Elon Musk sier at Teslas neste kjøretøy vil fungere “nesten utelukkende i autonom modus”

Mar 7, 2023 | Elbil og elbil ladere


Elon Musk kommenterte Teslas neste bil – og sa at den vil fungere “nesten utelukkende i autonom modus”, men bilprodusenten har ennå ikke innfri løftet sitt om å gjøre alle sine biler laget siden 2016 autonome.

Mens Tesla avduket planen sin om å bygge en ny kjøretøyplattform som vil være mer effektiv å produsere på Investor Day forrige uke, var mange skuffet over at Tesla ikke gikk inn i detaljer om kjøretøymodellene som vil være basert på denne nye plattformen.

Under en kort opptreden på en Morgan Stanley-konferanse i dag, kommenterte administrerende direktør Elon Musk kort at kjøretøyet som skal bygges på Teslas neste generasjons plattform vil fungere “nesten helt i autonom modus”.

Han fikk det til å høres ut som om mennesker bare sjelden trenger å sitte bak rattet i kjøretøyet.

Det er i tråd med det han tidligere sa om Tesla som planlegger å bringe et nytt spesialbygd “robotaxi” elektrisk kjøretøy til produksjon.

Men ideen om at Tesla jobber med et nytt kjøretøy bygget spesielt for å brukes “nesten helt i autonom modus” bekymrer noen mennesker.

Musk har lovet at Tesla kommer til å gjøre alle sine kjøretøy bygget siden 2016 “full selvkjørende” gjennom programvareoppdateringer. Konsernsjefen gikk så langt som å nevne “nivå 5 SEA selvkjørende”. Noen Tesla-kjøpere betalte mellom 5 000 og 15 000 dollar, og tenkte at bilprodusenten til slutt ville innfri det løftet.

Imidlertid har Tesla så langt bare levert “Full Self-Driving Beta” (FSD Beta), som fortsatt er et nivå 2 førerassistentsystem i henhold til bilprodusentens egen innrømmelse.

FSD Beta-programmet har også vært stillestående i flere måneder med få eller ingen vesentlige oppdateringer for de aller fleste personer i programmet.

Selskapet hevder at det fortsatt planlegger å holde det løftet, men noen eiere begynner å tvile ettersom Tesla flytter til å bygge spesialbygde autonome kjøretøyer, som “robotaxi”, og det introduserer en ny Autopilot’Self-Driving maskinvare suite på nye kjøretøy og vil ikke tilby ettermontering for det.

Electrek’s Take

I seg selv betyr ikke det ene at det andre ikke gir mening, men det er virkelig bekymringsfullt midt i tilstanden til FSD-programmet.

Til tross for hva Musk og de største FSD-cheerleaderne sier om FSD Beta, er det vanskelig å se en klar vei til at den noen gang skal oppnå nivå 5 eller til og med nivå 4.

Den gode nyheten for Tesla er at jeg kan se dem bruke det de lærer fra det programmet for å bygge et flott spesialbygd selvkjørende kjøretøy, som robotaksen, men hva betyr det for de millioner av Tesla-eiere som har kjøpt biler siden 2016 tenker at de til slutt vil bli selvkjørende?

Jeg ser søksmål komme. Mange av dem.

FTC: Vi bruker inntektsgivende automatiske tilknyttede lenker. Mer.Se Kilden