Den smertefulle sannheten bak arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager | Tøffbygget

Nov 27, 2022 | Diverse


Den smertefulle sannheten bak arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager |  Tøffbygget

I fjor led nesten 500 000 arbeidere over hele Storbritannia av arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager, med tilstander som involverer underekstremitetene som den tredje vanligste. Som en del av sin #KneelSmartKneelSafe-kampanje, oppdager ToughBuilt de menneskelige historiene bak denne bekymringsfulle statistikken.

Da vi startet vår #KneelSmartKneelSafe-kampanje, gjorde vi det med åpne øyne” forklarer Vahe Der Kureghian, ToughBuilts europeiske administrerende direktør. “Som en ledende produsent av knebeskyttere, som tilbyr et av de største utvalget av CE- og UKCA-merkede produkter på markedet, vet ToughBuilt bedre enn de fleste om de ødeleggende konsekvensene av arbeidsrelaterte kneforhold.

“Faktisk var det denne forståelsen som førte til #KneelSmartKneelSafe i utgangspunktet. Vi følte at vi hadde en omsorgsplikt for å beskytte folk ved å dele vår kunnskap og øke bevisstheten om hvor alvorlig problemet er. Vernesko, briller, hansker og hjelmer er alle obligatoriske PPE på arbeidsplassen, men knebeskyttere blir ofte oversett. Hos ToughBuilt er vi på et oppdrag for å endre det.»

Han fortsetter: «Vi har blitt sjokkert over beretningene til folk som vår innsats har kommet for sent for. Personer fra mange forskjellige yrker har kontaktet oss via sosiale medier for å uttrykke sin støtte til kampanjen og for å dele historiene sine i håp om at de kan brukes til å beskytte andre.”

Tapte arbeidsdager og karrierer

En av personene som skal kontaktes er Adrian – en elektriker basert i Sørvest-England. Etter å ha startet i sitt valgte yrke som 16-åring, har han, som mange andre elektrikere, brukt mye tid på knærne.

Etter ti år begynte behovet for hyppig knestående å ta sin toll og Adrian begynte å lide av knesmerter. Verre var å komme, da han, etter en lengre periode med knestående for å få plass til gulvvarme, utviklet prepatellar bursitt.

Denne tilstanden, som ofte er forårsaket av gjentatte knestående, påvirker prepatellar bursa – en væskefylt sekk, som sitter foran kneskålen. Dens formål er å gi demping og beskyttelse, men hvis den utsettes for for mye trykk, produserer den mer væske for å beskytte kneet og begynner å hovne opp, noe som forårsaker uutholdelig smerte.

I Adrians tilfelle svulmet prepatellar bursa på høyre ben til størrelsen på en cricketball, og han ble tvunget til å ta tre uker fri fra jobben. Siden den gang har han lidd av oppblussing gjentatte ganger, og han sliter med å legge press på høyre kne, enten på jobb eller hjemme når han leker med barna sine. Han har blitt fortalt av leger at det ikke er noe de kan gjøre for ham.

Hans råd til alle som tar fatt på en karriere der knestående er vanlig er å begynne å bruke knebeskyttelse så snart som mulig. Adrians erfaring viser at hvis du venter til knærne begynner å gjøre vondt, er det allerede for sent.

En felles historie

Adrians historie er bekymringsfull og enda mer fordi den ikke er unik. ToughBuilt har også hørt fra Neil som har levd med arbeidsrelaterte kneproblemer i mer enn et tiår.

Neil, som er elektriker som Adrian, begynte sin karriere som lærling. Da han nådde tjueårene, begynte han å lide av smerter og ubehag i kneet, som legene diagnostiserte som forårsaket av gjentatte knestående, ubeskyttet, på harde overflater som bjelkelag.

I mange tilfeller med kneproblemer er forebygging bedre enn kur, og igjen var det lite medisinsk personell kunne gjøre for ham. Skaden var irreversibel og skyldtes tidlig og overdreven ‘slitasje’. Neil ble foreskrevet medisiner for å håndtere den umiddelbare hevelsen, men på lengre sikt, smerten han nå føler når han kneler har måttet bli et faktum.

Basert på sin egen smertefulle erfaring, går Neil sterkt inn for bruk av knebeskyttere av god kvalitet og er opptatt av å advare mot farene ved å være selvtilfreds og tro at enten knærne dine er uforgjengelige eller at arbeidsrelaterte kneproblemer ikke vil skje med deg.

De ubehagelige fakta

“ToughBuilts engasjement med forskjellige fagfolk som en del av kampanjen #KneelSmartKneelSafe har avslørt at en av de største grunnene til at knebeskyttere ikke brukes så mye som de burde være, ikke bare skyldes mangel på bevissthet,” forklarer Vahe. «Det er også på grunn av en oppfattet mangel på komfort.

“Ofte kan ubehaget ved å bruke dårlige, mykt polstrede eller dårlig utformede knebeskyttere være verre enn ved å knele på en hard overflate, så det er ikke overraskende at noen individer velger det som føles som det minste av to onder.”

Faktisk har mange av de som ToughBuilt har snakket med fremhevet hvordan knebeskytterne de har brukt tidligere gled nedover bena og ble mer som leggbeskyttere. De kunne bare unngå dette ved å stramme stroppene så hardt at det var smertefullt eller reduserte sirkulasjonen.

ToughBuilt har også mottatt gjentatte tilbakemeldinger om at knebeskyttere ofte kan mangle allsidighet og kan være tungvint for den “raske” jobben eller når du bytter mellom forskjellige oppgaver eller arbeidsmiljøer.

Gjennom sin #KneelSmartKneelSafe-kampanje håper selskapet å løse noen av disse bekymringene. Som et eksempel er ToughBuilts GelFit Fanatic Thigh Support Knee Pads med hensikt designet for å tilby knelende komfort hele dagen. Deres ergonomiske gel- og skumdesign omfavner den naturlige formen til kneet og øvre leggen, og maksimerer trykkfordelingen for en ekstremt komfortabel passform hele dagen.

‘Kneesy’ gjør det

For å løse problemet med potensiell sirkulasjonsavbrudd, bruker denne kneputen en dobbel, justerbar, myk stropp som sitter komfortabelt over og under kneet og låser kneputen godt på plass, og hindrer den fra å falle ned i kneet.

Dens ergonomiske utforming hjelper også med å lindre trykket på leggen og føttene mens de kneler, ved å oppmuntre brukerne til å holde seg oppreist og balansert, og tillater komfortabelt side-til-side gynging.

På samme måte bruker GelFit SnapShell Knee Pad System – som ble berømmet for produktinnovasjon og som en sikkerhetsløsning ved British Safety Industry Federation Awards 2022 – patentert teknologi for å tilby fullstendig fleksibilitet.

SnapShell foran på puten er utskiftbar og gir friheten til raskt å skreddersy knebeskyttere for å passe ulike oppgaver og arbeidsmiljøer. Tre typer SnapShell er tilgjengelig – Non-Marring for delikat gulv, Rockers for bruk i ulendt terreng og Stablisers for å holde deg stasjonær på bakken. Putene kan også brukes uten SnapShells.

Avslutningsvis legger Vahe til: «For å vise handelen hvordan knebeskyttere kan brukes trygt, komfortabelt og praktisk, fortsetter ToughBuilts aktivitet under #KneelSmartKneelSafe å bruke ulike metoder – fra artikler som denne til pågående samarbeid med sosiale medier-påvirkere.

«Vår innsats forblir utrettelig. Hvorfor? For hvis vi kan hjelpe bare én person til å unngå de pinefulle konsekvensene Adrian og Neil har slitt med, så vil vårt fokus og besluttsomhet ha vært verdt.»

Bla gjennom produktinformasjonssiden for ToughBuilt GelFit Knee Pads herKilde