Bruke Google Assistant mens du kjører: Håndfri kjøremodus

Oct 29, 2022 | Smarthus


Som du sikkert allerede vet, er Google Assistant en virtuell assistent drevet av kunstig intelligens. Den er i stand til å ha toveis samtaler, ta på seg flere kommandoer om gangen og kan kobles til et utall forskjellige smarte apparater for å hjelpe deg å leve litt, vel, smartere.

Nå, siden dette systemet er så smart og nyttig, lurte mange av oss på hvordan vi kan maksimere potensialet mens vi er på farten. Kan jeg bruke den mens jeg kjører, for eksempel? Naturligvis har Google løst alle spørsmål og bekymringer før du fullførte tanken din. Med hyppige oppgraderinger og endringer i AI har Google Assistant blitt en kraft å regne med på veien.

Nedenfor finner du svarene mine på alle spørsmål du måtte ha om bruk av Google Assistant i bilen og på farten.

Det første er først:

Hva gjør Googles kjøremodus?

Google kjøremodus

Å si uttrykket «Hey Google, la oss kjøre» er en talekommando som ber om et førervennlig dashbord.

Når denne “kjøremodusen” er aktivert, kan du raskt få tilgang til funksjoner som vil være spesielt fordelaktige for deg mens du kjører.

Anta for eksempel at du har et møte du har glemt i kalenderen din. Hvis du satte inn en plassering, ville den dukket opp på dashbordet. Du kan klikke på den eller bruke en talekommando for å navigere direkte til møtet.

Du kan også kontrollere bilunderholdningen din med kjøremodusens AI. Har du noen gang fått favorittsangen din avbrutt noen du ikke har lyst til å snakke med? Google Assistant vil spørre deg om du vil svare eller ikke, og du kan svare med «ja» eller «nei». Jeg velger nei mesteparten av tiden…

Du kan også gjøre mange andre ting som å ringe, sende meldinger, navigere på steder, sjekke kalenderen din, og listen fortsetter. Det er som å ha en kunnskapsrik, ekstra effektiv assistent som sitter sammen med deg i bilens passasjersete…

Hvordan bruker jeg Google Assistant på Android Auto?

Først må du sørge for at du har en bil som er kompatibel med Android Auto eller kommer med den forhåndsinstallert. Eller du kan installere Android Auto-appen for telefonen din, som vil gi deg det samme grensesnittet som det ville ha på bilsystemskjermen.

Det er to måter å konfigurere Google Assistant-stemmekontrollen på Android Auto-appen din. Den første er veldig enkel.

Hvis bilen din har funksjonen, er alt du trenger å gjøre å trykke lenge på Google Assistant-knappen, og den vil sette den opp for deg. Men hvis du ikke gjør det, er alt du trenger å gjøre å koble telefonen til bilen din via en USB-kabel, og Android Auto-appen din skal åpnes automatisk. Når den er åpen, si bare “Ok Google” for å spørre systemet.

Så enkelt har Google gjort det. Teknologiselskapet tenker mye på brukeropplevelsen deres, noe som gjør prosessen enkel med minst mulig trinn.

Hva du skal gjøre hvis Google Assistant ikke fungerer på Android Auto

I år forhindret en av Googles oppdateringer brukere fra å bruke Google Assistant med Android Auto riktig. De fleste som ikke hadde opplevd problemet, ble rådet til å slå av automatiske oppdateringer ved å avinstallere appen og installere den på nytt med alternativet for automatisk oppdatering.

Heldigvis for brukere som hadde oppdatert, har Google endelig rullet ut en oppdatering som hevder å fikse feilen som viste brukere en feil før. Google kom ut med følgende uttalelse:

“Google Assistant-teamet ga ut en løsning for å løse problemet med “Internettforbindelsen er ikke stabil”. Oppdater Google-appen din til den nyeste versjonen. Gi oss tilbakemeldingen din. Takk!”

Så forhåpentligvis bør Google Assistant fungere helt fint nå for alle. Hvis det er noen problemer, sjekk ut deres støtteseksjon for Android Auto.

Konklusjon

Det er så mange distraksjoner og ting som går gjennom hodet mens vi kjører. Enten du kontrollerer musikken din, navigerer til neste destinasjon eller sjekker meldingene som er oh-så-viktig at de bare ikke kan vente.

Det er et fjernt minne å tenke på en gang vi kunne kjøre fra sted til sted uten å bekymre oss for alt dette. Nå, mer enn noen gang, er det også viktig å huske på hvor farlig det kan være å gjøre disse tingene mens du kjører.

Google Assistant for kjøring er et svar på noe av dette. Du har din egen personlige stemmeaktiverte superdatamaskin som hjelper deg fra punkt A til punkt B. Hvis noe av dette virker nyttig, stol på meg at det er mer enn du tror.

Jeg anbefaler å se nærmere på Android Auto for kjøretøyet ditt for en mye jevnere og sikrere kjøring!

Hva er forskjellen mellom Google Assistant og Alexa? Klikk her for hele scoopet.

Vil du bruke Google Assistant/Google Home i dusjen? Sjekk ut dette…Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...