Fem tips for å holde deg beskyttet og trygg når du jobber i vintervær | uvex

Jan 25, 2023 | Diverse


Fem tips for å holde deg beskyttet og trygg når du jobber i vintervær |  uvex

Clair Weston, markedssjef i uvex, skisserer noen viktige hensyn for å være trygg og komfortabel når du jobber om vinteren.

uvex har en lang historie med å holde folk trygge under vinterforhold. Vi var pionerene for den første anti-dugg skibrille i 1964, og navnet vårt er en forkortelse av “UltraViolet Exclusion.” Så enten det er på jobb eller lek, vet vi at det å ha riktig utstyr for å beskytte mot elementene er nøkkelen til komfort, ytelse og sikkerhet.

1. Ikke overse øyebeskyttelse

Å beskytte øynene dine er kanskje ikke din første tanke når du beskytter deg mot vintervær, men det er ikke noe du bør overse. Det er lett å undervurdere hvor sterkt vintersollys kan være når det spretter mot is og snø, så sørg for at vernebrillene dine inkluderer 100 % UV-beskyttelse som standard for å unngå strålingsskader på øynene.

Tonede briller for å beskytte mot gjenskinn anbefales også sterkt for de som kjører eller jobber rundt bygninger, betongoverflater eller frontruter, mens antiduggegenskaper for arbeidere som regelmessig beveger seg mellom utendørs og innendørs kan bidra til å redusere risikoen for skader og forbedre produktiviteten . Men ikke glem, ikke alle antiduggbelegg er laget like. Briller med hydrofile antiduggbelegg vil fjerne tåke raskt ved å absorbere fuktighet, mens briller med hydrofobe belegg kan føre til at fuktighet sprer seg og bygger seg opp og fører til dugg.

2. Hold deg på to bein

I følge RIDDOR er sklir, snubler og fall fortsatt den vanligste arbeidsulykken, og utgjør rundt 30 % av alle ikke-dødelige arbeidsulykker. Vinteren ser den største økningen i skli- og snubleulykker der det må utvises forsiktighet på isete, våte eller snødekte underlag. Mens grunnleggende klaring og saltspredning kan bidra til å ta vare på overflatene, kan arbeidere øke sin individuelle beskyttelse og komfort med riktig vernesko. Når du velger vernefottøy for vinteren, se etter sklisikre såler, fleksible, vannavstøtende overdeler og støtdemping for å minimere tretthet. Selvrensende trinn er en annen nyttig funksjon for utendørs vinterforhold. Og ikke glem komfort og brukervennlighet. Uvex quatro pro sikkerhetsstøvelen med glidelås inneholder for eksempel et fleecefôr for ekstra varme og en glidelås som er lett å ta av og på, noe som kommer godt med når du bruker hansker.

3. Invester i et par trygge hender

Som føtter er også hender raske til å bli påvirket av kulde. Når kroppstemperaturen synker, blir blodstrømmen automatisk rettet mot kjernen for å beskytte vitale organer. Risikoen for frostskader – der vevsskader på hender og føtter er forårsaket av lav blodgjennomstrømning – kan reduseres betydelig med et par passende hansker. Se derfor etter vernehansker designet for vinterforhold. Uvex unilite thermo vintervernehanskene er for eksempel foret med en blanding av ull og akryl for varme og komfort, mens deres robuste ytre belegg gir fleksibilitet selv i kalde temperaturer.

4. Hold hodet glad

Det kan være en myte at mesteparten av kroppsvarmen går tapt gjennom hodet, men å holde hode og ører varme er avgjørende for termisk komfort i kaldt vær. En tykk strikket lue eller en balaclava kan gi god beskyttelse mot kulde, men vær forsiktig med å kombinere ekstra hodeplagg med hjelmer, som kan svekke passformen og få dem til å svikte. Et tynt, lisensiert hjelmfor er en bedre kombinasjon for hjelmbrukere å bruke i kaldt vær.

5. Bli sett på som trygg

Vintervær kan gjøre det mye vanskeligere å bli sett, så vurder hi-vis alternativer når du velger vinter PPE. Reflekterende elementer på vernefottøy kan bidra til å øke brukernes synlighet for andre, mens hansker med hi-vis-farger øker visuell bevissthet.

For mer informasjon, klikk herKilde