Enel skal bygge en av de største solcelle- og solcellefabrikkene i USA

Nov 17, 2022 | Elbil og elbil ladere


Enel North America, gjennom sitt tilknyttede 3Sun USA, kunngjorde i dag at de vil bygge en av de største solcelle-PV-fabrikkene i USA. I utgangspunktet forventes det å produsere minst 3 gigawatt (GW) og skalere opp til 6 GW med høyytelses bifacial PV-moduler og -celler årlig. Dette anlegget vil være blant de første i USA som produserer solceller, en viktig del av forsyningskjeden.

UnderstandSolar er en gratis tjeneste som kobler deg til topprangerte solcelleinstallatører i din region for personlige solestimater. Tesla tilbyr nå prismatching, så det er viktig å handle for de beste tilbudene. Klikk her for å lære mer og få tilbud. — *annonse.


Selskapets administrerende direktør, Enrico Viale, siterte den nylige Biden-administrasjonslovgivningen som ble vedtatt i august for grunnen til avgjørelsen:

Nylige politiske medvinder fra inflasjonsreduksjonsloven har fungert som en katalysator for våre ambisjoner om solenergiproduksjon i USA, og innledet en ny æra med produsert i amerikansk energi.

Byggingen av Enels fabrikk forventes å starte i første halvdel av 2023.

Electrek spurte Enel hvor fabrikken skulle ligge, og Giovanni Bertolino, leder for 3Sun USA, Enel, svarte:

Enel vurderer for tiden potensielle nettsteder for anlegget, og tar hensyn til faktorer som tilgjengelighet av land, tilstedeværelsen av en dyktig arbeidsstyrke, tilkoblinger til transportnettverk og skatte- og insentivstrukturer. Vi planlegger å foreta et endelig stedsvalg innen utgangen av 2022 og forventer at anlegget vil starte produksjon med delvis kapasitet innen utgangen av 2024, med full kapasitet i 2025.

Opptil 1500 nye arbeidsplasser vil bli skapt som et resultat av denne produksjonspressen. Det vil også øke den amerikanske solcelle-forsyningskjeden ved å øke sin innenlandske produksjonskapasitet for solceller og paneler.

Enel vil utnytte sin ekspertise og erfaring fra sin 3Sun gigafabrikk i Catania, Italia, som Enel sier forventes å bli Europas største fabrikk som produserer høyytelses bifacial PV-moduler. Enel har til hensikt å replikere gigafabrikken i USA for å produsere bifacial heterojunction PV-celler som fanger opp mer sollys, ettersom cellene reagerer på lys på både front- og bakoverflaten.

Færre enn fem storskala produksjonsanlegg for solcellemoduler (over 1 GW) er for tiden i drift i USA, mens årlige solcelleanlegg i USA forventes å vokse fra 16 GW i 2022 til 41 GW innen utgangen av 2025, ifølge SEIA og Wood Mackenzie.

Les mer: Nå som den amerikanske klimaloven er lov, her er hvordan stater kan slutte med fossilt brensel

Foto: Enel Nord-Amerika

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.

grafisk brukergrensesnitt, nettsideSe Kilden