En satsing på land: reisen mot fornybar energi til havs | Siemens Gamesa fornybar energi

May 12, 2023 | Diverse


En satsing på land: reisen mot fornybar energi til havs |  Siemens Gamesa fornybar energi

Etter den innledende artikkelen i januarutgaven, som diskuterte mulighetene for elektrikere innen fornybar offshore, tar vi kontakt med John Fogden fra Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) for å finne ut mer om hvordan han har slått sin egen vei i denne spirende sektoren .

Q. Hva er din nåværende rolle i SGRE?

Jeg startet opprinnelig (som vi alle gjør) som en TT (turbine tech) opplæring mot å bli en CT-C Kompetent Tekniker idriftsettelse, men jeg er faktisk i ferd med å starte en ny rolle som Foreman Pre-montering. CT-C-rollen som jeg har tjent i seks år nå kan spenne vidt og kan endres fra prosjekt til prosjekt. Det er mye variasjon i rollen, inkludert igangkjøring, feilsøking på elektriske systemer, installasjonsarbeid, servicearbeid, reparasjoner og ettermonteringsarbeid. Dette er bare noen av de mange oppgavene du kan bli pålagt å utføre.

Q. Hva var bakgrunnen din før du begynte med SGRE?

Før jeg ankom SGRE begynte jeg i hæren som rustningslærling som 16-åring og var der i over fem år. Da jeg forlot hæren, begynte jeg i et elektrikerfirma og betalte for meg selv for å gå på college og bli en kvalifisert elektriker. I løpet av de neste 25 årene jobbet jeg i den kommersielle og industrielle entreprenørbransjen som elektrisk formann og hadde trolldom som prosjektleder før jeg begynte i SGRE.

Q. Hvor lenge har du vært hos SGRE, og hva oppmuntret deg til å begynne med firmaet?

Jeg har vært med SGRE i ni år nå. Over en periode hadde jeg blitt veldig fortvilet overfor elektroentreprenørbransjen med økonomiske og tidsmessige begrensninger i prosjekter som resulterte i billige installasjoner, dårlig kvalitet på levert arbeidskraft og kvaliteten på det ferdige produktet. Jeg trengte en utfordring på jobben, og den gjorde det ikke for meg lenger. En venn i SGRE fortalte meg om selskapet og arbeidet det utførte og sa at jeg burde søke på en oppdragsstilling siden det hørtes ut som om det var karrieren jeg hadde sett etter. Det var et godt råd.

Q. Gi oss en smakebit på noen av prosjektene du har jobbet med hos SGRE og hva du holder på med for øyeblikket.

Jeg har hovedsakelig jobbet med europeiske prosjekter i Storbritannia (Gwynt Y Mor, Walney Extension, Hornsea 1, EA 1), Tyskland (Amrumbank, Sandbank, Riffgrund) og Finland (Tahkoluoto), men på grunn av den internasjonale veksten av fornybar energi har jeg har tilbrakt de siste tre årene med base i Taiwan (Yunlin og Greater Changhua).

Q. Hvordan ser en typisk dag ut for deg?

For tiden, med base i Asia, er vårt rotasjonsskiftmønster på en fire ukers “på” og fire uker “off”-plan, og jobber en 12-timers dag, seks dager i uken. Søndag er utpekt som en betalt fridag på grunn av lokale arbeidslover. Når det gjelder arbeidet, har jeg jobbet på Yunlin forhåndsmonteringsstedet, utført planlagt vedlikehold på eiendelene, klargjort eiendelene for utlasting, ettermonteringsarbeid, NCR-reparasjoner, feilsøking og tårntesting. En stor del av rollen min innebærer også å lære opp de taiwanske SGRE-teknikerne i å få loggbøkene ferdige og signerte.

Q. Hvordan administrerer du treningen din og sikrer at du holder deg oppdatert med aktuelle kurs og utvikling?

Vanligvis gjennomfører jeg treningene mine i utenfor rotasjonstiden for å spare problemer med å finne dekning osv. Jeg kan imidlertid også tjene ekstra penger for å gjennomføre treninger utenom jobbrotasjonsperioden. Det er nå to GWO-treningssentre i Taiwan, så det er her jeg har gjennomført og fullført noen av treningene mine, siden jeg ikke kommer tilbake til Storbritannia så ofte.

Q. Vil du anbefale en karriere innen fornybar energi til andre elektrikere?

Ja veldig mye! Du må kanskje tilpasse deg den nye balansen mellom arbeid og privatliv, som kanskje ikke passer alle, men hvis du vil ha en karriere som gir deg sjansen til å utfordre og utvikle deg selv, muligheten til å reise, jobbe i spennende miljøer og føle deg belønnet i Når du vet at du gjør noe positivt for fremtiden til planeten og miljøet, er dette definitivt karrieren for deg. Hvis du og familien din kan håndtere det faktum at du skal jobbe hjemmefra i perioder, blir du belønnet med litt seriøs kvalitetstid å tilbringe med dem når du er hjemme. En anstendig lønn og gode vilkår er også reelle fordeler.

Q. Hvordan ser fremtiden din innen fornybar ut? Hvor er du på vei videre?

Bevisstheten og bruken av fornybar energi vil fortsette å eksplodere over hele verden i overskuelig fremtid, så dette betyr at flere reisemuligheter vil komme. Når du ser på hastigheten teknologien utvikler seg med, er det en spennende tid, og det holder deg også utfordret mentalt når du jobber med nye prosjekter. Som nevnt tidligere, har jeg nylig flyttet inn i en arbeidslederrolle, og på grunn av at jeg flyttet og bor i Taiwan, håper jeg at jeg kan fortsette å jobbe i APAC-landene. Jeg er i 50-årene nå og vet at jeg fortsatt har fremtidige muligheter i andre roller hvis jeg ønsker å utforske dem, så dette får meg til å føle meg positiv over at jeg har en sikker karriere og en vei som gir mulighet for progresjon.

Finn ut mer om gjeldende roller og ledige stillinger hos Siemens Gamesa herKilde