Farvel, LEAF. Hei, Bolt EUV

Sep 16, 2022 | Elbil og elbil ladere


Hvorfor jeg ble kvitt LEAFET mitt

Hvis du har lest CleanTechnica i noen år eller mer husker du kanskje mitt første innlegg her, hvor jeg snakket om mine erfaringer med min 2018 Nissan LEAF. Det var noen gode å dele, noen dårlige å dele, og noen rett og slett stygge å dele. Siden den gang har jeg gjort sprø ting, som å kjøre LEAF på en tur på 1200 mil i landlige Arizona og New Mexico, og lider mye både av den sørgelige tilstanden til 2019 ikke-Tesla EV-ladeinfrastruktur og manglene til LEAF . Etter å ha presset Nissan for å fikse #Rapidgate-problemet, testet jeg det igjen for å se om de forbedret ladehastighetene, og det viste seg at veldig lite endret seg.

Etter hvert som milene gikk, ble ting en del verre. Nedbrytningen fortsatte å stable seg opp, og nådde til slutt rundt 18 %. CV-leddene fikk problemer en tredje gang, og bilen begynte å spise dekk i en akselerert hastighet (noe som åpenbart var dårlig for rekkevidden). En elektrisk dørlås gikk i stykker. En innvendig plastdel som burde vært flyttbar gikk i stykker, og var nesten en reparasjon på 200 dollar. Batterimåleren begynte å svinge vilt under normal kjøring i mildvær, blant en rekke andre irritasjoner.

Og nei, jeg tok aldri bilen til banen, kjørte den i gateløp eller gjorde noe ekstremt hardt mot den (det er et par LEAF Stans her som gjentatte ganger har anklaget meg for det i kommentarfeltet). I det meste av bilens levetid ble den brukt til by-/forstadspendling (de første 40 000 milene i Phoenix metroområde), ta barna til skolen, kjøpe dagligvarer osv. Hvis noe, ba jeg bilen med min konstante hypermiling. Det varme klimaet i Arizona og New Mexico og den dårlige kvaliteten på delene gikk rett og slett opp mot meg.

Jeg er sikker på at det er mange mennesker der ute som er veldig fornøyde med andregenerasjons Nissan LEAF, og jeg er ikke plaget av andre som har hatt bedre opplevelser enn meg. Jeg synes faktisk det er ganske kult at en EV-modell lykkes, for det trenger vi. Hvis jeg kjørte mindre, bodde i et kjøligere klima, ikke fraktet barn rundt og ikke kjøpte en av de første bilene ut av fabrikken, ville jeg nok også vært mye lykkeligere.

Det fungerte bare ikke for meg med min spesielle tidlige kopi av bilen, og som de sier, YMMV (Your Mileage May Vary).

Å finne en god erstatning på et budsjett var en utfordring

Hvis det ikke var for Model 3 produksjonsrampeproblemene i 2018, hadde jeg sannsynligvis aldri kjøpt LEAF. Å få en elbil på et lavere budsjett er allerede en utfordring, og har vært det lenge. Jeg brukte rundt 37 000 dollar på LEAF, men det skulle koste ca 32 000 dollar (forhandleren dro en papirsvindel og rev meg for forskjellen, og jeg la ikke merke til det før senere). Hadde den lovede $35 000 Model 3 vært tilgjengelig da jeg trengte en bil i 2018, ville jeg ha gått med det.

Så på noen måter var LEAF alltid noe jeg hadde slått meg til ro med og ønsket å komme meg ut av når jeg kunne. Men jeg var veldig nølende med å komme inn på en større bilbetaling, og forhandlerens ripoff-situasjon hadde meg under vann i bilen. Så jeg ventet noen år til, og måtte tåle konstant å klage på bilen fra min kone.

Da vi ble grundig lei av bilen i 2022, befant vi oss i en ganske tøff situasjon. Jeg hadde håpet at en brukt Tesla eller en brukt Bolt EV ville være tilgjengelig nå til gode priser, og at jeg ville være i stand til å komme ut av en bryter med en lavere betaling enn jeg hadde for Nissan. Men bruktbilprisene ble helt vanvittige i år, og oversteg ofte prisen på en ny bil (som du sannsynligvis ikke kunne få).

Og nye elbiler? Kjempet om det. Jeg tjener anstendige penger på å skrive her og levekostnadene i New Mexico er lave, men jeg har også fire barn som ikke blir billigere ettersom flere av dem blir tenåringer. Jeg kan ikke bruke 48 000 dollar på en bil, uansett hvor kul bilen er. Ideelt sett må jeg holde prisen rundt $30k hvis jeg ønsker å være økonomisk ansvarlig og ikke oppnå dette ved å åpne opp en OnlyFans.

Min nye Bolt EUV Premier på et av piknikområdene Transmountain i El Paso, Texas, med en New Mexico-solnedgang bak seg. Bilde av Jennifer Sensiba.

GM ser ut til å forstå dette dilemmaet

Selv om jeg skriver disse artiklene for leserne våre, betyr det ikke at jeg ikke også leser dem og tenker på hvordan de påvirker meg personlig. En artikkel jeg skrev for et par måneder siden forklarte GMs strategi for å ta igjen Tesla (en oppgave som fortsatt ser nesten umulig ut). Men GM ser ut til å være i en god posisjon til å underby Tesla og fange en del av markedet Tesla ikke dominerer.

“For virkelig å komme til 30, 40, 50% EV-er som selges, må du appellere til folk som er i den prisklassen $30.000 til $35.000,” sa GMs administrerende direktør Mary Barra AP.

Jeg sa: “Hei! Det er meg! Jeg er den “$30 000 til $35 000 prisklassen”.

For den delen av markedet jeg bor i, høres den nylig annonserte Equinox EV som skal starte på $30 000 og kjøre på Ultium-plattformen bra ut, men GM ønsket ikke å vente på at kjøretøyet skulle begynne på markedet. I årevis har Bolt EV-ene hatt rabatter som har satt dem under $30 000 nye mye av tiden. For 2023 vil disse lave prisene bli gjort permanente, og de gjenværende 2022 Bolt EV- og EUV-kjøretøyene på forhandlerpartier og på bestilling kommer alle med $6300 fabrikkinsentiver for å matche 2023 års modellpriser.

Jeg var i stand til å få en Bolt EUV Premier (uten soltak, Bose-lyd og Super Cruise) for omtrent $30 000. Selv om jeg legger til den lille negative egenkapitalen LEAF fortsatt hadde, en grunnleggende beskyttelsesplan og noe tilbehør, er jeg fortsatt registrert for en veldig komfortabel og ansvarlig bilbetaling for min inntekt og familiesituasjon.

Bortsett fra Nissan LEAF, er det det eneste elektriske kjøretøyet i den prisklassen som er til salgs i Nord-Amerika, og det kommer nok til å fortsette å være tilfelle en stund til.

Min Chevy Bolt EUV Premier i Murchison Park på Scenic Drive i El Paso. El Paso sentrum og deler av Ciudad Juarez, Chihuahua, kan sees i bakgrunnen. Bilde av Jennifer Sensiba.

Hvordan jeg liker det så langt

I fremtiden kommer jeg til å skrive mer detaljerte artikler om bilens funksjoner og hvordan jeg liker dem, men jeg vil gå videre og dele mine første inntrykk her.

Da jeg først hørte at GM laget en litt større Bolt, virket det som mer amerikansk crossover-galskap. Å miste rekkevidde når du ikke legger til seter eller kapasitet (sleping, terreng, osv.) er bare bortkastet, ikke sant? Men da jeg fikk sjansen til å se personlig, fant jeg ut ganske raskt at den ekstra benplassen og den ekstra plassen på andre rad gjorde en viktig forskjell i en familie med tenåringer (jeg hadde ingen tenåringsbarn i 2018). Så treffet på 10 mil er faktisk verdt det for sikkerheten og komforten til mine eldre barn.

Et utskjæringsbilde viser interiøret i Bolt EUV, og hvor mye bedre rommet er for voksne og voksne passasjerer. Bilde levert av GM/Chevrolet.

Å kunne hente Premier-pakken for mindre enn 2018 LEAFs MSRP var er også fint. Funksjoner som perforerte skinnseter (enklere å rengjøre), førerassistanse (tilpasset cruise, kjørefeltassistent, 360 parkeringskameraer, blindsonevarsling) og oppvarmede seter gjør kjøretøyet langt bedre for familien. Den bedre rekkevidden og væske/kjølt batterikjøling gjør også kjøretøyet mye mer nyttig for familiens transportbehov.

Når det kommer til kjørefølelse, liker jeg den godt når den settes i Sport-modus. Når det gjelder kraft, er Sport-modusen en slags gimmick, ettersom å skyve pedalen til gulvet ikke produserer mer kraft enn i normal modus (du får 200 HK og 266 lb-ft uansett). Men bilen letter assistanse fra den elektriske servostyringen i Sport-modus, noe som gir en mer engasjerende kjøreopplevelse ved å gi deg mer tilbakemelding og følelse av veien. Med 42 PSI dekktrykk (kun 4 PSI over anbefalt, og fortsatt under sideveggtrykk), får du bedre rekkevidde og en litt stivere tur, noe som gir en bedre følelse på veien.

Alt dette gjør det bedre enn LEAF nok til at min kone kan spørre meg om jeg kunne ta oss med på noen bilturer i saken. Selvfølgelig vil dette kreve mye mer tålmodighet enn å bare gasse opp Jettaen vår (EUV, som andre bolter, makserer 55 kW DCFC), men for noen som ikke er en EV-entusiast å be om å få kjøre i den i stedet for gassbil sier mye.

Men jeg er bare omtrent 250 mil på vei til å kjøre bilen, så det er mye mer å lære og dele i de kommende månedene. Følg med.

Utvalgt bilde: min nye Bolt EUV Premier på et av Transmountain rasteplasser i El Paso, Texas, med en New Mexico-solnedgang bak seg. Bilde av Jennifer Sensiba.


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...