Elon Musk ser at Tesla ($TSLA) blir verdt mer enn Apple ($APPL) og Saudi Aramco til sammen

Oct 20, 2022 | Elbil og elbil ladere


Tesla holdt sin resultatoppfordring for tredje kvartal 2022 i dag etter utgivelsen av aksjonærbrevet. Under samtalen sa Technoking Elon Musk at han kunne se selskapet bli mer verdifullt enn Apple og Saudi Aramco til sammen.

Elon Musk sa at han hadde sagt på en annen inntjeningssamtale at han trodde det var mulig for Tesla å være verdt mer enn Apple. På den tiden var Apple verdt rundt 700 milliarder dollar. I dag er Tesla verdt nesten 700 milliarder dollar basert på selskapets markedsverdi. Under dagens samtale delte Elon Musk sin nye mening om Teslas fremtidige verdi.

“Nå er jeg av den oppfatning at vi langt kan overgå Apples nåværende markedsverdi. Jeg ser en vei for Tesla til å være verdt mer enn Apple og Saudi Aramco til sammen,” sa Technoking. Til sammen er de to selskapene verdt litt over 4 billioner dollar.

Fra oktober 2022 har Saudi Aramco en markedsverdi på 2,092 billioner dollar, noe som gjør det til verdens nest mest verdifulle selskap. For øyeblikket har Apple en markedsverdi på 2,31 billioner dollar og var det første selskapet som nådde 3 billioner dollar tidligere i år.

Disse to selskapene som Tesla kan overta kan ha svært forskjellige produkter, men begge kan betraktes som konkurrenter til Tesla. Teslas oppdrag er å akselerere overgangen til bærekraft, som Elon Musk sa i kveld som svar på en av våre tweets. Dette betyr å sette oljeselskaper som Saudi Aramco ut av drift i det lange løp.

Selv om Apple ikke er et oljeselskap, men et teknologiselskap, er Tesla ikke bare en bilprodusent eller bare et energiselskap. Tesla bygger sin egen kunstige intelligens, robot og batterier, og kan muligens komme inn i gruvevirksomheten. Disse produktene kommer i tillegg til elbiler og energiprodukter.

Elon Musk har sagt mange ganger at han ser på Tesla som et dusin eller flere startups. “Tesla er egentlig et dusin eller flere startups hvis du ser på alle tingene som er laget fra bunnen av som ikke finnes i andre bilselskaper.”

Under dagens inntjeningssamtale påpekte Elon Musk at det er selskaper som bare lager batterier og gjør det bra, men å lage batterier er bare en av de mange tingene Tesla gjør. Følgende er en liste over produkter og tjenester i tillegg til elbiler som Tesla tilbyr:

 • Solar og Powerwall
 • Batterilagring på nytteskala (megapakker)
 • Optimus bot
 • Tesla bygger Dojo Supercomputer for å trene nevrale nettverk.
 • Full selvkjøring, autopilot og kunstig intelligens
 • Forsikring
 • Dets eget ladenettverk som snart vil åpne for ikke-Tesla EV-er i USA
 • Batterier
 • Tesla lager sine egne seter til kjøretøyene sine, og selv om de ikke selger disse, sparer de penger ved å lage sine egne seter internt.
 • Chips
 • Tjenester for kunder, for eksempel Premium Connectivity
 • I 2020 sa Elon Musk at Tesla jobbet med HVAC-forbedringer for kjøretøy og at designene som ble utviklet potensielt kunne gjelde HVAC for hjem. I juni 2022 sa Elon Musk at HVAC er på en fremtidig produktliste.
 • Litium og gruvedrift – muligens. Elon Musk har sagt før at han ikke vil at Tesla skal komme inn i gruveindustrien, men i dagens samtale sa han at Tesla ville gjøre hva den måtte gjøre.

Avsløring: Johnna er en $TSLA-aksjonær og tror på Teslas oppdrag.

Din tilbakemelding er viktig. Hvis du har kommentarer eller bekymringer eller ser en skrivefeil, kan du sende meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter på @JohnnaCrider1.

Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Du kan også følge Teslarati på LinkedIn, Twitter, Instagramog Facebook.

Elon Musk ser at Tesla ($TSLA) blir verdt mer enn Apple ($APPL) og Saudi Aramco til sammen


Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...