En åndelig fortelling om lyskontraster | Zumtobel Group

May 25, 2023 | Diverse


En åndelig fortelling om lyskontraster |  Zumtobel Group

Zumtobel og søstermerket Thorn, begge belysningsmerker fra Zumtobel Group, samarbeidet med Callaghan Electrical Contractors for å designe et nytt belysningssystem for interiør og eksteriør av de siste betydelige romersk-katolske katedraler i Irland.

Fullført i 1942, er den historiske og spektakulære katedralen Saint Patrick og Saint Felim den mest dominerende bygningen i Cavan Town. Den monumentale nyklassiske arkitekturen imponerer eksternt med sitt 68 meter lange spir og flankerende kupler og er lett en av byens mest imponerende og iøynefallende bygninger.

Innvendig er det stort og fryktinngytende, med 28 søyler, men det ble ofte sett på som dystert. Aldring og høye energipriser gjorde at katedralen nylig gjennomgikk en fullstendig konservering, restaurering og oppgradering.

Kieran Callaghan, administrerende direktør i Callaghan Electrical, sier: “I 2022 ble vi utnevnt til elektrisk entreprenør for å utføre omkoblingen av denne ikoniske bygningen som en del av restaureringsprosjektet.

Omfanget av vesentlige arbeider inkluderte utskifting av eksisterende elektriske installasjoner gjennomgående, brannsikkerhetsinstallasjoner og integrering av nye teknologier, mens restaurering, bevaring og forbedring av integriteten til bygningens autentiske historiske stoff.

Alle nye systemer, inkludert LED-belysning, ble gjenget i det historiske stoffet til bygningen.

Kieran fortsetter, “Når det kom til vår belysningsspesialist, basert på tidligere prosjekter, nøt vi ikke med å jobbe med Zumtobel- og Thorn-produkter. Deres kvalitet på produkter, lysdesign, service og tilgjengelighet har alltid vært i forkant av innovasjon.”

Subtilitet til showstopping

Heller ikke her skuffet lysdesignet. Zumtobel-gruppens belysningsmerker ga en løsning for hvert sted, fra det utsmykkede interiøret til det imponerende eksteriøret. Belysningstilnærmingen var forskjellig fra subtilitet på innsiden til showstopping utendørs.

Fargeblanding

Intern subtilitet var nøkkelen. Til tross for den enorme størrelsen, er interiøret i katedralen utsmykket med en rik blanding av eksepsjonelt håndverk og kunstnerskap, som intenst detaljerte stukkaturtak, statuer, gulvet i mosaikkhelligdommen, apsis-veggmaleri, korsstasjonene av George Collie og beiset. -glassvinduer av Collie og Harry Clarke Studios.

Conor Branlly, Key Account Manager, Zumtobel Group kommenterer, “Vi trengte optimal effekt for å gjenspeile all katedralens skjønnhet. Så vi bestemte oss for at det beste var å skjule interiørbelysningen ved å bruke fargetjenesten vår via Mitt produkt for å passe inn i bygningen.»

Den subtile introduksjonen av Zumtobels fargetilpassede moderne VIVO 2 LED-spotlights og slanke og diskrete LINELIGHT-armaturer kompletterer de restaurerte historiske messingpendlene, og avslører og forbedrer designen og håndverket til den originale bygningens interiør.

Å kombinere disse lavenergi LED-produktene skaper en atmosfære og ærbødighet som er verdig til bedehuset.

Den høye kvaliteten på lyset skaper et utmerket visuelt miljø som gjør at menigheten enkelt kan lese og delta i tjenesten.

Som en del av designprosessen valgte Zumtobel sammen med deres søstermerke Thorn forskjellige strålevinkler for å møte alle belysningskrav på tvers av rommet. Brede bjelker til å vaske over overflater, middels bjelker for kirkebenkene og smale bjelker for å fremheve de mange historiske trekkene.

Gjør inntrykk

Som kontrast (ingen ordspill ment), har lux-nivåene utvendig blitt optimert på frontfasaden og spiret for å forbedre katedralens historiske og arkitektoniske skjønnhet, med Thorn’s Contrast RGBW arkitektoniske flomlys med DMX-kontroller. Dette vil tillate katedralen å konfigurere mange forskjellige scener for å utfylle religiøse dager, lysshow og irske begivenheter.

I tillegg har den utvendige parkeringsplassen og katedralinngangen blitt opplyst med Thorn’s Avenue D2. Armaturene er tilpasset en spesifikk RAL-farge for å komplementere katedralen og de eksisterende armaturene.

Med oppgraderingen av den ytre belysningen er katedralen nå et historisk samlingspunkt, og dens arkitektoniske skjønnhet kan sees i hele Cavan by.

Ian Brodigan, avdelingsleder Eastern Electrical Dundalk, kommenterer: “På spørsmål av Kieran Callaghan, administrerende direktør i Callaghan Electrical, som vi uten å nøle vil anbefale som partner i denne jobben Zumtobel og dets søstermerke Thorn Lighting. Som en stor partnerleverandør følte jeg at deres design, tekniske ekspertise og omfattende produkttilbud ville forbedre denne ikoniske oppgraderingen, og dette viste seg å være tilfelle.

Vi i Eastern Electrical Dundalk er stolte av å være tilknyttet begge parter, og denne oppgraderingen har blitt et historisk samlingspunkt for byen Cavan.

Det er en visuelt imponerende oppgradering.»

Samlet sett gir den interne og eksterne LED-belysningen en utmerket lavenergiløsning med svært lang levetid, reduserer behovet for vedlikehold og sparer både kostnader og tid.

Finn ut mer om Zumtobel Group her

Fotoakkreditering: Adrian DonohoeKilde