renoveringer belaster hovedpanelet ytterligere. Den beste måten å holde belastningen unna hovedpanelet er å installere et underpanel. Dette underpanelet kan installeres i nærheten av det nye tillegget, noe som gjør det enkelt å administrere aktuelle ledninger og overvåke deres tilstand. Dette er spesielt nyttig hvis du bestemmer deg for å bygge en kjellersuite eller svigersuite, da leietakerne vil ha enkel tilgang til panelet om nødvendig.

Et nytt underpanel kan også gjøre det enklere å legge til nye ledninger for fremtidige tillegg, og spare deg for hodepine. I tillegg, hvis du installerer en ny lysarmatur, baseboardvarmer eller annen enhet, må du kanskje gi den en uavhengig krets. Dette er umulig med et overfylt hovedpanel, så et underpanel vil være nødvendig.

For å lære mer om våre elektriske boligtjenester eller for å diskutere detaljene i prosjektet ditt, ta kontakt med teamet hos Expert Electric. Vi kan nås via vårt nettbaserte kontaktskjema og svarer gjerne på alle spørsmål du måtte ha angående våre tjenester.

Kilde