CleanTechnica testet: Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Jan 19, 2023 | Elbil og elbil ladere


Elektriske sykler er en krone et dusin i disse dager, så det er sjelden å finne en som skiller seg ut fra flokken. Da jeg først så Lectric XP Lite, var det klart at den var forskjellig fra pakken på noen få viktige måter.

På overflaten ser Lectric XP Lite e-sykkel ut som BMX-syklene mange barn vokste opp med, med sine 20-tommers hjul og klassisk styreoppsett. Graver dypere, er Lectrics DNA tydelig med den overdimensjonerte sammenleggbare rammen og styret som kan foldes ned. Dette gjør det enklere og billigere å sende til kunder og lar folk lagre og transportere dem enklere.

Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Som navnet tilsier, er Lectric XP Lite også en lettere sykkel på bare 46 pund. I en verden der de fleste e-sykler tipper vekten på 65 pund eller mer, får XP Lite definitivt navnet sitt. Navnet antyder også en enklere, mer grunnleggende versjon av Lectrics stall av elektriske kjøretøy, og selv om det absolutt er sant i noen henseender, kommer det ikke med så mye kompromiss som du kanskje forventer.

For å holde den mekaniske drivlinjen til kjøretøyet enkel-dum som BMX-syklene den hentet inspirasjon fra, har den en enkelthastighets drivlinje. Det betyr ingen gir, ingen gir, og en veldig forenklet layout som gjør det til en fryd å kjøre. Den er perfekt for å cruise rundt i byen, sykle til skolen og tilbake, eller sykle til jobb og tilbake.

Det kommer tydeligvis ikke til å være førstevalget for langdistanseturer eller for å laste opp med utstyr for en sykkelpakketur, selv om jeg er sikker på at den kunne takle disse også hvis den måtte. Når den blir presentert med brattere terreng eller slitne ben, kan motoren tre inn for å fylle hullene, noe som sikrer en sømløs og behagelig tur i omtrent alle omstendigheter. Sammenlignet med 7-trinns drivverk på Lectric eBikes signatur XP 3.0, mister du muligheten til å justere den mekaniske giringen for å tilpasse seg terrenget. Lectric valgte et enkelt gir som er godt egnet for de fleste tråkkeoppgaver i flatere terreng, og stolte på den pigge bakmotoren for å kompensere for eventuelle variasjoner i benkraft og terreng.

Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Den bakre motoren er definitivt stjernen i showet på XP Lite. Den gir ut 350 watt i gjennomsnitt, noe som er greit. Men hemmeligheten bak hele denne pakken er motorens toppeffekt, som sprenger ut av porten på 720 watt. I virkelige termer oversettes disse tallene til en motor som lever i en kompakt, lett pakke og kan kjøre effektivt med gjennomsnittlig ytelse i lange perioder.

Den lavere gjennomsnittlige effekten maksimerer rekkevidden du kan trekke ut fra det 10,4Ah-rammeintegrerte batteriet, som er ideelt for en kompakt sykkel som XP Lite. På den annen side betyr toppkraften til denne motoren at den har nok slagkraft til å slepe større laster – som min overdimensjonerte, sofaformede ramme – opp brattere stigninger eller med et raskere klipp enn det ellers kunne oppnås.

Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Testplassene våre i Ventura, California, kan skryte av noen ekstremt bratte bakker, og vi misbrukte absolutt XP Lite. Den ultimate testen av dens evne er en bratt 800 fot høydeøkning på en veldig kort avstand på 0,8 mil. XP Lites motor tok seg av stigningen og var i stand til å hjelpe meg opp bakken med sin enkelthastighets giring, om enn med litt carving frem og tilbake.

I en verden av e-sykler og spesielt budsjett-e-sykler er XP Lite en fremtredende. Den veier bare 46 lb, noe som gjør den til en veldig håndterbar vekt for unge og gamle mennesker. Det er budsjettpriset til $799, noe som gjør det til det beste kjøpet i verden av e-sykler. For de som har et budsjett og de som bare ser etter litt mer aktivitet i daglige rutiner, er det et ekstremt rimelig elektrisk kjøretøy for å oppmuntre tenåringer som sitter på sofaen til å komme seg ut og utforske verden rundt dem. Tilsvarende er det en ekstremt rimelig måte for de av oss som ikke er så aktive som vi ønsker å være å få en treningsøkt på vei til matbutikken.

Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Elsykler har revolusjonert sykling og åpnet muligheten for å sykle rundt i verden på to hjul for millioner flere enn man ellers kunne bruke dem i en ren manuell sykkelverden. De åpner for muligheten for lengre rekkevidde, tyngre last, kortere reisetider, og enkelt sagt mer glede enn tradisjonelle sykler tillater. Til $799 åpner XP Lite en verden av e-sykler for enda flere brukere.

XP Lite er rett på trenden med Lectric eBikes oppdrag om å legge sine tohjulede elektriske kjøretøy i hendene på så mange mennesker som mulig. Storebroren, Lectric XP 3.0, fortsetter å være en av de beste verdiene på el-sykkelområdet, og XP Lite følger denne familietrenden ved å senke prisen ytterligere. Enkelt sagt, Lectric eBikes XP Lite er den beste vinneren når det gjelder å levere maksimal verdi til denne prisen.

Lectric XP Lite elektrisk sykkel

Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Selve sykkelen er importert, slik de aller fleste e-sykler er. Lectric eBikes skiller seg også ut ved å gi lokal støtte fra sitt massive team av Phoenix, Arizona-basert støttepersonell som kan hjelpe med omtrent alle behov under solen. Det er en strålende sammenkobling som allerede har introdusert hundretusenvis av mennesker til e-sykler. På det nåværende klippet ser det ut til at Lectric eBikes er på vei til å dra rett opp i stratosfæren når den har sikte på å nå milepælen på én million e-sykler som selges en gang i løpet av de neste årene.

For å lære mer om Lectric XP Lite eller kjøpe en selv, gå til den offisielle nettsiden.

Ansvarsfraskrivelse: Lectric eBikes ga XP Lite til forfatteren i forbindelse med denne anmeldelsen.


 


 


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


 


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden