Driver 5G i å bygge nettverk | Panduit

Oct 15, 2022 | Diverse


Driver 5G i å bygge nettverk |  Panduit

Som en produsent og leverandør av intelligente bygningsinfrastrukturløsninger, jobber Panduit med industriledere for å utvikle og introdusere innovative løsninger på organisasjoners problemer.

Hvilke kablingsalternativer kan teleoperatører velge mellom når det kommer til 5G-nettverk?

“Det er to hovedfaktorer for å levere 5G til bygninger. Den ene er at 5G er strømkrevende, og den andre er at en bygnings konstruksjon kan redusere signalpenetrasjon inn i og rundt interiøret og krever DAS for å støtte nettverket. Derfor må bygningsoperatører endre tankegangen om strukturert kabling for å støtte den nyeste 5G-teknologien.

Økende intern distribusjon av 5G krever muligheten til å støtte mange interne trådløse enheter og tilkoblet utstyr i en sømløs og enkel å installere og vedlikeholde strukturert arkitektur. For å maksimere datarekkevidden tar de fleste, om ikke alle, 5G-radioer i dag enkeltmodusfiber som maksimerer båndbredde og datarekkevidde. Derfor kjører bygningsoperatører i dag single mode fiber i sine bygninger. Utfordringen er hvordan man driver disse radioene. Tradisjonelt har bygningsoperatører muligheten til å bruke lokal kraft eller klasse 2-kraft som er begrenset i mengden kraft og avstand som nås per kobberpar.

I dag tilbyr Fault Managed Power Systems som Panduits Pulse Power en alternativ strømmetode til disse viktige kommunikasjonsenhetene. Denne nye kategorien strømkildeutstyr lar operatøren introdusere et nytt nivå av fordeler til den intelligente kablingsinfrastrukturen som vil støtte 5G-distribusjon, inkludert konvertering av standard AC til høyere spennings likestrøm som transformeres til en pulsstrøm over nettverket. Levert over standard flerlederkabel, gir hver puls sikker ende-til-ende-strømforsyning opptil 2 km, med endepunktsbølgeformkonvertering til 48Vdc for å drive flere enheter.

En stor fordel med pulsstrømteknologi er at ethvert brudd eller kortslutning av kabelen blir oppdaget automatisk, og på grunn av dens pulsbølgeform, slår systemet av strømmen i løpet av millisekunder for å eliminere risiko for elektrisk støt. Som en sentralisert teknologi tillater den effektiv batteribackup, for å sikre at nettverksbaserte IoT-enheter har hierarkisk sekvensert avstengning i tilfelle strømbrudd.

Hva blir virkningen av 5G på fiberoptisk kabling?

“Innovasjon har for vane å gjøre spådommer irrelevante. 5G vil utvide tilkoblingsmulighetene til hver applikasjon som bruker den til å overføre og motta data. Derfor vil 5G utvide bruken av fiberoptisk kabling. Dessuten tillater pulsstrømteknologi billigere kabling, slik som Panduits liten diameter 18AWG enkeltpar kobberkabel som kan brukes i 5G-nettverket og gir strømbehov som ligner på de mindre fleksible hybrid fiberoptiske løsningene.

Fiberoptikk er en godt forstått teknologiplattform, derfor forventes det å være en vurdering i økende antall intelligente infrastrukturplaner. På samme måte er og vil pulskraftens evne til å levere feilstyrt strøm til enhetene være en alternativ løsning til AC-hybridfiberløsningen. Applikasjoner, som tunneler og underjordiske anlegg trenger en sikker elektrisk kraft og pulskraft leverer dette. Vi forventer at utvidelsen av 5G vil åpne opp markedet etter hvert som nye løsninger kommer på markedet.

Fault Managed Power er en viktig muliggjører for 5G, PoE og smarte bygninger. Vi kan nå ha en Pulse Power-ryggrad i en bygning for å drive alle PoE-svitsjene, som gir strøm og Ethernet-tilkobling for sluttenheter.”

Vil 5G påvirke strukturert kabling i datasenteret?

“For at datasentre skal fortsette å redusere kostnadene og finne effektivitet for å redusere CO2-utslippene og forbedre deres bærekraft, er økt datafangst avgjørende, og 5G er en viktig teknologi i kontinuerlig ekstern datainnsamling. Gartner spår at innen 2028 vil det være over fire milliarder tilkoblede IoT-enheter i kommersielle bygninger, inkludert datasentre, med 5G i forkant av datafangst.

Teknologier som skaper effektive plattformer for 5G i datasentre, som Pulse Power, og legger til funksjoner til den intelligente infrastrukturen øker til underliggende fordeler for operatørene og deres kunder ved å levere kraft og data effektivt, trygt og sikkert.»

Stuart McKay, forretningsutvikling, Panduit

Finn ut mer om Panduit herKilde