Bruke en Fitbit for å sykle

Nov 12, 2022 | Smarthus


Fitbit er unektelig et av de største navnene innen bærbar smart teknologi, rettet først og fremst mot fremme en sunnere livsstil. I det minste vet du at den er i stand til å spore trinn (fordi vi hører alle snakke om deres daglige nummer), men hva med å bruke en Fitbit for sykling?

Enten du er ny på produktene deres, eller du har drevet med alle modellene Fitbit har gitt ut til dags dato, er det tydelig at selskapet har reist seg for å møte behovene til det helsedrevne samfunnet.

Massevis av informasjon kan dissekeres om alt Fitbit-produktene har å tilby, men fokuset i denne artikkelen vil være bruke Fitbit til å sykle.

Vi vil utforske ulike aspekter ved bruk av Fitbit-produkter for dine sykkelbehov, inkludert:

 • Hvilket produkt er best for å spore sykkelfremgangen min?
 • Hvilke funksjoner er best egnet for sykling?
 • Jeg bruker allerede telefonen min til å spore treningsdataene mine, kan jeg fortsatt dra nytte av et Fitbit-produkt?
 • Jeg er ikke en daglig rytter, er Fitbit-produktene fortsatt nyttige?

Enten du ønsker å starte en ny rutine eller ser etter flere måter å spore din eksisterende rutine på, bør Fitbit møte dine behov og litt til.

La oss starte med det grunnleggende!

Kan Fitbits-produkter spore syklingen din?

Ja, Fitbits kan spore sykkelturene dine ved hjelp av en teknologi kalt SmartTrack, og de er veldig nyttige for syklister på mange måter. Ikke i “stegtelling”-aspektet du er vant til å høre om for løpere (selv om det vil spore skrittene dine), men Fitbit-en din kommer til å hjelpe deg med å spore sykkelfremgangen din med mer nyttige og detaljerte data.

Fitbit-produkter markedsføres ofte som “aktivitetsmålere”, men hva inkluderer de for sykling? Et særtrekk ved mange Fitbit-produkter, som har vist seg avgjørende for sykling, er GPS-integrasjon og funksjonalitet.

GPS-integrasjon lar brukere ikke bare spore rutene sine, men også spore informasjon som tempo og distanse. Noen modeller har til og med innebygd GPSsom tillater rutesporing uten telefonen din!

Fitbit-produkter tilbyr også tilpassbare treningsmoduser med et bredt utvalg funksjoner, noen spesielt designet for hjelp registrere syklingen din.

Her er noen av sykkeldataene du kan spore og registrere med Fitbit:

 • Gjennomsnittshastighet
 • Varighet
 • Avstand
 • Kalorier forbrent
 • Puls

Som en ekstra bonus kan mange av Fitbit-modellene også spore stasjonære sykkeløvelser, noe som gjør det lettere å holde seg konsekvent med rutinene dine. Du kan sammenligne data mellom innendørs treningsøkt med utendørs sykling. I tillegg kan du også se et kart over ruten du reiste ved å bruke den tilhørende skrivebordsappen.

Beste Fitbit-produkter for sporing av sykling

Fitbit tilbyr en rekke produkter, alt fra smart bærbar teknologi til Bluetooth-vekter. Til syvende og sist har du makten til å bestemme hvilke funksjoner som best passer dine treningsrutiner.

Fitbit tilbyr flere modeller med innebygd funksjonalitet for sporing av sykling:

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Fitbit Blaze vs. Charge 3 vs. Ionic vs. Surge

Funksjoner) Blaze Ladning 3 Ionisk Bølge
Kontinuerlig hjertefrekvens
Hvilepuls
Vanntett Vanntett 50m 50m Vanntett
Batteritid 5 dager 7 dager 4 dager 7 dager
Smarte notifikasjoner
GPS Tilkoblet Tilkoblet Innebygd Innebygd
Innebygd sykkelmodus

Hvilken Fitbit bør jeg få for å sykle?

Vi skal hjelpe deg å svare på dette ved å fastsette dine prioriteringer. Vi vil kategorisere dem etter best etter budsjettvennlige, funksjonsrike, best batterilevetid og best generelt for sykling.

Hva er den beste budsjettvennlige Fitbit?

Fitbit Blaze

 • Fitbit Blaze er et flott, kostnadseffektivt alternativ tilgjengelig for å spore sykkelrutiner, spesielt hvis du leter etter et smartklokkealternativ. Det er billig, samtidig som det tilbyr mange funksjoner fra konkurrerende smartklokker (tilpassbare urskiver, utskiftbare bånd, varsler, musikkkontroll, etc.). Du kan også spore sykkelrutene dine ved å bruke den integrerte SmartTrack-funksjonen.

Hva er den mest funksjonsfylte Fitbit for syklister?

Fitbit Ionic

 • Fitbit Ionic er stappfull av funksjoner for syklister. Den har et bredt utvalg av helse-, trenings- og smarte funksjoner. Ikke bare det, men den har også tredjeparts appstøtte og en tilpassbar klokkeskive. Det er til og med svømmesikkert!

Hvilken av våre Fitbit-valg har best batterilevetid?

Fitbit Charge 3

 • Fitbit Charge 3 tilbyr en lang batterilevetid på 7 dager, så du er ikke konstant i nærheten av laderen. Det siste du vil er å gå tom for strøm midt i økten. Charge 3 har også tilkoblet GPS og innebygde sykkelsporingsmuligheter, noe som gjør den til et konkurransedyktig, batterieffektivt valg for dine sykkelbehov.

Hva er den beste generelle Fitbit for sykling?

Fitbit Surge

 • Fitbit Surge er et utmerket valg for å spore sykkelrutinene dine. Den har innebygd GPS slik at du ikke alltid er knyttet til telefonen. Med den lange batterilevetiden, muligheten til å synkronisere dataene dine trådløst og innebygd GPS-sporing, er Fitbit Surge en flott følgesvenn for syklister.
Rimeligst Blaze
De fleste funksjoner Ionisk
Beste batterilevetid Ladning 3
Best sammenlagt Bølge

Merk: Dette er de beste Fitbitene i hver kategori vi har navngitt spesielt for sykling.

Bruke GPS-funksjonen på Fitbit

Nå som vi har sett noen av modellene og funksjonene som er rettet mot å spore og registrere sykkeldata, la oss bryte ned en av de mest nyttige funksjonene: GPS-integrasjon.

Hva er noen av funksjonene som er tilgjengelige med Fitbits GPS?

Merittliste:

 • Rute
 • Tilbakelagt avstand
 • Tempo
 • Høyde klatret
 • Visuelle data for en tilbakelagt rute (tilgjengelig via mobil- eller skrivebordsapp)

Det er to primære måter Fitbit-produktet ditt kan integreres med GPS på:

Tilkoblet GPS

 • De fleste Fitbit-modeller er avhengige av din mobiltelefon eller smartenhet for å få tilgang til GPS-funksjoner som kartruter, avstandssporing og mer.
 • Tilkoblet GPS bruker telefonens GPS-sensorer

Innebygd GPS

 • Det finnes flere Fitbit-modeller som har innebygget GPS for uavhengig drift.
 • Innebygd GPS krever ikke telefon for funksjonalitet

Fitbit-modeller med innebygd GPS:

Enten Fitbits GPS er koblet til telefonen eller innebygd, er det definitivt et verktøy som du som syklist vil ønske å bruke for å spore fremgangen deres.

Jeg bruker allerede smarttelefonen min til å spore helsedata, ville jeg fortsatt ha nytte av en Fitbit?

Hvis du er en som flittig sporer treningen din gjennom smarttelefonen din, så er du heldig! Det fine med disse Fitbit-produktene er at de er ment å forbedre din eksisterende opplevelse, i stedet for å erstatte den.

I tillegg fjerner Fitbits automatisering behovet for manuell registrering av treningsdataene dine. De fleste enheter synkroniserer ikke bare informasjon trådløst, men mange kan spore data i sanntid også.

Smartklokker er designet med teknologi og kommunikasjon i tankene med den ekstra fordelen med treningssporing. Fitbits er designet med treningssporing i tankene først, og deretter legge til funksjonene til en smartwatch 2nd.

Hvis du er mer treningsfokusert, ser det ut til at en Fitbit er veien å gå. Hvis du bare driver med sykling, kan smartklokken din klare seg helt fint.

Fyr på sykkel

Hvordan sporer Fitbit syklingen din?

Fitbit tilbyr en rekke sporbare data med både mobilappen og skrivebordsdashbordet (kan lastes ned via Windows Microsoft Store). Mye av disse dataene kan brukes direkte på sykkelrutinen din.

Avstandssporing

De fleste Fitbit-produkter kan spore ruten din i sanntid, slik at brukerne kan få nøyaktige data om deres tilbakelagte distanse.

Kaloritelling

Fitbit bruker aktivitetsdataene dine og Basal Metabolic Rate (BMR) sammen for å estimere dine forbrente kalorier under en økt.

Pulsovervåking

Evnen til å måle intensiteten på treningsøktene og rutinene dine ved å overvåke pulsen din er avgjørende for mange syklister. Mange modeller inkluderer ikke bare 24/7 hjerteovervåking, men også hvilepulsovervåking, noe som gir mulighet for et mer mangfoldig utvalg av sporbare data.

GPS

GPS-funksjonen lar syklister spore og registrere rutene sine. Du kan også undersøke ruten visuelt fra mobil-/skrivebord-appen. GPS-funksjonen kan også produsere høydedata, noe som muliggjør dynamisk ruting for treningen din.

Varighet

Den sporbare varigheten av en økt bidrar til å opprettholde konsistens og ansvarlighet. Syklister kan også bruke denne funksjonen til å spore personlige rekorder for løp, eller ganske enkelt lage en ny, sunn rutine.

Fitbit for den uformelle syklisten

La oss innse det, ikke alle av oss er sponsede syklister som konkurrerer om en plass i Tour de France. Med alle sporbare sykkeldata Fitbit kan inkludere i produktene sine, lurer du kanskje på:

Hva om jeg er en tilfeldig syklist? Ville jeg fortsatt ha nytte av de andre funksjonene Fitbit tilbyr?

Gitt muligheten til å tilpasse dine egne personlige rutiner med et bredt spekter av sporingsfunksjoner, kan både profesjonelle og amatørsyklister dra nytte av disse produktene.

Det fine med Fitbits treningssporere er at de er nettopp det: teknologi som er i stand til å spore et stort utvalg av tilpassbare treningsrutiner. Mange modeller er i stand til automatisk å spore en rekke treningsrutiner, noe som gjør dem tilgjengelige i en rekke innstillinger.

Det meste av den bærbare teknologien fra Fitbit er også i stand til å spore tilleggsinformasjon som Søvn/REM-sykluser, kostholdsinformasjon, vekttap/økning, hjertefrekvens og mer.

Din Fitbit vil tjene mange andre bruksområder enn bare å spore sykkeldataene dine hvis du velger det.

Kvinnelig syklist

Konklusjon

Fitbit tilbyr en imponerende mengde produkter ment å hjelpe deg på reisen til en sunnere livsstil. Mange av oss velger sykling ikke bare som en primær transportform, men også som en viktig bidragsyter til treningsrutinene våre.

Utvalget av data som jeg var i stand til å spore for sykling gjorde det slik at jeg aldri følte at jeg fikk mindre enn en løper, eller nøyer seg med en enkel “aktivitetsmåler.” Enten du er ny i sporten eller har syklet i årevis, kan Fitbit dekke mange av dine behov.

Fitbit har funnet en måte å lykkes med å kombinere detaljert sporing med friheten og tilgjengeligheten ved å sykle.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du også glede deg over artikkelen vår om bruk av Fitbit for å gå ned i vekt. Du kan se det ved å klikke her.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...