Evakueringsvarslingssystem fra Advanced bidrar til å beskytte beboere i Merseyside sosialboliger

Feb 3, 2023 | Diverse


Evakueringsvarslingssystem fra Advanced bidrar til å beskytte beboere i Merseyside sosialboliger

Produsenten av brannbeskyttelsesløsninger, Advanced, har levert sitt EvacGo-evakueringsvarslingssystem til to høye boligtårnblokker i Huyton, Merseyside etter en rekke brannsikkerhetsforbedringer i bygningene.

Etter et betydelig program med avdelingsarbeid utført i 2018, har de 11-etasjers Knowsley Heights-bygningene dratt nytte av en ombygging som inkluderer installasjon av Advanceds EvacGo-system, som er i samsvar med BS 8629 Code of Practice, for design, installasjon, igangkjøring, og vedlikehold av evakueringsvarslingssystemer for bruk av brann- og redningstjenester i England og Wales.

Knowsley Heights eies av Livv Housing Group, et uavhengig borettslag, med de to bygningene delvis administrert av en sjef på stedet. ABM Fire and Security Ltd påtok seg komplettering, levering, installasjon og igangkjøring av EvacGo-systemene. Et 4-sløyfer, 16-soners evakueringspanel ble installert i hver bygning.

Hvert EvacGo-panel er plassert inne i et STS 205 sikkerhetsklassifisert kabinett med patentert BS EN 1303-kompatibel lås og nøkkelmekanisme for eksklusiv tilgang av brann- og redningstjenesten – noe som sikrer minimal risiko for uautorisert bruk og full overensstemmelse med BS 8629. Argus Vega ekkolodd VADS hørbare og visuelle enheter og grensesnitt ble installert i gangene til hver av de 128 leilighetene for å sikre at alle beboere, inkludert personer som er døve eller har hørselstap, holdes trygge og informert.

Tony Cahill, administrerende direktør for eiendom fra Livv Housing Group sa “EvacGo fra Advanced ble valgt ut for ombyggingen av Knowsley Heights da det var avgjørende at evakueringsvarslingssystemet oppfylte kriteriene for BS 8629. Selv om det kanskje ikke er obligatorisk for en 11-etasjes eksisterende bygning, er møte med beste praksis avgjørende for oss som en borettslag for å beskytte våre kunder ved brann.”

Ken Bullock, Business Development Manager – Evacuation Alert Systems hos Advanced, sa: “Vi jobbet tett med brannindustrieksperter for å utvikle EvacGo for å sikre det oppfyller BS 8629 Code of Practice, så vel som behovene til de som bruker den. Etter Grenfell Tower-forespørselen og den økte bevisstheten om viktigheten av effektiv brannevakuering, har vi sett et økende antall borettslag og utleiere som ønsker å installere et EvacGo-system. Mens evakueringsvarslingssystemer nå er obligatoriske i nye boligbygg over 18 meter, er utleiere av mindre bygninger eller de som ettermonteres, som Knowsley Heights, opptatt av å oppfylle beste praksis for å holde beboerne trygge.»

Alle avanserte evakueringsvarslingssystemer er spesialprodusert for å reflektere hver enkelt bygnings evakueringssoner og er utviklet for å gi en skreddersydd løsning som lar brannvesenet kontrollere evakuering etasje for etasje i henhold til alvorlighetsgraden og plasseringen av brannen. BS 8629-veiledningen sier at kontrollsystemet for evakueringsvarsling bør installeres der en “bli på plass”-policy er i kraft, for eksempel med Knowsley Heights, slik at det kan brukes til å lette en rettidig og bestilt evakuering for alle beboere. Et evakueringsvarslingssystem er avgjørende for å hjelpe brann- og redningsetatene med å informere beboerne om en endring i evakueringsstrategi under en hendelse. Dette gir brann- og redningstjenesten et ekstra verktøy å bruke på bakken, sammen med eksisterende metoder for evakuering. Den skal være frittstående, og dens eneste funksjon er å bistå brann- og redningsetatene i evakueringen av bygget.

Publisert 1. juni 2022, del B (brannsikkerhet) tilbyr nye forbedringer av brannsikkerhetsveiledning for å sikre at høye bygninger blir tryggere i England, som en del av en bredere pakke med reformer. Installasjon av evakueringsvarslingssystemer er obligatorisk i alle nybyggede boligblokker over 18 m fra 1. desember 2022. Men for alle andre nybygg og ettermonteringsprosjekter anses det fortsatt å overholde BS 8629 som beste praksis, og det er grunnen til at Advanceds EvacGo har blitt valgt og installert på Knowsley Heights.

Som verdensledende innen utvikling og produksjon av intelligente brannsystemer, er Advanced forpliktet til å skape en tryggere fremtid. Et rykte for ytelse, kvalitet og brukervennlighet, se avanserte produkter spesifisert på steder rundt om i verden, fra enkeltpanelinstallasjoner til store nettverk med flere nettsteder. Den avanserte produktporteføljen inkluderer komplette branndeteksjonssystemer, multiprotokoll brannpaneler, slokkekontroll, brannsøking, håndtering av falske alarmer og reduksjonsløsninger samt nødlys.

Advanced eies av FTSE 100-selskapet Halma PLC – en global gruppe av livreddende teknologiselskaper med et klart formål å skape en tryggere, renere og sunnere fremtid for alle, hver dag.

For mer informasjon om EvacGo Evacuation Alert System: Tlf: 0345 894 7000 E-post: [email protected] eller besøk Advanced-nettstedet herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...