Den vanlige lyspæren er i ferd med å bli mye mer effektiv i USA

Dec 24, 2022 | Elbil og elbil ladere


Det amerikanske energidepartementet (DOE) kunngjorde denne uken at de ønsker å heve minimumsnivået for vanlige lyspæres effektivitet betydelig fra 45 lumen per watt til over 120 lumen per watt.

DOE forbød tidligere glødepærer fra 2023, og denne nye regelen vil akselerere overgangen fra kompaktlysrør også til LED-pærer, som er mer effektive, holder lengre og sparer penger.

DOE anslår at den nye regelen vil gi forbrukerfordeler på opptil 20 milliarder dollar og spare omtrent 4 kvadrillioner britiske termiske energienheter i løpet av de 30 årene etter implementeringen.

Det er også anslått at i samme tidsramme vil det resultere i kumulative utslippsreduksjoner på 131 millioner metriske tonn karbondioksid og 903 tusen tonn metan – en mengde som omtrent tilsvarer strømbruken til 29 millioner hjem på ett år.

Andrew deLaski, administrerende direktør for Appliance Standards Awareness Project, sa i en uttalelse:

Lysdiodene i dagens butikkhyller er et flott produkt, men det viser seg at den beste teknologien kan gjøre pærene enda mer effektive. Vi bruker så mange lyspærer at denne forbedringen vil redusere energikostnadene for husholdninger og bedrifter og samtidig redusere klimaforurensning fra kraftverk.

Denne planen vil også markere slutten på en æra for kompakte lysrør, som fortsatt selges i enkelte butikker i dag, men er dårligere enn lysdioder.

Kongressen vedtok først standarder for å fase ut glødepærer under George W. Bush-administrasjonen, og disse standardene ble implementert under Obama-administrasjonen. Trump-administrasjonen reverserte regelen i 2019, men Biden-administrasjonen implementerte den på nytt og fullførte den i april.

DOE vil være vertskap for et webinar 1. februar 2023 kl. 13:00 ET for å be om tilbakemelding på den foreslåtte regelutformingen. Besøk regelverkssiden for å finne ut mer.

Les mer: Her er hvordan den amerikanske klimaloven vil senke husholdningenes energiregninger


UnderstandSolar er en gratis tjeneste som kobler deg til topprangerte solcelleinstallatører i din region for personlige solestimater. Tesla tilbyr nå prismatching, så det er viktig å handle for de beste tilbudene. Klikk her for å lære mer og få tilbud. — *annonse.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...