Et smart hjem som kan gjøre alt

Mar 15, 2023 | Smarthus


I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et “smarthjem” til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av Internett-tilkoblede enheter i hjemmet ditt skal forurense det trådløse spekteret og tillate potensielle sikkerhetshull i nettverket ditt? Hvis du er som [Lucas Teske]kan du strekke deg etter noe kablet og bruke billige og (for øyeblikket) tilgjengelige Raspberry Pi Picos for å lage PicoHome.

Den unike vrien til PicoHome er at den bruker en CAN-buss for kommunikasjon. En av [Lucas’] Målet var å gjøre brettene enkelt utskiftbare når maskinvaren sviktet. Dette betydde kort-til-bord-kommunikasjon og protokoller som I2C var mottakelige for støy (hver gang et relé utløste, ville bussen låse seg kort). CAN-bussen er designet for å fungere i et miljø med elektrisk støy.

Det er to deler til systemet: pico-relé og pico-inngang. Den første kobles til et 16 relékort og kan styre 16 forskjellige 24v releer. Den andre har 16 optoisolatorer for å lese fra 12v-24v brytere og ulike knapper i hele huset. Disse kan plasseres i en gigantisk metallboks på et sentralt ledningssted og ikke bekymre deg for det.

Fastvaren og kortfilene er alle utgitt under en Apache 2.0-lisens, men CAN2040-biblioteket dette prosjektet er avhengig av er under GPL. Vi dekket CAN2040-biblioteket da det først ble utgitt, og det er deilig å se det brukes til noe helt uventet.
Her er kilden til saken