En tredjedel av alt verktøytyveri er fra kjøretøy, avslører nye politidata | Herts verktøy

Mar 23, 2023 | Diverse


En tredjedel av alt verktøytyveri er fra kjøretøy, avslører nye politidata |  Herts verktøy

Ofre er 10 ganger mer sannsynlig å oppleve verktøytyveri fra et kjøretøy enn fra en byggeplass, viser nye data

Data fra Metropolitan Police har avslørt at verktøytyveri fra et kjøretøy har økt med 25 % det siste året – og står for en tredjedel av alle verktøytyverier registrert i 2021 og 2022.

Det ble stjålet 34 712 verktøy i London alene fra januar 2021 til oktober 2022. Det er en økning på 62 % på de 21 445 verktøyene som ble stjålet fra januar 2019 til desember 2020.

Handelsfolk er 10 ganger mer sannsynlig å oppleve verktøytyveri fra et kjøretøy enn de er fra en byggeplass eller deres arbeidssted – med bare 14 % av tilfellene som fører til at den mistenkte blir identifisert.

De Tool Theft in London 2022-rapport, samlet av London utleie av teleskoplastere spesialister Herts Tools, kommer fra en forespørsel om informasjonsfrihet til Metropolitan Police. Dataene avslører virkningen av verktøytyveri i London, de mest berørte bransjene og hvilke typer verktøy som er målrettet oftest.

Bare 0,3 % av alle sakene (3 saker per 1000) mellom januar 2021 og oktober 2022 endte med en siktelse for den mistenkte. En mistenkt har 20 ganger mindre sannsynlighet for å bli siktet for verktøytyveri fra et kjøretøy enn for noen annen tyverikategori.

Stefano Lobban, direktør i Herts Toolssa:

«Det er skuffende å se at verktøytyveriepidemien blir verre i London, spesielt fra kjøretøy som nå ofte har tyverisikring på plass.

«Det er ikke overraskende å se at dyrevarer som håndverktøy fortsatt er de mest ettertraktede av tyvene. Midt i den pågående levekostnadskrisen vokser handelen med brukte (og potensielt stjålne) verktøy, og frister flere til å stjele verktøy

“Vi oppfordrer alle i alle bransjer til å dobbeltsjekke at de har tyverisikkerhetstiltak på plass, for å unngå å bli offer for kriminalitet.”

Brian Berry, administrerende direktør i Byggmesterforbundetsa:

“Med 8 av 10 byggherrer som rapporterer at de har blitt stjålet verktøy før, er verktøytyveri et alvorlig problem for britiske handelsmenn. Det er synd at i løpet av et 40-årig arbeidsliv vil håndverkere typisk tape £10 000 og seks arbeidsdager på verktøytyveri. Bortsett fra den skadelige økonomiske konsekvensen, forårsaker verktøytyveri psykiske problemer og stress for byggherrer.

«Byggere kan beskytte seg selv ved å ta med verktøy inne om natten, legge til ekstra låser til varebilen og merke verktøy. Installering av et rimelig CCTV-system er et annet alternativ, i tillegg til å registrere verktøyets serienumre på en online database. Byggherrer bør også sjekke forsikringene sine for å se hva de har dekket.”

Hvordan forhindre verktøytyveri

  • Ikke oppbevar verktøy i varebilen din over natten.
  • Skaff deg et verktøy trygt hvis du må legge igjen verktøy i varebilen din.
  • Lås alltid varebilens dører i løpet av dagen, for å holde opportunistiske tyver ute.
  • Parker i et travelt område dekket av CCTV.
  • Monter en alarm til varebilen din.
  • Merk verktøy med navn og postnummer.
  • Bruk sikkerhetsbrikker eller brikker for å avskrekke tyver og hjelpe til med å gjenopprette hvis noe blir stjålet.
  • Påfør fargesterk maling for å gjøre dem mer identifiserbare og mindre attraktive for tyver.

Finn ut mer herKilde