Canoo (GOEV) tar med sine elbiler til Saudi-Arabia

Jan 25, 2023 | Elbil og elbil ladere


Canoo (GOEV) holder løftet sitt om å bringe elbiler til alle med et nytt distributørpartnerskap som vil utvide nettverket til Saudi-Arabia.

Den unge elbilprodusenten har hatt sin del av oppturer og nedturer siden grunnleggelsen i 2017. Canoo ble startet av to tidligere ansatte i Faraday Future (FFIE) og har vært en av de mest overvåkede elbilprodusentene etter å ha blitt børsnotert på NASDAQ-børsen i 2020 under tickeren GOEV.

Basert på ideen om at kanoer har blitt brukt i tusenvis av år som en enkel, bærekraftig transportenhet brukt over hele verden, er Canoos elbiler forskjellig fra konkurrentene.

Etter å ha investert nesten 1 milliard dollar og over 250 patenter senere, utviklet og produserte Canoo sin Multi-Purpose Platform (MPP), som fungerte som en base for sine elbiler, inkludert Lifestyle Vehicle, Multi-Purpose Delivery Van og elektrisk pickup.

Til tross for utviklingen av en avansert EV-plattform, gikk Canoo raskt tom for kontanter og opsjoner, og hadde et tap på 125 millioner dollar i første kvartal 2022.

Canoos lykke snudde da fremtredende bedrifter og organisasjoner ble fascinert av den moderne elektriske teknologien. EV-oppstarten signerte avtaler med Walmart som inkluderte en ordre på opptil 10 000 LDV-er, utleieleverandøren Kingbee, NASA og den amerikanske hæren, for å nevne noen.

Med sitt siste partnerskap vil Canoo bringe sine elbiler til Saudi-Arabia, verdens største oljeeksporterende nasjon.

Canoo-EVs-Saudi-Arabia
Canoo Lifestyle Vehicle Adventure trim (Kilde: Canoo)

Canoos elbiler drar til Saudi-Arabia

I en pressemelding onsdag avduket Canoo et nytt partnerskap med GCC Olayan, som gjør plass for salg, service og distribusjon av Canoo-biler i Saudi-Arabia.

GCC ble etablert i 1947, og ble en ledende premium-distributør av SUV-er, sedaner, pickuper og nyttekjøretøyer.

Tony Aquila, Canoos administrerende direktør, kommenterte partnerskapet og forklarte:

Det har vært en ære å jobbe med Olayan-gruppens selskaper over mange år. Vår avtale om å bringe Canoos prisvinnende kjøretøy til regionen er forankret i vår gjensidige forpliktelse til kundeservice. Olayan Group er en global bedriftsleder med flere tiår med erfaring i distribusjonspartnerskap med noen av verdens ledende merkevarer, og de er en velprøvd partner for å støtte elbiler i regionen.

Selv om den første fasen av partnerskapet inkluderer salg, distribusjon, vedlikehold og reparasjon av Canoos kjøretøy, er det planer om å lansere et joint venture og co-utvikle et “digitalt kjøretøyøkosystem” for lokal montering og, etter hvert, EV-produksjon.

Bevegelsen er delvis drevet av Saudi-Arabias “Vision 2030”-plan for å bringe avanserte elbiler til regionen, samtidig som den øker ikke-olje-BNP i landet til 50 % sammenlignet med rundt 16 % i dag.

Saudi-Arabia forpliktet seg også til å kjøpe minst 50 000 (opptil 100 000) elbiler fra Lucid Motors i fjor som en del av planen om å oppnå netto null innen 2060.

Canoo (GOEV)-aksjen trender (opp 10%) på nyhetene, men er fortsatt ned nesten 75% det siste året.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden