Fergus tilbyr tips om hvordan du administrerer din handelsvirksomhet gjennom turbulente tider

Nov 12, 2022 | Diverse


Fergus tilbyr tips om hvordan du administrerer din handelsvirksomhet gjennom turbulente tider

Fergus, jobbadministrasjonsprogramvaren for fagene, har gitt ut råd om måter å bli en bedre handelsbedriftsleder i 2023. I rett tid foreslår selskapet at med bare noen få enkle justeringer av en bedrift, kan eiere øke tilliten og inntektene, selv i disse vanskelige tider.

Veiledningen følger etter Federation of Small Businesses (FSB) som ber regjeringen avslutte “den politiske uroen i Westminster”, ettersom selvstendig næringsdrivende og handelsbedrifter fortsetter å bli rammet av økende kostnader, fallende inntekter og den krympende tilgjengeligheten av rimelig finansiering . Det er en syklus som kan komme på toppen av travle håndverkere som allerede prøver å håndtere en rekke utfordringer.

“Å bygge en virksomhet som fungerer for deg, ikke omvendt, bør være en hovedprioritet for alle bedriftseiere akkurat nå,” sier James Chillman, UK Country Manager for Fergus.

“Den høye personlige risikoen ved å eie en handelsbedrift betyr at bedriftseiere blir mer vanlig. Når forretningsmiljøet tilsynelatende endrer seg daglig, kan presset øke, og vi vil at handelsbedriftseiere skal takle de vanskelige tingene og holde seg på toppen av ting.»

Dette er vanskelige tider for småbedriftseiere, men som Fergus påpeker, kan noen få små endringer være alt som trengs for å oppnå gode resultater:

Sett struktur, systemer og retningslinjer på plass

En stor grunn til at handelsbedriftseiere brenner ut er at det er lett å bli offer for den falske oppfatningen om at du må være overalt på en gang: tilbud og fakturaer kan ikke sendes ut uten at du har sjekket dem, jobben kan ikke fullføres uten at du ser over det og så videre. Måten å bekjempe dette på er å sette opp policyer, systemer og prosesser som er svart-hvitt og gir lite rom for tolkning, for eksempel: din materialstyringspolicy, ditt kundeserviceløfte, bedriftens verdier og så videre. Hvis noe går galt i en virksomhet er det vanligvis fordi det er et problem med systemene eller strukturen eller prosedyren som virksomheten er bygget på, og det er det som trenger din oppmerksomhet.

Invester i laget ditt

Ansett de riktige personene med riktig holdning. Hvis du ansetter folk som ikke er klare fordi de var litt billigere og resten av teamet ditt må ta slakk, skader det produktiviteten til teamet som helhet, og de vil sannsynligvis mislike deg for det. Ta med ansatte ordentlig og sørg for at de forstår systemene, prosessene og verdiene dine. Trening er en fin måte å vise at du bryr deg om ansattes mentale og profesjonelle velvære på et personlig nivå.

Ha tillit til deg selv og prøv nye ting

Hvis du tviler på deg selv noen ganger og du ikke ofte er trygg på å drive eller administrere virksomheten din, er her et tips: praktisk talt ingen er det. De fleste håndverkere har ikke forretningsbakgrunn, og selv de som har det er aldri 100 % sikre på at ting kommer til å ordne seg. Men hvis standarden din er å tvile på at ting vil fungere, kan du være sikker på at de ikke vil slå ut.

Ta ansvar for alt som skjer i virksomheten din

Dette er en enkel en. Hvis noen gjør en alvorlig feil i virksomheten din, må du være ok med det. Delegering er en viktig del av å utvide virksomheten din, og andre mennesker kommer sjelden til å gjøre ting akkurat slik du vil ha det. Men hvis noen sklir opp igjen og igjen og igjen, er konsekvensene på deg. Det høres tøft ut, men hvis prosessen er ødelagt, fiks det og hvis personen ikke kan hjelpes, la vedkommende gå.

Kjenn tallene dine, kjenn virksomheten din

Realiteten er at ingenting er mer styrkende for en bedriftsleder enn å få et godt grep om økonomien din, fordi det gir deg muligheten til å ta strategiske beslutninger for bedriften din. Hvis du er litt usikker på hvor tallene dine er, last ned en gratis mal for kontantstrømprognose fra internett og fyll den ut.

For mer handelsbedriftshjelp og råd, klikk herKilde