Familiehus oppnår passivhusstandarder med Panasonic bærekraftig varmepumpeløsning

Feb 15, 2023 | Diverse


Familiehus oppnår passivhusstandarder med Panasonic bærekraftig varmepumpeløsning

Energibevisste John Hazelton, administrerende direktør i CER Installations Ltd, fullførte nylig en stor, 654m2 skreddersydd selvbyggende hjem i Hampshire. For denne moderne 5-sengs eiendommen jobbet John tett med Panasonic-teamet for å sikre at hans nye hjem gir komfort året rundt, pluss når passivhus energieffektive standarder, med innendørs luftkvalitet som en prioritet.

Etter å ha drevet et vellykket HVAC-installasjonsfirma i rundt 45 år, har John jobbet med noen nasjonale prosjekter for kjente forhandlere og farmasøytiske selskaper gjennom Storbritannia og Irland. Med denne rike erfaringen var målet for hans egen felles familiebolig med konas foreldre å skape en mer bærekraftig, godt isolert og lavenergieiendom med de høyeste spesifikasjonene innendørsmiljø.

Den fantastiske eiendommen som byggeteamet designet og bygget er et moderne hjem som bruker SIP-konstruksjonsmetoder, som sikrer lufttetthet til passivhusstandard, og dette, kombinert med en Panasonic Aquarea luftkildevarmepumpe og varmegjenvinningssystem, har skapt et bærekraftig, komfortabelt , og svært energieffektive hjem. Panasonics Aquarea-serie er blant teknologiene som er oppført på International Energy Agency (IEA) Blue Map, hvis mål er å redusere CO2 utslipp til halvparten av utslippene i 2005, innen år 2050.

John jobbet tett med Panasonics tekniske team for å sikre at den riktige løsningen ble spesifisert for å oppnå maksimal komfort, energieffektivitet og opprettholde god inneluftkvalitet hele veien. To 12kW Panasonic Aquarea T-Cap varmepumper med to VRF-systemer sammen med Panasonic PAW varmegjenvinningssystemer gir oppvarming, kjøling og ventilasjon hele veien.

Eiendommen har gulvvarme i første etasje og avsats i første etasje og bad, med en blanding av Panasonic 60×60 kassetter, kanal- og gulvkonsoller alle med nanoeTMX-teknologi som standard for å sikre maksimal komfort, med evnen til å hemme forurensninger, og bringe naturens balanse til innemiljøet. For å gi de ultimate og brukervennlige kontrollene, kan hele systemet nås via det eksterne Panasonic Smart Cloud-kontrollsystemet for å sikre maksimal tilgang, kontroll og effektivitet.

Rachel Wales, Regional Sales and Account Manager for Panasonic kommenterte: “Dette er et flott prosjekt, og familien nyter et veldig komfortabelt hjem, med forbedret luftkvalitet. Mye av Panasonics klimaanlegg har nå innebygd nanoe™ X-teknologi, som kan bidra til å gi utrolige fordeler innendørs, slik at harde overflater, myke møbler og innemiljøet kan bli et renere og mer behagelig sted å bo.»

John Hazelton la til: “I løpet av årene har vi jobbet med mange produsenter, men har funnet ut at Panasonic tilbyr en god kvalitet og overlegen produktserie med høy COP-effektivitet, og til en god pris. Det viktigste er at deres kundeservice er uten sidestykke, noe som er en av hovedgrunnene til at vi jobber med dem. Det er viktig at vi vet at utstyret skal dukke opp i tide, på rett sted og at teamet vårt ikke blir stående og vente på utstyr. I tillegg, som PRO-partner, gir Panasonic oss (CER) en 7-års garanti, noe som er flott.»

Panasonic Aquarea T-Cap-enheter er svært energieffektive med høye COP-klassifiseringer på 4,85 og kan operere i temperaturer så lave som -28oC. Aquarea T-Cap-enheten er et enkelt system som enkelt kan kobles til gulvvarme, radiatorer eller viftekonvektorer. Serien har høy energieffektivitet, er klassifisert A+++ ved 35ºC og A++ ved 55ºC pluss har en høy SCOP-kapasitet. Videre kan det imponerende systemet arbeide under høyere trykk og nå en vanngjennomstrømningstemperatur på 65ºC for den ultimate høyytende enheten, og de er veldig stillegående når de er i drift.

“Panasonic Aquarea T-Cap luft til vann varmepumper er svært stillegående sammenlignet med konkurrentene, estetisk tiltalende og svært energieffektive” forklarte Oli Tew, teknisk luft-til-vann-spesialist for Panasonic. «T-Cap står for Total Capacity og Aquarea T-Cap-enhetene er ideelle for å opprettholde varmekapasiteten selv ved svært lave temperaturer. T-Cap-serien er en ideell løsning for dette prosjektet, siden den også kan kobles til solvarmepaneler og smarte kontroller for å øke effektiviteten ytterligere ved å kjøre av solcellepaneler, og minimere påvirkningen på miljøet, som er nettopp det. John og familien hans lette etter.»

John konkluderer: «Det vi har gjort i denne eiendommen betyr at vi har fordelen av å kunne overvåke og justere systemet for å se hvordan vi kjører det og oppnå den beste energiytelsen. Vår driver er energieffektivitet; energi går opp i pris – så langt har vi funnet ut at hele huset holder seg på en meget stabil temperatur – selv i de varme sommermånedene som vi opplevde i løpet av 2022. Videre kan vi enkelt koble til og fjernspore og overvåke all energien vår bruk og driftskostnader i sanntid via Panasonic Smart Cloud-appen, for å se hvor vi kan spare.”

For mer informasjon om Panasonic luftvarmepumper, klikk herKilde