Din første skritt Clean Fleet-rapport

Sep 4, 2022 | Elbil og elbil ladere


Sørg for at du kan komme deg videre fra en krasj

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker.

Det er en uheldig opplevelse vi alle har hatt, noen av oss mer enn én gang. Du har nettopp vært i en bilulykke og bilen din er totalskadet. Utover det åpenbare, viktigste – at alle har det bra – er det viktige skritt du må ta, for eksempel viktige telefonsamtaler du må ringe og handlinger du må ta før du forlater ulykkesstedet. Tro det eller ei, mange tror at de bare kan ta av etter en ulykke, så lenge de er fysisk ok.

Nedenfor er de første trinnene du bør ta etter å ha havnet i en ulykke, uansett hva:

Hva du skal gjøre etter en ulykke
Å gjøre det riktige etter en ulykke kan hjelpe deg å bli frisk

Ring 911

Du bør alltid ringe og melde fra om en ulykke, selv om det ikke er synlige skader eller skader på bilen. Ulykker skal alltid loggføres med lokal politi, som vil komme og ta erklæringer, lage en ulykkesrapport og vurdere eventuelle skader. Å forlate stedet uten å gjøre dette kan føre til straffbare anklager, siden det er ulovlig å forlate ulykkesstedet. (Red.notat—I mange store byer kommer ikke politiet med mindre skader er involvert i hendelsen.)

Få sjekket ut for skader

Selv om du ser og føler deg bra, er det lurt å bli vurdert av medisinsk personell. Vanligvis vil betjenten som deltar på ulykken tilby deg dette, men i tilfelle de ikke gjør det, er det en god idé å stikke innom en akuttklinikk for å bli sjekket ut. Du vet aldri, du kan ha en hjernerystelse eller nakkeskade som du ikke er klar over. Hvis du ikke blir sjekket ut og problemer oppstår senere, kan du gå glipp av et medisinsk oppgjør eller behandling som ellers ville blitt betalt av forsikringen.

Etter å ha blitt sjekket ut, sørg for at du gir kroppen din den beste sjansen til å komme seg raskt ved å være så frisk som mulig i perioden etter ulykken – du kan til og med ønske å legge til et kosttilskudd fra et sted som Gold Bee inn i kostholdet ditt for å gi deg selv et lite ekstra løft der det trengs.

Det er ingen hemmelighet at både medisinske behandlinger og naturlige smertestillende produkter kan være dyre og derfor er det viktig å sørge for at din valgte forsikring kan dekke disse kostnadene. Med dette i tankene kan du lære mer om noen av de forskjellige typene smertelindrende produkter som du kan trenge for å behandle eventuelle skader påført etter en krasj ved å ta en titt på de nyttige ressursene på CFAH-nettstedet her: www.cfah.org.

Utveksle informasjon med den andre driveren

Du bør alltid få annen sjåførinformasjon, uansett hvem som hadde skylden. Skriv ned merke og modell på bilen deres, skiltnummer, få navn, adresse og telefonnummer, og skriv ned forsikringsinformasjonen deres. Det vil politibetjenten også gjøre, og det kommer i ulykkesrapporten senere, men det er en god forsikring å skrive ned alt dette selv også, for sikkerhets skyld. Det vil hjelpe deg å få et forsprang med å sende inn et forsikringskrav, for det første.

Ring forsikringsselskapet ditt og send inn et krav

Dette må du gjøre selv om du ikke har noe feil. Få ulykken registrert med all relevant informasjon, slik at forsikringsselskapet ditt best kan hjelpe deg, gi deg en leiebil og eventuelle andre behov du måtte ha. Gi dem så mye informasjon du kan, inkludert bilder og den andre partens informasjon.

Ulykkesrøntgen
Ulykker kan etterlate skjulte arr

På dette tidspunktet er det også en god idé å trekke ut forsikringen og sette seg inn i akkurat hvilken dekning du har. Alle forsikringer er forskjellige og dekker ulike forhold og tap, så det er viktig å finne ut hva forsikringsselskapet ditt vil dekke som følge av denne ulykken.

Hvis en part har blitt skadet i ulykken, kan det være lurt å søke krav for skadene og tapene som er påført som følge av denne skaden. Alternativt, hvis en bil eller eiendom har blitt skadet, kan de søke å gjenopprette tapene av denne skaden. I dette tilfellet vil det være viktig å avgjøre om politikken din har ansvarsforsikringsdekning for å sikre at disse kravene dekkes av forsikringen din.

En annen vanlig situasjon som oppstår er behovet for et erstatningskjøretøy. Igjen, det anbefales at du sjekker vilkårene og betingelsene for forsikringen din for å finne ut om denne tjenesten er dekket av forsikringen din.

Det er også viktig å huske at du må hjelpe forsikringsselskapene dine med å fastslå feil og søke å få erstatning for ulykken. Du vil være forpliktet til å gi dem så mye informasjon og samarbeid du kan. Dette strekker seg utover å melde kravet til løpende bistand inntil saken er avsluttet. Dette kan være ved å gi ytterligere vitneforklaringer, bevis eller delta på medisinske avtaler for å hjelpe med å kvantifisere eventuelle tap eller skader du har krav på.

Få politirapporten

Den fremmøtte offiseren må arkivere en politiets ulykkesrapport, som kan vises på politiavdelingens nettsider eller hentes personlig, vanligvis noen dager etter ulykken. Du trenger dette for eventuelle forsikringstvister eller krav, siden det inneholder tjenestemannens mening om hvem som var feilen, detaljer om skader og skader osv., så sørg for at du får en kopi så snart den er tilgjengelig.

Hvis du tar disse trinnene etter ulykken, vil prosessen med å få utbetalt kravet ditt, få en ny bil og komme videre med livet ditt gå så mye lettere.

Selger bilen din for skrot

Etter bilulykken bør du vurdere å selge den ødelagte bilen din som skrot til et bilbergingsfirma for å få litt ekstra penger. Mange vet ikke at de kan motta penger for søppelbilene sine, og de ender opp med å la dem råtne. Men med litt innsats kan du få noen raske penger ved å selge den ødelagte bilen din.

Her er noen ting du bør huske på når du vurderer å selge bilen din for skrot:

1. Sjekk lokale lover og forskrifter angående salg av bilvrak. Du vil ikke støte på juridiske problemer ved å selge bilen din uten skikkelig dokumentasjon.

2. Finn et anerkjent bilbergingsselskap som er villig til å betale deg rimelig markedsverdi for bilen din. Det er mange selskaper der ute som vil prøve å slanke deg, så det er viktig å gjøre research.

3. Sørg for at du har alle nødvendige papirer i orden før du selger bilen. Dette inkluderer et skjema for eiendomsoverføring og en salgsregning.

4. Når du har funnet et anerkjent selskap å selge bilen din til, sørg for å få alt skriftlig. På denne måten er det ingen forvirring om vilkårene for salget senere på veien.

Bilskrot priser kan variere avhengig av hvilken type metall bilen din er laget av. Aluminium har generelt en høyere pris enn for eksempel stål. Tilstanden til bilvraket ditt vil også påvirke prisen du kan få for det.Se Kilden