Endringer i del L byggeforskrifter – hvordan sikre at lysstyringen er i samsvar | Lutron

Oct 27, 2022 | Diverse


Endringer i del L byggeforskrifter – hvordan sikre at lysstyringen er i samsvar |  Lutron

Miguel Aguado, markeds- og teknologisjef i Lutron, ser på nylige endringer i del L byggeforskrifter og hvordan lyskontroller kan sikre samsvar.

I juni i år trådte nye krav skissert i 2021-utgaven av Part L Building Regulations i kraft i England. Endringene påvirker ingeniører, elektroentreprenører, konsulenter og lysdesignere, og gjelder alle bygninger som ikke er bolig. Så, enten du jobber med universiteter, skoler eller kontorer, er det avgjørende at du forstår hvordan du garanterer overholdelse.

Mange av endringene fokuserer på å gjøre nybygg mer bærekraftig. Alle nybygg utenfor hjemmet må produsere 27 % mindre CO2-utslipp enn tidligere standarder, mens eksisterende bygninger må installere nye kontroller som forbedrer effektiviteten til varme- og varmtvannskjelsystemene deres. En spesielt kompleks endring påvirker imidlertid belysningen i nybygg som ikke er hjemme.

Endringer i lysforskrifter og nye krav til lysstyring

I tidligere utgaver var det ingen eksplisitte krav til lyskontroller, noe som betyr at bruk av høyeffektiv belysning var nok til å overholde. Dette var imidlertid en tapt mulighet. Bruk av lyskontroller vil alltid øke energisparingen. Med en systemtilnærming kan intelligent lysstyring overlappe flere energisparestrategier, for eksempel tilstedeværelsesdeteksjon eller høsting av dagslys, med timere, og enda viktigere med avansert trim.

For å kompensere for svekkelse av lumen over tid, er belysningen vanligvis overspesifisert, og rommene er ofte overbelyst, noe som forårsaker problemer utover det åpenbare sløsingen med energi. En overbelyst plass kan føre til ubehagelig gjenskinn på dataskjermer, noe som reduserer produktiviteten.

Nå er minimumsbelysningseffekten hevet til 80 armaturlumen per kretswatt for displaybelysning og 95 armaturlumen for generell belysning. Rom skal ikke overbelyses, og hver lyskrets skal ha en kw/h-måler, med mindre det er installert et lysstyringssystem som kan beregne og dele energibruken. I mellomtiden vil verktøyene som brukes til å verifisere samsvar for en bygning (SBEM) også forvente bruk av beleggsdeteksjon og dagslyssensorer.

Dette er første gang britiske byggeforskrifter har innlemmet lyskontroller. Og i utgangspunktet kan disse reglene vise seg å være vanskelige å oppfylle. Så hvorfor er belysning nå i søkelyset? Og er det en enkel måte å administrere en bygnings belysning på for å sikre etterlevelse og effektivitet?

Miljøpåvirkningen av belysning

Så langt har CIBSE fokusert mye av sin oppmerksomhet på varme- og ventilasjonsendringene i del L, i stedet for lysstyring. Imidlertid kan belysning være en av de største energiforbrukerne og utgiftene i en organisasjon.

I følge Carbon Trust utgjør belysning rundt 20 % av all elektrisitet som brukes i Storbritannia. I et gjennomsnittlig kontorbygg vokser dette tallet til rundt 39 %, og klatrer høyere i spesialiserte omgivelser som helsetjenester (43 %) og hoteller (55 %). Så det er avgjørende å utforske måter å redusere forbruket på og samtidig minimere innvirkningen på en organisasjons produktivitet og kundeservice.

Selvfølgelig er mange av oss godt vant til de klassiske måtene å redusere energiforbruket til belysning på. Tenk på sparepærer, bruk av naturlig lys, bevegelsessensorer og mer. Men nå spesifiserer reglene behovet for et lysstyringssystem. Og selv om det er flott å krysse av for reguleringsboksen, bør organisasjoner ikke bare gjøre disse endringene på grunn av loven – det er en enorm forretningsverdi i å være energieffektiv og bruke smarte teknologier.

Fordeler med lyseffektivitet

Klimakrisen er nå fast i forkant av forbrukernes sinn, med nylige COP26-hendelser og IPCC-rapporter som avslører endringene som kreves for å dempe utslipp. Netto-null-målene nærmer seg også raskt, med alle sektorer av den britiske økonomien satt til å være avkarbonisert innen 2050. Som et resultat blir publikum stadig mer miljøbevisste og stemmer med lommeboken om de bærekraftige verdiene de ønsker at organisasjoner skal opprettholde .

I 2021 sluttet 28 % av britiske forbrukere å bruke visse merker eller produkter på grunn av etiske eller bærekraftsrelaterte bekymringer. 34 % begynte å bruke merkevarer på grunn av deres miljøverdier. Grønnere retningslinjer bidrar til og med til å motivere interne arbeidsstyrker, med forskere som noterer en produktivitetsøkning på 16 % i bedrifter med bærekraftig praksis.

Det er derfor klart at økt energieffektivitet ikke bare reduserer utgiftene, men kan også øke organisasjonens fortjeneste. Men hvorfor det spesifikke behovet for lyskontroller?

Virkningen av smarte lyskontroller

Et lyskontrollsystem lar bedrifter styre levetiden til lyseffekten til armaturer, på tvers av egenskapene deres.

Dette begynner med installasjon av både enkeltroms- og helbygningsløsninger. Deretter kan Facilities Managers eksternt overvåke og justere nivåer av elektrisk lys og dagslys fra datamaskinene sine, mens de rapporterer og analyserer bruk for fremtidig optimalisering. Denne ekstra kontrollen bidrar til å redusere elektrisitetsavfallet og øke energibesparelsene, samtidig som brukerens produktivitet og velvære endres.

For eksempel kan ledere pleie stemninger i innendørsrom med justerbare hvite og varme dimmeverktøy. De kan kontrollere persienner for å gi sterkere privatliv i et opptatt møterom, og større synlighet i et presentasjonsrom.

De kan til og med fokalisere naturlig lys på en solrik dag for å redusere belastningen på øynene og hodepine, og øke humøret til beboerne. Tross alt sier 78 % av kontoransatte at tilgang til naturlig lys støtter deres generelle lykke – noe som fører til sterkere individuelle engasjement og ytelse.

Så selv om det er utrolige eksempler på kostnadsbesparende fordeler ved lyskontroller – som for eksempel at The New York Times reduserer sine faste kostnader med $600 000 – spenner fordelene mye bredere. Og med nye del L byggeforskrifter som nå er i kraft, er det viktigere enn noen gang at bygninger bygges eller ettermonteres med et lysstyringssystem. På den måten kan du sikre at kundens plass er fremtidssikret for langsiktig overholdelse, bærekraft og produktivitet.

Bla gjennom hele Lutron-produktutvalget herKilde