Er Alexa gratis? – Potensielle skjulte kostnader og månedlige avgifter

Oct 4, 2022 | Smarthus


Det er mange digitale assistenter som bor i smartenheter som Google Assistant, Siri og Alexa. Den svært populære Alexa bor inne i Amazons smarthøyttalere, men blir også utviklet til tredjepartsenheter.

Vi vet at du må kjøpe selve smarthøyttaleren, men hva med å få tilgang til Alexa? Må du da betale for å bruke Alexa som en tjeneste?

Det er ingen månedlig avgift involvert i å bruke Alexa. Når du har kjøpt en Amazon Echo-enhet, har du full tilgang til Alexas AI. Teknisk sett kan du til og med bruke Alexa-appen på smarttelefonen din gratis uten å kjøpe en smarthøyttaler.

Avhengig av målene dine, kan det imidlertid være litt mer enn det. I denne artikkelen tar vi en titt på eventuelle uventede kostnader som ellers kan være forbundet med ditt nye Amazon Echo-kjøp.

Så du trenger ikke et abonnement på Alexa?

Nei, du trenger ikke abonnement for Alexa. Imidlertid vil brukere bli pålagt å sette opp en Amazon-konto. Ved å gjøre det vil du ha sømløs tilgang til tjenestene på tvers av alle enhetene i hjemmet ditt.

Trenger du Amazon Prime for å bruke ekkoet ditt?

Du trenger ikke å betale for et Amazon Prime-medlemskap for å bruke en Alexa-aktivert Echo-enhet. Det er imidlertid fordeler knyttet til Alexa som følger med å abonnere på Prime.

Hvis du abonnerer på Amazon Prime, vil du kunne bruke eksklusive funksjoner som ikke er tilgjengelige for gratiskontoinnehavere. For eksempel kan du få Alexa til å bestille Amazon-produkter for levering neste dag eller lytte til Prime Music uten annonser. Du kan til og med ha tilgang til Prime Video hvis du bruker et Echo Show.

Andre fordeler inkluderer å ha tilgang til eksklusive Alexa Voice-tilbud og det faktum at du kan få 2 gratis lydbøker fra Audible.

Er det noen andre skjulte kostnader med Alexa?

Selv om det ikke er noen skjulte kostnader forbundet med Alexa, er det tjenester du kan betale for for å forbedre opplevelsen din. Vi har allerede nevnt Prime-fordeler, men det finnes andre tjenester. Mange av dem er tredjepartsabonnementer.

La oss si at du vil slå på lysene med din nye Echo Dot? Vel, du kommer til å trenge den kompatible maskinvaren, selvfølgelig (heldigvis er smarte pærer ganske billige nå). Hva med å se Netflix på Echo Show? Vel, da trenger du åpenbart en Netflix-konto. Du trenger imidlertid ikke å betale noe ekstra for å bruke noen av disse kompatible enhetene eller abonnementene med Echo-enheten din.

Andre populære betalte tjenester som er kompatible med Alexa inkluderer Spotify, Hulu og Alexa Guard Plus.

Må du betale for musikk på Alexa?

Det er flere metoder for å lytte til gratis musikk via Alexa på din Echo-enhet. Den enkleste og mest åpenbare måten er å bruke Amazon Music sin gratisversjon. Alternativt kan du lytte ved å bruke andre populære gratis strømmetjenester, selv om hver av disse tjenestene vil ha begrensninger uten en premiumplan.

Når det kommer til begrensninger, er Amazon Musics gratis strømmetjeneste intet unntak. Du vil ha tilgang til tusenvis av spillelister og stasjoner, men du vil ikke kunne be om en bestemt sang. Du vil også bli utsatt for reklamer.

Hvis du er et Prime-medlem, vil du imidlertid ha tilgang til omtrent 2 millioner sanger uten reklame, og du kan lytte til hva du vil. Som Amazon Music Unlimited-medlem har du tilgang til 75 millioner sanger.

Andre alternativer å vurdere inkluderer Apple Music, Spotify, iHeart, SiriusXM og Pandora.

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Trenger du Alexa for å bruke et Amazon Echo?

Konklusjon

For å komme i gang med Alexa, er den eneste kostnaden du virkelig bør bekymre deg for å komme i gang med smarthøyttaleren eller skjermen. Vanligvis vil dette være et Amazon Echo.

Det meste av Alexas funksjonalitet er 100 % gratis. Det eneste du trenger for å få tilgang til Alexa-tjenester er en Amazon-konto. Det vil ikke være noen abonnementsavgifter eller løpende kostnader knyttet til smartenhetene dine.

Når du har koblet Amazon-kontoen din til en enhet (eller en rekke enheter), kan du enkelt logge på og begynne å be Alexa svare på spørsmålene dine eller etterkomme forespørslene dine.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...