EnviroVent flytter til karbonfrie lokaler

Oct 26, 2022 | Diverse


EnviroVent flytter til karbonfrie lokaler

En av Storbritannias ledende ventilasjonsprodusenter, EnviroVent, som designer bærekraftige systemer for sosial bolig- og nybyggsektoren, har flyttet til et nytt spesialbygde nullkarbonhovedkvarter, som en del av sin forpliktelse til å redusere sitt karbonavtrykk.

De nye 61 000 sq ft lokalene i Harrogate er kulminasjonen av et ti måneders byggeprosjekt og samler EnviroVents produksjonsanlegg, lager, hovedkontor og opplæringssuite til ett spesialbygd hovedkvarter.

Byggingen ble utført av Skipton-baserte entreprenørselskapet Sutcliffe Construction, som jobber sammen med utvikleren av den nye forretningsparken, Teakwood Developments.

Andy Makin, administrerende direktør i EnviroVent, sa:

«Det er fantastisk for selskapet å være sammen under ett tak i vårt nye nullkarbon-hovedkvarter. Vi er virkelig forpliktet til god miljøpraksis i hele vår virksomhet, og disse spesialbygde lokalene lar EnviroVent operere på en enda mer bærekraftig basis. Med mye større lokaler har vi rom for å utvide og ambisiøse planer. Ved å jobbe sammen med vårt morselskap Soler & Palau, forventer vi fullt ut å utvide merkevaren vår, beskytte og skape ansattes roller, til fordel for våre kunder, våre leverandører og det bredere samfunnet. Vi er veldig spente på fremtiden!”

James Sutcliffe, Sutcliffe Constructions administrerende direktør sa:

“Vi er glade for å fullføre dette bærekraftige nye hovedkvarteret for Teakwood Developments og EnviroVent. Vår legitimasjon innen bygningsproduksjon og lagerbygninger over hele Nord-England er sterk, og kvaliteten på finishen på denne bygningen både innvendig og utvendig er noe vi er spesielt stolte av.»

Daniel Martin, direktør for Teakwood Developments, sa: «Det har vært en lang vei, men så givende å nå slutten, og tilby et anlegg som vi alle kan være stolte av. Det sikrer fremtiden til denne fantastiske virksomheten i Harrogate, og gir et toppmoderne anlegg med de aller viktigste utvidelsesmulighetene.»

EnviroVents nullkarbon-hovedkontor vil være basen for sine 260+ ansatte, noe som har medført flytting av ansatte fra to eksisterende lokaler i Harrogate. Det nye selvbærende bygget vil redusere selskapets miljøpåvirkning betydelig og inkluderer mange energieffektive tiltak.

Disse inkluderer solcellepaneler som leverer elektrisitet, fornybare energikilder, luftvarmepumper for å varme opp lokalene og det nyeste mekaniske ventilasjonsvarmegjenvinningssystemet for å sikre høye nivåer av inneluftkvalitet. Lokalene har optimal bygningsdesign for isolasjon, elektriske ladepunkter for kjøretøy, for å fremme grønne reiser, samt LED-belysningsenheter og responsiv belysning, for å minimere energibruken.

For å kompensere for ytterligere karbonutslipp, har EnviroVent også bygget et partnerskap med MoreTrees, som vil plante 5000 trær per år på vegne av det. Dette vil fjerne totalt cirka 1500 tonn karbondioksid fra atmosfæren hvert år. Innen 2030 vil EnviroVent ha plantet 46 500 trær, og fjernet rundt 14 000 tonn CO2.

Det nye Zero Carbon-hovedkvarteret og forpliktelsen til å plante 5000 trær per år er en del av EnviroVents plan for å oppnå Net Zero innen 2030.

EnviroVent er en ledende produsent og leverandør av ventilasjonssystemer. I over 30 år har selskapet hjulpet over en million hjem med å løse problemer med fukt, kondens og mugg over hele Storbritannia. Kundene inkluderer sosiale boligleverandører, private husbyggere og forbrukere. EnviroVents prisvinnende ventilasjonsprodukter skaper sunne innemiljøer hele året.

For mer informasjon om produkter, tjenester og jobbmuligheter hos EnviroVent, klikk her eller ring 0345 27 27 807.Kilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...