Fergus, jobbadministrasjonsprogramvaren som gir elektrikere en bedre balanse mellom arbeid og privatliv

Oct 10, 2022 | Diverse


Fergus, jobbadministrasjonsprogramvaren som gir elektrikere en bedre balanse mellom arbeid og privatliv

PE snakker med James Chillman, UK Country Manager for Fergus, jobbadministrasjonsprogramvaren som er lansert i Storbritannia og har som mål å gi elektrikere en bedre balanse mellom arbeid og privatliv.

Q. Hvor kom ideen om Fergus fra?

Fergus ble skapt av Dan Pollard, en erfaren rørlegger fra New Zealand som har drevet sin egen virksomhet i flere tiår. Dan hadde blitt stadig mer frustrert over vanskelighetene han hadde med å holde tritt med admin og fant seg ofte nedsnødd. Hans arbeid/livsbalanse led som et resultat.

Ved å bruke sine egne erfaringer forsøkte han å utvikle et system som sparte tid, strømlinjeformet admin og hjalp folk med å få betalt. Kort sagt ønsket han å hjelpe brukere til å gjenvinne livskvaliteten sin og bruke mer tid på å gjøre tingene de likte.

Resultatet ble Fergus, oppkalt etter sin trofaste beste venn, hunden Fergus (bildet over). Siden den gang har virksomheten vokst, og etter betydelige investeringer er vi nå i åtte land som betjener over 18 000 handelsbedrifter og flere.

Sp. Hvilke problemer løser det?

Til tross for at den digitale revolusjonen er over 30 år gammel, bruker mer enn 75 % av håndverkerne fortsatt manuelle systemer og prosesser for å administrere virksomheten sin. Dette er ineffektivt og kan føre til dårlig balanse mellom arbeid og privatliv. Det hemmer kontantstrømmen, reduserer fortjenesten, kan være forvirrende og forårsaker betydelig stress for bedriftseieren.

Fergus effektiviserer og kobler sammen alle de forskjellige aspektene ved en virksomhet. Fra innledende tilbud, gjennom administrasjon av jobber, materialer og entreprenører, til fakturering og etterfølgelse av forsinket betaling, kan programvaren hjelpe bedriftseiere med å holde oversikt over alle områder av selskapet ved å gjøre prosessene mer effektive.

Q. Hvor lang tid tar det vanligvis å lære å bruke programvaren?

Det tar ikke lang tid, og våre kunder kan stå inne for dette. Hvis du kan bruke en time på en demo og en innledende gjennomgang, vil du finne at det er veldig enkelt, men det kan spare deg for timer med admintid.

Sp. Hva er hovedtrekkene?

Den er fullpakket med funksjoner for å holde oversikt over en jobb fra start til slutt. Du kan for eksempel lage tilbud på stedet, sende ut fakturaer eller jage etter forsinket betaling med automatiserte SMS-meldinger. Den visuelle kalenderen gir en fullstendig oversikt over hvilke jobber som er booket, datoene de er booket for, og deres progresjon.

Hvis du har et team, kan de tildeles en jobb på sekunder ved å dra og slippe navnet deres på den. De vil automatisk motta varsling via appen vår, så det er ikke nødvendig å ringe eller møte dem. Du kan se hvor teamene dine er, hvor de har vært, hvor lenge de har vært på jobb, og om de kommer til neste gang i tide!

Større jobber kan brytes ned i milepæler, noe som gjør det enklere å administrere kostnader og fremdrift. Endringer kan gjøres umiddelbart i en jobb. Kostnader og kjøp av alt materiell kan logges, malte gass- og elektrisitetssertifikater kan fylles ut, mens farer og hendelser på stedet kan logges, og sign-offs registreres. Appen oppsummerer også hver jobb. Så hvis det går over budsjettet eller tar lengre tid enn forventet, er det lett å se hvorfor og fikse det.

Alle aspekter av virksomheten er kontrollerbare i den brukervennlige statustavlen. Og de fungerer sømløst sammen, slik at for eksempel tilbud og fakturering gjøres enkelt og smertefritt.

Ved å laste opp prisbøker vil materialkostnadene automatisk vises i tilbud, og kan justeres ved å lage lagdelte påslag for ulike kunder eller jobbtyper. Påslag kan legges til materialer for mindre jobber, eller rabatter kan tilbys der det er fordelaktig, for eksempel for gjentakende kunder.

Q. Kan Fergus hjelpe en bedrift med å vokse?

Ved å hjelpe virksomheten din til å kjøre jevnt og effektivt, reduserer programvaren stress og sannsynligheten for utbrenthet. Ved å effektivisere administrasjonen optimaliseres inntektene. Mer tid kan brukes på å tiltrekke seg nye kunder og utføre betalt arbeid. Fakturering og etterfølgelse av forsinket betaling er gjort enkelt, og balansene er også sunnere.

Q. Hvor mye koster det?

Vi har en ‘gratis’ plan som er en forenklet versjon av programvaren, uten forpliktelser. En “Basic”-pakke til bare £20/måned reduserer administrasjonstiden din og eventuelle dupliseringer på jobber betydelig, og deretter er “Professional”-pakken til £30/måned et fullverdig handelsverktøy som gir deg dyptgående innsikt i virksomheten din.

For mer informasjon om Fergus og for å bestille en gratis demo, klikk herKilde