EcoVadis bærekraftsmedalje i bronse for Scolmore Group

Jan 21, 2023 | Diverse


EcoVadis bærekraftsmedalje i bronse for Scolmore Group

Scolmore Group, en av Storbritannias ledende organisasjoner som leverer den profesjonelle elektroentreprenørsektoren, er glade for å kunngjøre at den har blitt anerkjent for sin bærekraftsinnsats med en bronsemedalje tildelt av EcoVadis.

EcoVadis er verdens mest pålitelige leverandør av bedriftsvurderinger, intelligens og samarbeidende ytelsesforbedringsverktøy for globale forsyningskjeder. Støttet av en kraftig teknologiplattform og et globalt team av domeneeksperter, gir EcoVadis’ brukervennlige og handlingsrettede bærekraftsmålekort detaljert innsikt i miljømessige, sosiale og etiske risikoer på tvers av 190 innkjøpskategorier og 150 land. EcoVadis deler ut bronsemedaljer til de 50 % beste bedriftene som deltar i programmet over hele verden.

Mer enn 90 000 selskaper har gjennomgått EcoVadis-vurdering, og Scolmores rangering blant de 50 % beste av alle deltakerne er basert på selskapets samlede poengsum på tvers av de fire nøkkelområdene – miljø, arbeidskraft og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser. Denne prestasjonen kvalifiserer Scolmore til EcoVadis Bronse Medal Award, og for å feire den vellykkede gjennomføringen av vurderingen, vil EcoVadis plante et tre på Scolmores vegne gjennom deres partnerskap med One Tree Planted.

Ansvarlig for å drive EcoVadis bærekraftsinitiativ hos Scolmore Group er Manuela Rubino Courtney, Group Legal and Compliance Manager.

“Vi er beæret over å ha blitt tildelt en bronsemedalje som en anerkjennelse for våre prestasjoner,” sa Manuela. “Å ha oppnådd denne statusen i vår første innsending noensinne er et vitnesbyrd om engasjementet og innsatsen til teamene våre for å integrere bedriftens bærekraft i kulturen, strategien og den daglige driften på tvers av Scolmore Group av selskaper. Denne prestasjonen signaliserer også til kundene våre at vi er den rette partneren for å støtte deres egen bærekraftsdrift.»

Målet med EcoVadis Corporate Social Responsibility (CSR) vurderingsmetodikk er å måle kvaliteten på et selskaps CSR-styringssystem gjennom dets retningslinjer, handlinger og resultater. EcoVadis CSR-vurderingsmetodikk er basert på syv grunnleggende prinsipper:

1. Bevisbasert – Bevisbyrden ligger på selskapet vurdert. CSR-styringssystemer setter spor (f.eks. policyer, sertifikater, rapportering). Støttedokumenter er et must. Bedriftserklæringer krediteres bare hvis bevis er fremlagt.

2. Bransje, plassering og størrelse har betydning – CSR-styringssystemet vurderes under hensyntagen til vesentlige bransjeforhold, tilstedeværelse i risikoland, og selskapets størrelse og geografiske spenn.

3. Diversifisering av kilder – vurderingen er ikke bare basert på støttedokumenter levert av selskapet, men også på standpunkter publisert av frivillige organisasjoner, fagforeninger, internasjonale organisasjoner, lokale myndigheter eller andre tredjepartsorganisasjoner (f.eks. revisorer, CDP, Dow Jones Risk Compliance Database).

4. Teknologi er et must – Et ratingsystem kan bare bli pålitelig og robust hvis det støttes av teknologi. Teknologi legger til rette for industrialisering, som muliggjør rask læring, vekst og skalerbarhet.

5. Vurdering av internasjonale CSR-eksperter – støttedokumentene blir analysert av et team med CSR-eksperter fra hele verden som holder styr på de siste beste praksisene innen CSR.

6. Sporbarhet og åpenhet – hvert dokument som brukes i vurderingsprosessen lagres sikkert og kan spores tilbake. Selskaper som vurderes har tilgang, om nødvendig, til de mest detaljerte resultatene og til hver scoringsavgjørelse.

7. Fortreffelighet gjennom kontinuerlig forbedring – en profesjonell vurderingsmetodikk er åpen for kvalitetskontroller, kontinuerlig forbedring og for tilbakemeldinger fra interessenter. EcoVadis har implementert et selskapsomfattende kvalitetsstyringssystem støttet av et rådgivende råd og en vitenskapelig komité.

Scolmore Group vil prøve å forbedre sine resultater neste år ved å bygge inn de eksisterende initiativene ytterligere, samt identifisere muligheter for å utvide bærekraftsinnsatsen på tvers av gruppen av selskaper.

Scolmore-gruppen av selskaper inkluderer Click Scolmore med sin omfattende samling av ledningstilbehør og Elucian by Click-serien for forbrukerenheter og kretsbeskyttelse; OVIA lys- og lyskontroller; ESP-sikkerhets- og brannbeskyttelsesprodukter og Sangamo-serien med varmekontroller og tidsbrytere; Unicrimp-kabeltilbehør.

Finn ut mer herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...