Cadillac Lyriq, EV-serie om vinteren, EV-skift redder liv: Dagens bilnyheter

Dec 16, 2022 | Elbil og elbil ladere


Elbil-rekkevidden i kaldt vær faller på tvers av elbiler, men det varierer veldig fra modell til modell. Å velge en elbil handler også om din lokale helse og luftkvalitet, minner en studie oss på. Og vi ser på Cadillac Lyriq på nært hold. Dette og mer, her på Green Car Reports.

Cadillac Lyriq er en av våre Green Car Reports Best Car To Buy 2023-finalistene, og den signaliserer mange førstegangs. Det er ikke bare den første masseproduksjonsmodellen bygget rundt GMs Ultium fremdriftsstrategi; det er den første elbilen for Cadillac, som planlegger å være helelektrisk innen slutten av tiåret. Vi undersøker hvorfor det er mer enn en forvarsel for millioner av fremtidige elbiler. Fra første kjøretur er det et imponerende luksuskjøretøy i seg selv, og forme seg til å være en god verdi.

Rekkevidden for elektriske kjøretøy lider under kjøring i kaldt vær. Selv om vi vet så mye, påpeker en ny rapport fra batterianalysefirmaet Recurrent hvor mye kjørerekkevidde for EV-vinter varierer fra modell til modell.

Og å velge en elbil er mer enn et valg for planeten og lavere karbonutslipp; det er en investering i bedre lokal luftkvalitet. Og ifølge en ny studie fra Cornell University, basert på omfattende EPA-datamodellering, er effektene ganske sterke: For eksempel, i bare fem amerikanske storbyområder kan et skifte til elbiler redde nesten 2500 liv årlig, takket være renere luft og tap av utslipp av utløpsrør.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden